Evb2

Kan du hoppe tilbage fra livets udfordringer?

Du har måske hørt udtrykket "hvad der ikke dræber dig gør dig stærkere." i virkeligheden, er evnen til at komme sig over livets uundgåelige problemer en kvalitet værd pleje.

Altid se på den lyse side af livet. Hold på solsiden. Lyrics som disse besidder mere end et gran af sandhed for folk, der ønsker at komme sig vanskelige tider.

Psykologiske modstandskraft - evnen til at hoppe tilbage relativt succesfuldt fra negative situationer - er et vigtigt redskab at have, når du står med ubehagelige begivenheder, milde stressfaktorer, eller udfordrende relationer.

"Der er ikke nogen entydig definition af robusthed, men generelt refererer til kapaciteten af ​​en person til at tilpasse sig vanskelige omstændigheder, med andre ord, for at opretholde velfungerende i modgang," siger Colin A. Depp, ph.d., adjunkt afdelingen for psykiatri ved School of Medicine og forsker ved Stein Institut for Forskning on Aging ved University of California, San Diego.

Resilience: fordele

Depp nylig adspurgte 1.395 kvinder over 60 år for at finde ud af, hvad karakteristika ledsaget større modstandskraft under ældning. Han og hans kolleger fandt, at kvinder, der scorede højt i modstandsdygtighed også rapporteret:

 • En større følelse af selv-kontrol over deres liv
 • Større tolerance over for negative følelser
 • Tillid i deres egne instinkter
 • Brug af spirituel praksis til at klare

Undersøgelser af mennesker, der står over for vanskelige situationer - for eksempel deres egen sygdom eller af en elsket - klart viser, at et positivt livssyn gør en forskel i deres følelsesmæssige sundhed.

Her er hvorfor: negative følelser - dem, der trækker dig ned - kan udløse en fysisk "kamp eller flugt" respons og holde dig snævert fokuseret på kilden til din angst.

Men positive følelser, selv dem, du er nødt til at arbejde på, rent faktisk har en beroligende virkning på din fysiske reaktion, øge din immunitet, og i sidste ende udvide dit perspektiv, så du kan se flere indstillinger for gendannelse, end du troede, du havde.

Resilience: opbygning nogle i dit liv

Depp siger, at mens du stræber efter de fire udfald findes i hans studie, er der andre ting, du kan tage for at blive modstandsdygtige.

"Generelt vil de bedste ting at gøre er at begrænse eksponeringen til kronisk ukontrollabel stress i det omfang, du kan, opbygge en robust krop gennem ernæring, god søvn, og fysisk aktivitet og engagere sig i aktiviteter, der hjælper du enten føler sig mere i kontrol eller hjælpe dig tolerere negative følelser, "siger Depp.

Her er nogle afprøvede teknikker, der kan øge dine positive følelser og den tro på, at du kan klare:

 • Opbyg positive forhold. Depp undersøgelse viser, at mennesker, der er socialt engagerede ofte er også mere modstandsdygtige.
 • Tæl dine velsignelser Trite, men sandt:. Tager tid mindst en gang om ugen for at nedskrive kilder taknemmelighed øger positive følelser.
 • Udforsk en spirituel vej. Finde eller uddybe dine spirituelle praksis kan hjælpe med at opbygge modstandskraft.
 • Fokus på det positive i et tidsskrift. Folk, der bruger flere ord udtrykker positive følelser, når at holde en dagbog har bedre resultater.
 • Laugh mere. Byg humor ind i dit liv.
 • Lav en plan og skride til handling. Planlægning aktive skridt til at løse et problem eller nogle aspekter af et problem i dit liv er afgørende for modstandskraft og nyttiggørelse.
 • Klap dig selv på skulderen. Vide du har kompetencer og evner i visse områder af dit liv kan balancere en følelse af utilstrækkelighed i andre områder.

Selv om det er rigtigt, at der er nogle mennesker, der synes at have en naturlig gave til modstandsdygtighed, er det muligt at lære at sejle gennem vanskelige tider.