Evb2

Hvordan lægerne diagnosticere hjertesygdomme

Din læge har en række tests for at vurdere dit hjerte sundhed og afgøre, om du har brug for behandling. Find ud af mulighederne for at diagnosticere hjerteproblemer.

Koronar hjertesygdom er nr. 1 dræber af mænd og kvinder i Europa. Diagnosticere og behandle det er afgørende for at forhindre et hjerteanfald.


Bekymret hjerte sundhed? Find en kardiolog i dit område.

Når du har koronar hjertesygdom, de små blodkar, der bringer blod og ilt til hjertemusklen bliver smalle. Dette er normalt på grund af plak opbygning i arterie vægge, en tilstand kaldet aterosklerose. Når mængden af ​​blod komme gennem disse indsnævret fartøjer bremser eller stopper, kan det medføre symptomer såsom brystsmerter, træthed og åndenød, og kan endda forårsage et hjerteanfald.

Adskillige tests, såsom en ekkokardiografi og angiografi, kan give din læge nødvendige oplysninger om dit hjerte sundhed og hjælpe med at bestemme, om du har en hjertesygdom. Hvad tester din læge vælger at køre, vil blive baseret på dine symptomer og sygehistorie.


Related: familie historie hjerteanfald fordobler din risiko

Test for hjerte sundhed

Kom din sygehistorie, din families sygehistorie, og detaljerede oplysninger om dine symptomer er nøglen. Sammen med en fysisk undersøgelse, er disse første skridt Deres læge vil tage mod at gøre en diagnose, siger Prediman K. Shah, MD, direktør for kardiologi division på Cedars-Sinai Heart Institute i Los Angeles.

Denne information giver lægen en idé om, hvad der kan ske med dit hjerte og guider hans eller hendes beslutning om, hvilke af de følgende test til orden:

  • Blodprøver. Som en del af en rutinemæssig evaluering, vil Deres læge bestille blodprøver for at tjekke for højt kolesteroltal, diabetes, en underaktiv eller overaktiv skjoldbruskkirtel, og niveauet af elektrolytter og kalium, hvilket kan påvirke det elektriske system i hjertet.
  • Elektrokardiogram (EKG). Læger ofte give patienterne en EKG for at få et udgangspunkt for en kardiologisk arbejde-up. En EKG er billig og let at opnå. Det måler den elektriske aktivitet i hjertet, som kan vise karakteristiske mønstre forbundet med hjertesygdom.

    "An EKG kan fortælle dig, om en patient har et forstørret hjerte, og som en del af hjertet er forstørret," Shah siger. Det kan også fortælle lægen, om hjerterytmen er normal eller unormal, og kan rejse mistanke, at nogen i øjeblikket har et hjerteanfald eller tidligere har haft et hjerteanfald.
  • Stress test. Hvis din læge har mistanke om, at du har blokeret kranspulsårerne, kan han bestille en af de mange former for en stresstest. Et eksempel er en øvelse stress test, hvor du går på et løbebånd eller motion på en stationær cykel, mens dit blodtryk og den elektriske aktivitet i hjertet måles. "Det kan afsløre skjulte forhindringer" Shah siger.
  • Ekkokardiografi. Ud over andre undersøgelser, kan Deres læge bestille en ekkokardiografi, som er en non-invasiv ultralyd. Selvom denne test ikke primært bruges til at diagnosticere indsnævret eller blokeret kranspulsårer, kan det afsløre et hul i hjertet, utætte hjerteklapper eller tegn og symptomer på kongestiv hjerteinsufficiens. Det kan også fortælle lægen, hvis der er væske omkring hjertet.
  • Angiografi. Hvis dine symptomer er alvorlige, kan din læge vælge at gå direkte til et angiogram for at bestemme tilstanden af hjertets arterier. Dette indebærer gevindskæring et kateter gennem en stor blodåre - som regel i den øverste låret - mod hjertet, et farvestof indsprøjtes derefter ind i kateteret at skitsere kranspulsårerne. En ikke-invasiv magnetisk resonans angiografi (MRI) eller computertomografi angiografi (CT) kan også vise nogen indsnævring af blodkar.
  • Elektron-beam computertomografi. Denne test ser for kalkaflejringer i arterierne. Læger bruger denne test når de har mistanke plak opbygning (som kan indeholde calcium) i arterierne trods manglende hjertesygdomme symptomer. En læge kan bruge denne test for patienter, der er i risiko for hjertesygdomme, men ikke sikker på, de ønsker at ændre deres adfærd eller tage medicin.
  • Nuclear ventrikulografi. Denne test bruger et radioaktivt materiale sprøjtes ind vene for at vise din læge kamre i dit hjerte. Det er for det meste bruges til at måle, hvor godt dit hjerte muskel pumpe blodet gennem dit hjerte.

Relateret: koronararteriesygdom og risikoen for et hjerteanfald

Heldigvis er disse tests er bredt tilgængelige i de fleste lokaliteter, så din primære sundhedstjeneste læge kan bestille mange af dem til at vurdere din hjertesundhed. Nogle gange kan en patient henvises til en kardiolog inden testning. Halvtreds procent af tiden, det første tegn på en blokering i en arterie er et hjerteanfald eller pludselig død, så det er vigtigt at tale med din læge om din families historie, sundhedsvaner og eventuelle symptomer, du oplever. Sammen kan du beslutte, om og hvornår du skal testes for hjertesygdomme.

Artikler