Evb2

"Jeg ønsker ikke at tage medicin "

Depression Blog

August 11, 2011

Ikke sjældent, jeg se patienter, der af forskellige årsager, nægter at tage medicin for at behandle deres depression. For nogle bærer medicinen en stigmatisering. Eller de kan se at tage medicin som en svaghed - "Jeg skulle være i stand til at gøre dette på min egen." Andre frygter, at antidepressiva vil ændre dem på nogen måde. Det er en bekymring, jeg hører en masse, men jeg må sige, jeg elsker en god zombie film så meget som den næste fyr, men jeg har aldrig set en antidepressiv turn nogen i én.

Andre mennesker kan ikke lide tanken om at tage nogen medicin for enhver sygdom. De siger, "Jeg kan ikke lide at sætte kemikalier i min krop." Jeg har, ironisk nok, fået at vide dette af folk, der var misbruger gaden eller receptpligtig medicin eller drikke sig ihjel.

Enhver har ret til at acceptere eller afvise lægebehandling - medmindre den pågældende person er en overhængende fare for sig selv eller en anden, eller medmindre de er så alvorligt svækket af psykisk sygdom, at de ikke kan lave en rationel, velovervejet beslutning om deres pleje. Det hedder autonomi.

Vi som samfund stadig adskille sindet og kroppen. Vi ser hjernen som noget helt inden for vores kontrol. Men hjernen, som hjertet, er et organ i kroppen. Det er integralt forbundet med kroppen. Den udskiller og regulerer hormoner, der modulerer thyreoideafunktion, reproduktion, amning, blodtryk, nyrefunktion, osv. Hjernen selv styrer drevet til at trække vejret!

Din hjerne styrer også dit humør. Mennesker, hvis neuroner (messenger celler i hjernen) ikke producerer nok af stemningen-regulerende kemikalier serotonin, dopamin eller noradrenalin, kan føle, at de er svage. De samme mennesker, men ville aldrig i en million år bedømme en diabetiker som "svag" for ikke at kunne få deres bugspytkirtel til "snap ud af det" eller "mennesket op" og gøre mere insulin. Depression er en medicinsk tilstand bare som diabetes, sommetider og medicin er den bedste form for behandling.

Men for dem, der ønsker at undgå det, er der muligheder. For en mild til moderat svær klinisk depression, har kognitiv adfærdsterapi har vist sig at være så effektiv som medicin (og har ingen bivirkninger!). Dette er en meget fornuftig tilgang til folk negative over for tanken om medicin. Kognitiv adfærdsterapi er en meget specifik form for terapi, og ikke alle terapeuter er uddannet i det. Det er den bedst studerede form for terapi, hvor de fleste data til støtte for dens effektivitet.

De data bag effektiviteten af ​​lægemidler til "mild depression" er mindre robust end for "svær depression". Mild depression er undertiden reaktiv til stressfaktorer i miljøet snarere end kemiske balance i hjernen. Når jeg forsøger at afgøre, om en patient vil have gavn af et antidepressivt, jeg lytter til en historie af tidligere episoder af depression. Jeg har også screene for en stærk familie historie af depression. Hver af disse ting ville indikere en mere "kemisk" eller genetisk drevet depression. Sommetider min anbefaling er baseret på hvor svær eller udholder depressionen er.

Der findes mange typer af antidepressiva. Alle af dem arbejder, og undersøgelser viser, at man arbejder så godt som det andet. Vi er tilbøjelige til at vælge en bestemt medicin er baseret på de ønskede bivirkninger (fx hjælp med søvn, stimulerer appetit) eller bivirkninger, som vi ønsker at undgå (fx søvnighed, vægtøgning).

Beslutningen om at tage et antidepressivt er i sidste ende dit. Men snak med din læge. Og ikke rabat decideret noget, der kan meget ændre kvaliteten af ​​dit liv, eller endda gemme det.