Evb2

En sund daglig rutine for diabetes

Leve med diabetes kræver en ny tilgang til din dag. Disse strategier kan hjælpe dig med at administrere diabetes og komme videre med dit liv.

Leve med diabetes er en udfordring, at flere mennesker i Europa står over for hver dag. Over 8 procent af europæerne nu har diabetes - det er omkring 26 millioner mennesker i alt, selv om ca 7 millioner ikke engang klar over, at de har det. Beyond styre selve den betingelse, er det afgørende at få diabetes under kontrol på grund af risikoen for alvorlige komplikationer - fra nyresvigt og nerveskader til hjertesygdomme og slagtilfælde.

På den positive side, kan du styre diabetes ved at følge nogle få enkle sunde-levende strategier: Overvågning dit blodsukker, tager nogen ordineret medicin, spise en smart diabetes kost og udøver regelmæssigt - hver dag.

Overvågning dit blodsukker

Til effektivt at håndtere diabetes, er det afgørende at overvåge dit blodsukker. "Det er ligesom et lys i en mørk tunnel: Du skal se, hvor du skal hen," siger Betul Hatipoglu, MD, en endokrinolog på Cleveland Clinic i Ohio. "Hvis du tager insulin, er det vigtigt at tjekke dit blodsukker før hver injektion for at være sikker, eller en gang om dagen, hvis du ikke tager insulin." Hvis du har type 1 eller type 2-diabetes og brug insulin, er det også vigtigt at kontrollere dit blodsukker, før de udøver eller sengetid, og før køre en bil til at sikre, at du ikke har lavt blodsukker. Hvis du er på medicin og kontrollere dit blodsukker en gang om dagen, kan det være bedst at variere, hvad tid du tjekke det, prøveudtagning på forskellige tidspunkter af dagen, såsom før måltider eller to timer efter måltider, Dr. Hatipoglu rådgiver.

Forskning har vist, at når du overvåge dit blodsukker nøje, det forbedrer din evne til at styre diabetes. I en undersøgelse af næsten 300 mennesker offentliggjort i tidsskriftet Diabetes Research and Clinical Practice, havde folk med diabetes, som løbende overvåges deres blodsukker en betydeligt bedre livskvalitet end dem med lavt blodsukker.

Håndtering af diabetes diæt

Når folk får at vide, at de har brug for at ændre deres kost til at styre diabetes, kan de blive overvældet af udfordringen og vende tilbage til gamle vaner. Men diabetes kost er ikke så forskellig fra, hvordan alle skal spise på daglig basis, siger Elizabeth Snyder, RD, LD, en registreret diætist med Ohio State University Diabetes Research Center i Columbus.

Snyder foreslår diabetikere starter med en god morgenmad hver dag for at undgå nedbrud og overspisning senere. Hun anbefaler også at få masser af fibre fra fuldkorn, frugt og grøntsager, og vælge magert protein kilder og fedtfattige eller fedtfri mejeriprodukter. Steer klart af sukkerholdige, sødet drikkevarer til fordel for usødet te og vand, og har et par små, sunde snacks hele dagen for at undgå dråberne og spikes i blodsukkeret, der kan opstå mellem måltiderne.

Stikning til din medicin plan

Hvis lægen ordinerer medicin, stikning til planlægning er afgørende. Den rutine vil være forskellige afhængigt af, om du har type 1 eller type 2 diabetes, og hvis du har brug for at tage insulin eller andre lægemidler, også.

Uanset hvilken type medicin du tager, Hatipoglu har et par forslag til at gøre det lettere. "Brug en daglig pille boks, hvis du har tendens til at glemme at tage din medicin, og placer den i køkkenet eller på badeværelset i nærheden af ​​din tandbørste til at hjælpe med at forhindre mangler en dosis," siger hun. "Hvis du tager insulin, kan et tidsskrift med fødeindtagelse og blodsukker information være uvurderlige, når det kommer til behandling plan fejlfinding i lægens kontor."

Styring af diabetes med motion

Regelmæssig motion er en vigtig komponent, når det kommer til din generelle sundhed og leve godt med diabetes. Dog kan komme i gang med en øvelse program kræver en lidt større indsats, hvis du har brug for at overvåge blodsukkeret før og efter træning.

Af denne grund foreslår Hatipoglu startende med en enkel, let opnåelige øvelse rutine. "Walking er normalt den bedste, da det er sjovt, kan gøres indendørs eller udendørs, og kræver kun et par gode sko," siger hun. Svømning, cykling, dans, og kører er andre gode aerobe muligheder. "Når i tvivl, så kontakt en certificeret personlig træner eller en øvelse fysiolog for at få hjælp med at planlægge en sikker øvelse rutine, der er bedst for dig, "tilføjer hun.

Leve med diabetes: at sætte det hele sammen

Din dag-til-dag diabetes rutine bør individualiseres baseret på din egen situation og livsstil aspekter, såsom hvad medicin du tager og hvor ofte du har brug for at overvåge dit blodsukker. Men generelt Hatipoglu siger en daglig rutine til at håndtere diabetes kan ligne dette, hvis du er på insulin:

  • Tjek dit blodsukker, når du vågner.
  • Spis en afbalanceret morgenmad, såsom havregryn, en æggehvide omelet, halvdelen af ​​en grapefrugt og usødet te med citron.
  • Tjek dit blodsukker før middagstid insulin injektionen.
  • Spis frokost - måske halvdelen af ​​en kalkunbryst sandwich på hele hvede pita med en lille æble og isvand med lime.
  • Walk for 30 minutter efter frokost.
  • Har en sund snack, såsom fedtfattig yoghurt med frugt.
  • Spis en afbalanceret middag - ligesom grillet fisk, dampede grøntsager, og ingen sukker-added is.
  • Tjek dit blodsukker, inden du går i seng.

Og sørg for at drys nogle sjove i løbet af dagen: "Glem ikke at slappe af og grine i mellem," Hatipoglu "siger Laughing er en fantastisk måde at øge dit immunforsvar og hjælpe din diabetes.".