Evb2

Hvordan man kan lindre psoriasis kløe

Er kløe en psoriasis flare kørsel du at ridse din hud? finde ud af, hvordan du får kløende hud under kontrol med hjem retsmidler, over-the-counter behandlinger, og andre medikamenter.

Ordet psoriasis er afledt af det græske ord "psora", hvilket betyder at klø, og folk med psoriasis kan kontrollere rigtigheden af ​​denne betydning. Hvis du har denne kronisk hudsygdom, du ved, at psoriasis kløe kan være ulidelig til tider. Når psoriasis nødblus, er det ofte den efterfølgende kløende hud, der frustrerer folk mest.

En af de mest effektive måder at stoppe huden klør er at se en hudlæge for at få behandlet for din psoriasis.

"Da jeg diagnosticere mennesker med psoriasis, jeg ofte give dem systemiske biologiske lægemidler", siger Sylvia Hsu, MD, en hudlæge og professor for dermatologi ved Baylor College of Medicine i Houston. "Når deres psoriasis er under kontrol, deres hud klør går væk, også."

Finde psoriasis kløe relief

Når du har psoriasis, er det svært ikke at ridse at lindre kløe. Men du bør modstå trangen til at ridse, fordi "psoriasis kan forekomme i områder med traumer, og skrabe yderligere kan traumatisere huden," Dr. Hsu siger.

Her er måder at lindre kløende hud forårsaget af psoriasis flares:

  • Topikale steroider. "Jeg kan ikke lide at have patienter bruger steroider hver dag i lang tid, fordi en, de stoppe med at arbejde, og to, kan de fortynde huden og forårsage atrofi," Hsu siger. Dog kan kortvarig behandling med topikale steroider være effektiv. Kortikosteroider er tilgængelige i forskellige styrker og kan anvendes til den angrebne hud to gange om dagen.
  • Mundtlige antihistaminer. Antihistaminer kan lindre huden klør, men kan de også gøre dig døsig. "Jeg ville ikke anbefale at tage dem i løbet af dagen, medmindre du ikke behøver at holde sig vågen," Hsu siger. Det er bedre at tage dem om natten, når de vil hjælpe dig med at falde i søvn og holde dig fra at skrabe din hud.
  • Stenkulstjære. Kultjære er ikke så effektiv som kortikosteroider eller andre behandlinger, men det er til rådighed i håndkøb og kan anvendes direkte på huden. Du kan også føje det i flydende form til dit bad eller bruge det på hovedbunden som en shampoo. Nogle mennesker kan ikke lide den stærke lugt og messiness af stenkulstjære, men det kan give en vis lettelse.
  • Fugtighedscreme. Psoriasis forårsager pletter af tør hud, og tør hud ofte klør. For at holde din hud fugtig, anvende fugtighedscreme generøst hele dagen og før du går til at sove om natten. "Når det kommer til fugtighedscreme, at fedtet jo bedre," Hsu siger. "Men holde sig væk fra fugtgivende lotion. Lotion er lavet hovedsageligt af vand, og vand udtørrer huden. "
  • Bath-løsninger. Nogle mennesker finder lindring ved at tage et bad i vand tilsat kultjæreopløsning, havregryn-bad forberedelse, Epsom salte eller Døde Hav salte. Dog kan vand tørring, så du ikke ønsker at bo i karbad for mere end 15 minutter. Også, når du kommer ud, skal du sørge for at klappe din hud tør, så for ikke at gnide og irritere den, og anvende fugtighedscreme samme for at hjælpe segl i hudens naturlige olier.
  • Kolde omslag. "Du vil måske opleve, at anvende en kold komprimere vil reducere inflammation og mindske din lyst til at ridse," Hsu siger. "Hvis man køle ned i huden, vil det klør mindre."

En anden måde at reducere kløen er at undgå irriterende tøj, såsom uld eller hør. Prøve iført naturlige tekstiler, såsom bomuld og silke, så meget som muligt. Hvis du ønsker at bære en uldtrøje for varme, bære en langærmet bomuld eller silke T-shirt indenunder.

Mange patienter oplever lindring med en kombination af behandlinger. Din bedste fremgangsmåde er at tale med din hudlæge for at finde den rigtige kombination for dig.