Evb2

Kan en diabetes kost indeholder frugt?

Selvom frugt indeholder sukker, er det også fyldt med vigtige vitaminer og mineraler. Lær hvordan frugt kan være en del af en sund type 2-diabetes kost.

De fleste mennesker med type 2-diabetes ved, at de ikke kan nyde en daglig luns af chokolade kage til dessert eller nippe sukker-laden drikkevarer. Men er alt sukker off grænser i en type 2-diabetes kost, selv den naturlige sukker findes i frugt?

"I almindelighed, for de fleste patienter alle former for frugt er fint," siger diætist Nora Saul, MS, RD, en certificeret diabetes pædagog på Joslin Diabetes Center i Boston. Frugt er en sund snack, fyldt med fibre, vitaminer og næringsstoffer afgørende for et godt helbred.

Men det betyder ikke, at mennesker med type 2-diabetes kan spise al den frugt, de vil - frugt vil påvirke deres blodsukkerniveau. "Hver enkelt frugt har kulhydrater," siger Lorena Drago, en certificeret diabetes instruktør og forbrugernes rådgiver for den europæiske sammenslutning af Diabetes Educators. Efter et par enkle retningslinjer vil hjælpe dig med at træffe de rigtige valg.

Diabetes og frugt: det glykæmiske indeks

Hvis du har diabetes og frugt er på din foretrukne menu, skal du være opmærksom på dets glykæmiske indeks rangordning.

Det glykæmiske indeks er en numerisk ratingen for kulhydrat fødevarer og indikerer, hvor hurtigt en fødevare påvirker blodsukkeret. Lav-glykæmisk-indeks fødevarer hæve blodsukkeret langsommere end højere glykæmisk indeks fødevarer, siger Saul. Så lav-glykæmisk-indeks fødevarer vil hjælpe dig med at holde dit blodsukker mere stabile - Målet for alle med diabetes.

Æbler, appelsiner og pærer er nogle af de frugter med et lavt glykæmisk indeks, og kan være et godt valg, hvis du har brug for at begrænse dine kulhydrater på en bestemt dag.

Diabetes og frugt: gå til bær

"Forskellige frugter giver forskellige vitaminer og mineraler," siger Saul. "Du skal bare nødt til at se dele og ikke spise for meget på én gang." Hvis dine foretrukne frugter har en meget højt glykæmisk indeks, spise dem i mindre portioner eller medregne dem i et måltid, der har en samlet lavt glykæmisk indeks, hun foreslår.

En bred vifte af frugter er det bedste valg for en type 2-diabetes kost, siger Saul, men hun foreslår sørg for at medtage frugt høj i vitamin A og C og rig på fibre.

Hvis du leder efter de mest ernæringsmæssige bang for din kulhydrat sorteper, vælger bær, siger Drago. Jordbær, brombær, blåbær og andre bær er ernæring kraftcentre i form af næringsstoffer.

Men bare fordi de er sunde, så husk ikke at overdrive det på kulhydrater, da kulhydrater vil påvirke blodsukkeret. Det er vigtigt at holde sig inden for dit daglige kulhydrat budget, der er specifik for hver enkelt med diabetes.

Diabetes og frugt: about juice

Gælder samme type 2-diabetes kostvejledning for frugt juice? Hele frugter er absolut et bedre valg, ifølge Saul.

"De fleste juice ikke har nogen protein enhver fiber, eller nogen fedt," Saul siger. Og fordi de er flydende, de forlader maven meget hurtigt. Ved "intet at bremse absorption, har de tendens til at spike blodsukkeret meget hurtigt, "påpeger hun.

Saul forklarer, at frugtsaft er ikke helt off grænser, men moderation er nøglen til enhver type 2-diabetes kost. Hvis du vælger juice, "det skal være små mængder, 4 ounce eller mindre," siger hun. Du får de samme vitaminer, som du ville få fra at spise hele frugten, men du vil gå glip af den mere komplet ernæring fra hele frugten.

Du behøver ikke at springe naturens søde behandler, når du har diabetes. Du kan og bør nyde frisk frugt som en del af en sund type 2-diabetes kost. Bare husk at mådehold regler, når du er factoring i disse kulhydrater.