Evb2

" bare lade mig være i fred! "

Depression Blog

September 6, 2011

Irritabel. Vred. Sullen. Trukket tilbage. Isolative.

Lyder det bekendt?

Disse humør symptomer er almindelige hos patienter, der kæmper med depression. En deprimeret person kan ikke alene stoppe ringer venner eller invitere dem til sociale aktiviteter, men faktisk op med at besvare telefonen (eller endda døren).

De nærmest en deprimeret person tendens til at få hovedparten af ​​den irritabilitet. Partners, venner og familie ofte føle, at de "gå på æggeskaller" for at forsøge at undgå en anden følelsesmæssig blowup over, hvad synes dem at være trivielt.

Det kan være svært for dem, der bekymrer sig om den person med depression til at forstå disse stemninger og adfærd. For en person, der aldrig har oplevet depression, kan de synes bevidst og inden for kontrol af deres elskede. Disse er nogle mulige reaktioner:

  • "Hvorfor skal du altid trække sig væk fra mig? Det er ligesom du henfalde i din mørke tanker. Jeg har følt trist før, og jeg bare fortælle mig at snap ud af det. "
  • "Hvorfor er du sådan en idiot? Jeg gjorde ikke noget. "
  • "Nogle gange har jeg ikke lyst til det er det værd at bo i dette forhold. Alt hvad du ønsker at gøre, er at ligge i sengen og se TV. "
  • "Når vi har sex, er det som du ikke engang der."

Depression påvirker alle i en persons liv. En masse gange mine patienter vil fortælle mig, at de føler, de er en byrde for deres kære. De føler sig som disse mennesker ville være bedre stillet, og lykkeligere, hvis de ikke længere var i live. Disse tanker kan endda føre til overvejer (eller forsøger) selvmord.

Hvis du føler som en byrde på grund af din depression og tror, ​​at den person, der elsker du ville være lykkeligere med du gået spørger jeg dig dette: Hvis din elskede var syge og nødvendige pleje eller pleje, vil du føle sig så tynget, at du 'd have dem til at dræbe sig selv? Det er nogle gange svært for os at se vores værdi for andre og for at forstå, hvorfor de elsker os, eller hvor dybt de pleje. Dette gælder især, når du er deprimeret.

Selv om det kan være svært for en person, der aldrig har oplevet en depressiv episode at forstå, hvad det er ligesom, det er også svært at være midt i en depressiv episode selv. Empati - en forståelse af en anden persons erfaring og følelser - der er behov for på begge sider.

Forstå, at din irritabilitet, vrede, sullenness og social tilbagetrækning er alle symptomer på din sygdom. Disse er forbigående humør symptomer, der vil løse når depressionen er lykkedes behandles. Den "gamle dig" er stadig inde i dig, venter på at dukke op igen.

Sørg din partner / familie / venner / kollegaer, at du er bare ikke din normale selv på grund af din depression. Lad dem vide, at det ikke er din hensigt at være kort med dem. Bede om tilgivelse for din moodiness, men også tilgive dig selv, som din humørsvingninger kan være uden for din kontrol til tider.

Åbne dig op til den kærlighed og omsorg for de mennesker tæt på dig. Prøv at modstå trangen til at trække sig tilbage og isolere sig. Understøttelsen af ​​mennesker, der pleje for dig er en vigtig del af at udvikle modstandskraft mod stress og sygdom - både fysisk og følelsesmæssigt.