Evb2

Beder om hjælp, når du er deprimeret

Vær ikke bange for at opsøge støtte, når du føler dig deprimeret. Venner og andre kære kan gøre en stor forskel, når du håndtere depression.

Depression er ikke bare om at føle blå sommetider, det er en alvorlig tilstand, der påvirker dit humør, tanker og adfærd. Og mens det kan gøre dig utilpas, beder om hjælp er et nødvendigt skridt mod bedring. For mange mennesker med depression, kan det være svært at finde motivationen til at nå ud til andre. Det er fordi isolation, håbløshed, udmattelse, og fratagelse fra venner og familie er alle en del af betingelsen.

"Depression kommer ikke på alle på én gang, så det kan være svært for en person med depression til at erkende, at de har brug for hjælp," siger Vineeth John, MD, lektor i psykiatri og adfærdsmæssige videnskaber ved University of Texas Health Science Center på Houston. "I første omgang kan de bare tror, ​​de har en dårlig dag, eller er de ikke føle sig som sig selv. Beder om hjælp kan være det første tegn på at anerkende denne snigende sygdom. "

Søger støtte til depression

Støtte til depression kan komme fra mange kilder, herunder læger, mental sundhed rådgivere, venner og familiemedlemmer. "Afhjælpning af stigmatisering af depression er en vigtig begyndelse," siger Dr. John. Begynd ved at dele dine følelser om depression med en person tæt på dig, så som din ægtefælle, et andet familiemedlem eller en ven. Kom det ud i det åbne hjælper du accepterer, at depression er en reel tilstand med virkelige symptomer, som du har brug for at begynde at styre.

Her er nogle ekstra tips til at tage det første skridt, og beder om hjælp:

 • Erkend, at dine negative følelser er en del af din depression og afspejler ikke virkeligheden i din situation.
 • Forstå, at depression ikke er et tegn på svaghed.
 • Søg hjælp fra din læge, en mental sundhed professionel, en socialrådgiver, en person i medarbejderen assistance på arbejdspladsen, eller en rådgiver på din skole.
 • Undgå fristelsen til at isolere dig selv fra de mennesker du elsker og som elsker dig.

"Den terapeutiske bånd, der udvikler sig mellem den person med depression og støttende kære kan ikke undervurderes. Det kan være den stærkeste bro til genopretning," siger John.

Problemet med depression: hvordan venner og familie kan hjælpe

At have en støttende netværk af venner og familie er afgørende. Dagligdags aktiviteter kan synes uovervindelige, når du klarer med depression, og oven i det, kan næsten 40 procent af folk med depression forsømmer at tage deres medicin. "Efter at have nogen til at hjælpe med at holde styr på medicin og andre behandlinger er blot en af ​​de vigtige roller et familiemedlem eller en nær ven kan spille," bemærker John.

Her er nogle andre måder at få støtte til depression fra familie og venner:

 • Bed dem om at lytte, når du har brug for nogen at tale med.
 • Spørg om hjælp med pligter og ærinder.
 • Bed dem om at minde dig om at spise godt, sove med jævne timer, og komme ud af huset til noget motion.
 • Bede dem om at gå en tur, gå til en film, eller bare at stoppe ved og tilbringe noget tid sammen med dig.
 • Bed dem om at hjælpe med at holde dig væk fra stoffer og alkohol.
 • Bed dem om at være tålmodig og støttende og minde om, at der er lys for enden af ​​tunnelen, når du er ved lave punkter i løbet af din opsving.
 • Bed dem om at få dig til din læge eller andre aftaler til tiden. De kan endda være i stand til at hjælpe dig med at tale med lægen og holde noter for dig.
 • Hvis du har lyst til at såre dig selv på noget tidspunkt, bede om hjælp med det samme. Hvis der ikke er rundt for at hjælpe dig, så ring 911 eller 24-timers national selvmord hotline på 1-800-med 273 TALK.

Beder om hjælp til depression kræver mod, men anerkender din tilstand og finde måder at håndtere de symptomer, vil hjælpe dig med at genvinde kontrollen. Depression er ikke noget du kan tackle på egen hånd, men den gode nyhed er, at du ikke behøver at. Der er mange mennesker, der kan hjælpe dig med at håndtere din depression - fra læger og mental sundhed fagfolk til venner og kære. De kan hjælpe dig med at få det bedre. Alt du skal gøre er at spørge.