Evb2

Sunde måltider for mennesker med type 2-diabetes

Den rigtige kost kan forvandle et tilfælde af type 2-diabetes, mens de forkerte fødevarer kan føre til farlige komplikationer. Lær tips og tricks til at spise med diabetes.

Mad er en vigtig del af vores kultur. Vi spiser ikke bare at fastholde os selv - vi fejre med mad, og vi ofte sørge med det også. Så det er ikke overraskende, at hvis du lige har fået at vide, at du har type 2 diabetes, en af ​​dine første tanker vil sandsynligvis være, "men hvad skal jeg spise?"

Heldigvis er det ikke så svært at spise godt og nyde mad, selvom du har diabetes. Den første ting er at lære det grundlæggende, siger Kathy Honick, RN, CVU, en diabetes pædagog på Barnes Jewish Hospital i St. Louis. Hun anbefaler, at alle mennesker nydiagnosticerede diabetikere "mødes med en registreret diætist for at lære om, hvad de kan og ikke kan spise."

Type 2-diabetes: kostvaner

Der er ingen one-size-fits-all type diabetisk diæt. Nogle mennesker reagerer godt på kulhydrat tælling (holde styr på mængden af kulhydrater du indtager med hvert fødevareprodukt), andre til del kontrol (justering portionsstørrelse at producere ønskede blodsukker), og endnu andre til diabetes mad pyramide (spise en angivet antal portioner af specifikke fødevarer hele dagen). Det kan tage nogle trial and error for dig at finde, hvad der virker bedst for dig, men din diætist kan hjælpe dig med dette, som kan oplysninger fra europæiske Diabetes Association.

Type 2-diabetes: valg af fødevarer

Honick siger "madplaner for en person med type 2-diabetes er om at spise sundt med en balance af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer."

Så hvad skal du vælge?
 • Frugt og grøntsager er som regel gode valg, men vær forsigtig med ikke at spise for meget frugt. Spørg din diætist for at se, hvor meget anbefales.
 • Ikke-stivelsesholdige grøntsager er et godt valg. Disse omfatter spinat, gulerødder, broccoli og grønne bønner.
 • Spis fuldkorn fødevarer, såsom brune ris og hele hvede pasta.
 • Medtag bælgplanter som linser, nyrer eller pinto bønner i dit måltid planer.
 • Vælge fisk over kød to til tre gange om ugen.
 • For kød, skal du vælge magert svinekød eller oksekød eller kylling eller kalkun med det fjernede hud.
 • Mejeri (ost, yoghurt, mælk) er vigtig, men gå til fedtfrie versioner, selv for is.

Type 2-diabetes: fødevarer for at undgå

 • Sodavand er propfyldt med sukker, som er frugt slag og andre sukkersødede drikkevarer. Så vælger light sodavand eller vand.
 • Sukkerholdige snacks (cookies, kager, chips, is) fylde dig op med tomme kalorier. Vælg sundere snack muligheder i stedet.

Type 2-diabetes: madlavning

Når jeg forsøger at følge en sund kost, hvordan du tilberede din mad gør en stor forskel i det færdige produkt.

Honick foreslår:
 • Bage eller bagende i stedet for stegning.
 • Brug ekstra jomfru olivenolie i stedet for vegetabilsk olie.
 • Begrænsning transfedtsyrer (findes i mange forarbejdede fødevarer og fødevarer kogt i olie) og mættet fedt (findes i kød og sødmælk) til mindre end 20 gram om dagen, hvis det er muligt.
 • Begrænsning natrium (salt) til 2.000 til 2.400 gram om dagen, medmindre du er på en natrium-diæt. I så fald skal du følge din læges anbefalinger.
 • Valg friske eller frosne fødevarer i dåse.

Desuden siger hun, at "medmindre du har en flydende begrænsning, tage i seks til otte glas usødede klare væsker per dag. Det anbefales at drikke et glas vand før og et glas vand efter hvert måltid. "

Spise godt, er en af ​​livets glæder. Hvis du har type 2 diabetes, behøver du ikke at give afkald på nydelsen af ​​maden. Du skal bare nødt til at tilpasse og ændre dine spisevaner og måske nogle af de fødevarer, du spiser.

For mere diabetes nyheder, Følg på Twitter fra redaktørerne af.