Evb2

Overvågning blodsukker med type 2-diabetes

Test blodsukkeret er et dagligt ritual for mennesker med type 2-diabetes.

Personer med type 2-diabetes har brug for at vide, på daglig basis, hvor godt de laver med medicin, kost og livsstilsændringer.

Kathy Honick, RN, CVU, en diabetes pædagog på Barnes Jewish Hospital i St. Louis, forklarer, at ikke alene regelmæssig blodsukkerkontrol fortælle dig, hvis du laver godt, kan det "identificere et mønster af op-og nedture, som kan være uden for rækkevidde, "hvis dine niveauer ikke er velkontrollerede.

Type 2-diabetes: hvornår og hvordan man kan kontrollere blodsukkeret

Normalt, afprøvning sker før måltider, især før morgenmad, men din læge vil fortælle dig, hvad der er bedst for din situation. Du må teste efter måltider eller om aftenen for at tjekke for lavt blodsukker, inden du går i seng. Din læge vil fortælle dig, hvilke numre du skal være bekymret for, og hvornår du skal komme i kontakt for mere behandling eller rådgivning.

Hvis din medicinske team har besluttet, at det er okay for dig at reducere antallet af gange, du teste hver dag, er det vigtigt, at du genoptager teste oftere, hvis du er syg eller din krop er særligt stresset. Honick siger mennesker med diabetes bør overvåge deres blodsukkerniveau mindst fire gange om dagen, når de er syge og bør rapportere resultaterne til deres læge.

For at teste dit blodsukker, skal du først vaske dine hænder med sæbe og varmt vand, og tør dem grundigt. Så vil du stikke din fingerspids hjælp af en lille enhed kaldet en lancet - bare en dråbe eller to af blod er nødvendig for testen. Efter at sætte blodet på en teststrimmel, indsæt dig strimlen ind i en lille maskine eller læser, kaldet en glucometer. Den glucometer fortæller dig, hvor meget sukker den registrerer i dit blod.

Type 2-diabetes: få en glucometer

Der er mange typer af glucometre at vælge imellem - i virkeligheden, kan der træffes beslutning om man være overvældende. Men der er måder at hjælpe dig gøre det.

For eksempel diabetes pædagoger har eller sygeplejersker på diabetesklinikker glucometre, at de er mest fortrolige med, og kan anbefale. Andre gange kan virksomheder har forfremmelser og vil give væk gratis skærme, så du vil prøve deres produkt.

Phoebe, en registreret sygeplejerske i Baltimore, der har haft type 2-diabetes for et par år, siger, at hun ikke har nogen præferencer, og har prøvet mange forskellige glucometre. "Jeg bruger hvad min læge giver mig, når jeg går til min årlige check - det er gratis!"

Uanset hvilken type system du bruger, en logbog er et vigtigt redskab. Du skal bruge en logbog til at registrere dit blodsukker aflæsninger henhold til de tider af dagen du tjekker dem. Du kan bruge en lille notesbog, eller spore dine numre online. Uanset hvilken metode du vælger, skal du sørge for at bringe den bærbare computer eller en udskrift af online chart med dig til dine medicinske udnævnelser. Din læge eller sygeplejerske kan se på den til at tjekke efter mønstre eller problemer.

Type 2-diabetes: betyder blodsukkerkontrol ondt?

Mens stikke fingeren ikke er smerte-fri i starten, bliver det lettere, da dine fingre bliver vant til det. Og overvågningssystemerne har forbedret betydeligt i årenes løb, der kræver mindre blod, således at den mindste af nålestik vil ofte gøre jobbet.

Honick siger nyere maskiner hævder at være mere praktisk og behageligt, fordi de ikke kræver, at du trækker blod fra fingerspidserne, men hun advarer: "Det anbefales, at den hurtigste og sikreste måde at udføre blodglykosekontrol med en finger stick - især når de overvåger for episoder med lavt blodsukker. "

Phoebe er enig, hun har trukket blod fra hendes underarm. Hun forklarer: "Det eneste, jeg kan sige er, at mens underarmen er en meget" pænere "sted at tjekke, jeg føler, det er ikke så nøjagtige - mit blodsukker aflæsninger er altid 10 point off Så jeg bruger mine fingre.. "

Over tid, bør du blive mere fortrolig med at udføre denne væsentlige og kritiske del af den daglige diabetesbehandling.