Evb2

Hvornår skal du teste dit blodsukker?

Blodsukkerkontrol er vigtig for styring af type 2-diabetes. Find ud af, hvad der går ind i fastsættelsen den bedste test tidsplan for dig.

Blodsukker test er en grundlæggende del af behandling af type 2-diabetes. Ved at opnå regelmæssige blodsukker målinger, kan folk med diabetes, blandt andet hjælpe deres læge træffe mere kvalificerede beslutninger vedrørende type og dosis af medicin, de har brug for. Blodsukker test også kan hjælpe dig med at se, hvad fødevarer, begivenheder og aktiviteter udløser op-og nedture i dit blodsukker.

Så hvor ofte skal du teste dit blodsukker? Svaret er mest afhængig af status for din sundhed og kravene i dit daglige liv.

Personer med type 2-diabetes bør tage et blodsukker læsning mindst en gang om dagen. Nogle kan være nødvendigt at teste så ofte som syv gange om dagen. Uanset om du har brug for, eller er i stand til at udføre hyppigere kontrol afhænger af en række faktorer:

 • Er du nydiagnosticeret? Hvis ja, bliver du nødt til at tage blodsukkermålinger oftere at give din læge de data, de har brug for at forme en passende behandling planen.
 • Er du tage insulin? Læger anbefaler, at folk der har brug for insulin til at behandle deres type 2-diabetes udføre tre eller flere blodsukkermålinger løbet af dagen, især hvis de tager flere daglige doser eller bruger en insulinpumpe.
 • Er du fører en aktiv livsstil? Folk, der deltager i sport eller arbejder ud jævnligt har brug for at teste deres blodsukker oftere.
 • Er der sikkerhedsproblemer? Patienter, der køre bil eller betjene tunge maskiner skal teste deres blodsukker på forhånd, for at beskytte både sig selv og dem omkring dem.
 • Er der faktorer i dit liv, der begrænser din evne til at teste ofte? For eksempel kan folk, der skriver på deres job har brug for at begrænse deres undersøgelser, hvis deres fingerspidser bliver for smertefuldt at arbejde et tastatur. Andre kan ikke være i stand til at klare udgifterne teststrimlerne nødvendige for hyppig testning eller ikke kan passe hyppige tests ind i deres travle liv.

Du bør tale med din læge om disse faktorer til at udtænke den rigtige blodsukkermåling tidsplan for dig.

Oprettelse af en blodsukker test tidsplan

Generelt bør type 2-diabetikere planlægge blodsukkerkontrol til at falde sammen med specifikke daglige begivenheder. Det gør det nemmere at huske, når at teste. Regelmæssige test tid omfatte:

 • Før alle tre måltider
 • Efter en workout
 • Ved sengetid

Test før måltiderne er vigtig, fordi fasteblodsukkeret give dig et bedre billede af den behandling, du har brug for. Hvis du vælger at teste efter et måltid, skal du vente en til to timer for at sikre, at du får en præcis blodsukker læsning.

Ændring af din test tidsplan

Mange grunde kan få dig til at ændre din tidsplan midlertidigt eller permanent:

 • Din generelle sundhed. Hvis du føler dig syg, bør du øge hyppigheden af dit blodsukker test, indtil du føler dig bedre.
 • Du starter med høje eller lave blodsukker oftere. Din læge kan have dig til at øge din test for at indkredse problemet.
 • Du kommer til at være mere aktiv end du normalt er. Du bør kontrollere dit blodsukker før overskriften off på en vandretur eller slå skiløjperne.
 • Du har med held behandlet din diabetes i en længere periode. Din læge kan fortælle dig skære ned på test, hvis du synes at have din diabetes godt i hånden.

Som med de fleste ting i livet, bør din blodsukkermåling tidsplan ikke mejslet i sten, men bør defineres af dine individuelle behov og omstændigheder og altid under lægens tilsyn.