Evb2

Er det en migræne eller en sinus hovedpine?

Mest sinus smerte skyldes faktisk en migræne, ikke en sinus hovedpine. Mens der er lignende symptomer, en sinus hovedpine producerer også tyk næseflåd, selv en feber. Find ud af flere måder at se forskel.

Ofte folk, der tror, ​​at de har en sinus hovedpine faktisk har en migræne. Som Paulus T. Gross, MD, formand for neurologi afdeling på Lahey Clinic i Burlington, Massachusetts, forklarer: "Mange mennesker stadig antager, at sinus hovedpine er almindelige, men i virkeligheden er langt mindre udbredt end migræne og spændingshovedpine. "

MaryAnn Mays, MD, en neurolog med Center for Hovedpine Smerter ved Cleveland Clinic Neurologisk Institute i Ohio, siger, at desuden "forskning viser, at for mange år sinus hovedpine var overdiagnosed og migræne hovedpine var underdiagnosticeret."

Hvorfor migræne og sinus hovedpine får fejldiagnosticeret?

Begge typer af hovedpine kan forårsage lignende symptomer. Ansigtssmerter, en trykkende fornemmelse over ansigtet eller pande, tilstoppet næse, næseflåd og en dunkende hovedpine kan skyldes enten en migræne eller sinus hovedpine. Nogle andre faktorer, der fører til forvirringen er:

 • Sæsonudsving. "Migræne hovedpine kan være værre i foråret og efteråret," siger Dr. Mays. "Dette mønster kan forveksles med allergi-relaterede sinus smerte, men er faktisk på grund af ændringen i timers dagslys og søvn cyklus."
 • Fejl identitet. Migræne syge kan have unormal fortykkelse af membraner foring bihuler, som kan ses på en X-ray eller scanning. "Det er faktisk ret almindeligt, men kan forveksles med en sinus infektion og behandles med antibiotika," bemærker Dr. Gross.
 • Ændringer i atmosfærens tryk. Atmosfærisk trykændringer kan stimulere en migræne hovedpine og forveksles med sinus pres.
 • En fælles nerve. Den samme nerve, der forårsager sinus smerte også udløser en migræne hovedpine, så smerten kan mærkes i de samme områder.

Sådan at fortælle, hvis det er en migræne eller sinus hovedpine

Sinus hovedpine symptomer kan omfatte:

 • Fever
 • Tykke, farvet eller blod-farvet næseflåd
 • Tab af lugtesansen
 • Dårlig ånde

Et giveaway, at du har en migræne: - ". Halvdelen af hovedet" The smerte, du oplever er til tider på blot én side af hovedet udtrykket migræne stammer fra det franske ord, der betyder

Her er andre symptomer, der peger i retning af en migræne:

 • Kvalme og dunkende smerter
 • Lysfølsomhed, støj eller lugt
 • Smerter, der bliver værre med aktivitet
 • Sløret syn eller andre synsforstyrrelser
 • Hovedpine alvorlige nok, at de stopper dig fra at udføre daglige aktiviteter

Sinus hovedpine og migræne behandling

Sinus hovedpine er normalt behandles med en kombination af antibiotika, dekongestanter, nasale steroider og nasal kunstvanding. I sager, der ikke reagerer på behandlingen, kan sinus hovedpine, der skyldes gentagne sinus infektioner kræver operation. Over-the-counter smertestillende kan anvendes til at behandle både migræne og sinus smerte, men migræne behandling også ofte omfatter brug stærkere medikamenter:

 • Receptpligtig medicin kan være nødvendig for at lindre migræne smerte. Der er mange lægemidler, der kan anvendes til migræne, herunder ergotamin (Cafergot) og sumatriptan (Imitrex).
 • Narkotiske og barbiturat medicin er undertiden bruges til meget svær migræne smerter.
 • Receptpligtig medicin kan også anvendes til at forebygge migræne. Disse migræne behandlinger omfatter propranolol (Inderal), divalproex (Depakote), topiramat (Topamax) og antidepressiv medicin.

Nogle fødevarer, såsom forarbejdet kød, modne oste og rødvin kan udløse migræne. Du kan være i stand til at identificere din udløser ved at holde en fødevare dagbog og så undgå de fødevarer eller drikkevarer som en del af din migræne behandling strategi.

Hvis du har sinus smerte med tilstoppet næse og en løbende næse, ikke antage, at du har en sinus hovedpine. "Hvis du bruger over-the-counter smertestillende ofte for hovedpine, skal du se din læge," siger Mays. Lad din læge afgøre, om dine symptomer skyldes en migræne eller en sinus hovedpine, så du kan få den rette behandling.