Evb2

Sådan bruger kondomer

Bruge kondom med en ny partner, indtil du er sikker på, at personen ikke har nogen seksuelt overførte sygdomme (STD). Brug kondom, når du har vaginalt samleje, oralsex eller analsex. Selv hvis du er beskyttet mod graviditet ved p-piller eller en anden metode, skal du bruge kondom for at hjælpe med at forhindre kønssygdomme.

Kondomet kan sættes på en mands penis som en del af forspillet.

Brug af kondom er mest effektiv, hvis du følger disse trin:

  • Tjek kondom for en udløbsdato. Smid eventuelle kondomer, der har bestået udløbsdatoen.
  • Pak kondomet forsigtigt for at undgå at stikke små huller i det med dine negle.
  • Sæt kondom på, så snart mandens penis er hårdt (oprejst), før samleje begynder.
  • Hvis manden ikke er omskåret, trække ned i løs hud fra penishovedet.
  • Hold spidsen af kondomet og presse luften ud. Dette giver plads til sæden, når manden ejakulerer. Også kondomet er mindre tilbøjelige til at bryde, hvis al luft er presset ud.
  • Holde holde spidsen af ​​kondomet. Rul det på den erigerede penis, hele vejen ned til den kønsbehåring.
  • Du kan bruge et smøremiddel på ydersiden af kondomet efter det er helt på. Brug smøremidler som Astroglide, Slippery Stuff eller KY Jelly, som ikke indeholder olie. Brug aldrig vaseline (såsom vaseline), fedt, håndlotion, baby olie, eller noget andet med olie i det. Olie kan svække latexgummi og forårsage kondom til at bryde. Læse etiketten for at være sikker på, at et smøremiddel ikke har olie i det.
  • Efter mand ejakulerer, bør han trykker på bunden af ​​kondomet (ved hårgrænsen), og træk ud, mens hans penis stadig er hårdt. Dette vil holde sæd løber ud af kondom.
  • Tag kondomet og smid den væk. Brug en ny kondom hver gang du har samleje, oralsex eller analsex.
  • Vask dine hænder efter håndtering af et brugt kondom.

En anden type af kondom er tilgængelig for kvinder at bære

En anden type af kondom er tilgængelig for kvinder at bære. Den kvindelige kondom er en tynd plast pose at linjer skeden. Hver ende har en ring eller rand. Ringen ved den lukkede ende er indsat dybt i vagina over livmoderhalsen, som en membran, til at holde røret på plads. Ringen ved den åbne ende forbliver uden for åbningen af ​​vagina. Ligesom den mandlige kondom, bør det kun bruges én gang.

Den kvindelige kondom kan yde lidt bedre beskyttelse mod seksuelt overførte sygdomme end en mandlig kondom, fordi det dækker flere af de eksterne kønsorganer. Men det er ikke så effektive til at forebygge graviditet.