Evb2

Hvad skal man sige til en elsket en med svær depression

Hvis du har en elsket en med svær depression, du ønsker at sige de rigtige ting at tilbyde depression support. Her er, hvordan man taler om depression.

Hvis din ven eller elskede kæmper med depression, er det naturligt at ville hjælpe. Depression støtte spiller en væsentlig rolle i at komme af svær depression, så dine instinkter er på det rigtige sted. Men at vide, hvad de skal sige, og hvordan du siger det, kan være en vanskelig opgave.

Mange mennesker finder det ubehageligt at tale om depression på grund af en opfattet social stigmatisering. Selve den betingelse kan også være svært at diskutere på grund af dens kompleksitet. Depression er forårsaget af en kombination af faktorer - genetiske, miljømæssige og psykologiske - at man ikke kan være i stand til at lokalisere. Desuden er depression sædvanligvis diagnosticeret baseret på humør og adfærd. "Der er ingen X-ray eller blodprøve, at en person med depression kan tilbyde til deres venner og familie, der beviser, at de har en sygdom," forklarer Vineeth John, MD, lektor i psykiatri og adfærdsmæssige videnskaber ved University of Texas Health Science center i Houston. "For venner og familiemedlemmer, der ikke forstår, at depression er en ægte sygdom med fysiske og følelsesmæssige symptomer, kan det være svært at tage hul på emnet."

Desuden er de symptomer på depression kan gøre kommunikationen vanskelig. Din elskede kan synes fjernt og svært at nå eller måske ikke engang ud som den person, du kender. De kan se irritabel eller følsomme, og de kan engagere sig i at isolere adfærd, undgå sammenkomster og aktiviteter, de brugte til at nyde. Disse adfærdsmønstre er normale symptomer på depression, men hvis du ikke forstår den betingelse, kan denne type adfærd afskrække dig fra at nå ud.

Taler om depression: hvad der virker

De rigtige ord ikke kan komme nemt for dig, men forståelse for, at din elskede adfærd er et resultat af depression vil hjælpe med at åbne dialogen. "Den bedste måde at vise din støtte er at uddanne dig selv om sygdommen depression," rådgiver Dr. John. "Når du ved, at depression er en biologisk sygdom, kan du begynde at tale om depression på den rigtige måde. Et af de vigtigste punkter, du kan gøre, er, at du kender din elskede lider af en sygdom, og at sygdommen ikke ændre den måde, du føler om ham eller hende. "At hjælpe din elskede, du nødt til at vise, at du pleje.

Her er nogle måder at tale om depression. Sig til din elskede:

  • "Du er ikke alene. Jeg vil være her for at hjælpe dig med at komme igennem det her." Mennesker med depression ofte isolerer sig fra venner og familie, som igen kan forværre deres tilstand. Fortælle din elskede, at du er til rådighed for støtte kan hjælpe bryde denne cyklus.
  • "Selvom jeg ikke kan vide, hvordan du føler, jeg kender depression er en hård sygdom at håndtere." Selv hvis du har oplevet depression selv, det er vigtigt at forstå, at sygdommen manifesterer sig forskelligt i forskellige mennesker.
  • "Hvad kan jeg gøre for at hjælpe dig med at håndtere bedre i dag?" Udtrykt ofte, dette fortæller den deprimerede person, at du er til rådighed, villig og i stand til at yde støtte.
  • "Depression bliver bedre Det kan ikke virke som det nu, men tingene vil begynde at ændre sig.." Folk kæmper med depression ofte føler håbløs og fanget, dette hjælper dem til at forstå, at med behandlingen, er der håb.

Du kan også tilbyde depression support ved at spørge din elskede til slutte sig til dig i aktiviteter, som de altid har nydt, og tilskynde dem til at passe godt på sig selv i løbet opsving. Du vil måske spørge, hvad de spiste i dag, hvis de huskede at tage deres medicin, eller hvis de har brug for hjælp at komme til terapi sessioner.

Endelig skal du huske, at nogle gange det bedste du kan gøre er bare være til stede og være en god lytter.

Taler om depression: Hvad virker ikke

Der er måder at snakke om depression, der kan opmuntre din elskede til yderligere frigøre, hvilket kan have alvorlige konsekvenser. "Du har bestemt ikke ønsker at gøre lys for din elskede en sygdom, og du ikke vil have dem til at tro, at depression er deres egen skyld," siger John.

Her er nogle typer af kommentarer, der skal undgås:

  • "Det er alle i dit hoved." Dette er ufølsom over for alle, der beskæftiger sig med en alvorlig sygdom, herunder depression, og indebærer, at depression er ikke en rigtig sygdomstilstand.
  • "Du skal ikke bekymre dig om det Alle får deprimeret,.. Det vil passere" Uden ordentlig behandling, kan depression blive invaliderende eller værre, fatalt. En depressiv lidelse er grund til bekymring og behandling.
  • "Se på den lyse side. Hvorfor har du at være så negativ?" Dette indebærer, at "kur" for depression er let at opnå, blot ved at tænke anderledes. Faktisk kræver nogle typer af depression medicin, samtaleterapi, eller en kombination af behandlinger.
  • "Det er tid til at snap ud af det og stoppe handler sindssyg." Anvende et mærkat som "skøre" er uvidende om sygdommen patologi. En sådan mærkning kan yderligere isolere din elskede og gøre dem føler sig hjælpeløse.

Ved at lære så meget som du kan om svær depression, kan du blive en fortaler for din elskede. Depression support kræver tålmodighed, medfølelse og masser af opmuntring. Folk behøver komme fra svær depression med den rette behandling, og din støtte er en stor del af denne helbredelsesprocessen.