Evb2

Bekæmpelse af den sociale stigmatisering af depression

Mange mennesker har problemer med at forstå depression. Som et resultat, ofte er dem med depression at kæmpe social stigmatisering. Her er hvordan man kan overvinde disse misopfattelser.

Udover den personlige kamp, ​​også mennesker med depression har at gøre med andre folks opfattelse af depression - hvoraf mange er ikke sandt. Amy, en 55-årig New York udøvende har cyklet ind og ud af depression, da hendes sene teenageår. Nogle af hendes episoder har været alvorlige og invaliderende, men hun har ikke lade hende depression - eller truslen om social stigmatisering - står i vejen for hende. "Jeg n ot skamme sig over at have depression, og hvis en stigmatisering, der stadig eksisterer, jeg synes det er langt mindre udbredt," siger hun.

Amy kan være en af ​​de heldige. Selv om den sociale stigmatisering omkring depression er blødgjort fra, hvad det var årtier siden, er det stadig eksisterer og påvirker millioner af mennesker med den betingelse.

"Vores kultur har en temmelig stiv definition af, hvad hensigtsmæssig adfærd, og der er helt sikkert en social stigmatisering forbundet med depression," siger Joseph Hullett, MD, senior medicinsk direktør for kliniske strategi for OptumHealth Behavioral Solutions i Golden Valley, Minnesota "A social stigmatisering i almindelighed er som mærket af Kain, en etiket, der bruges til at identificere grupper i et samfund i form af adfærdstræk. "

Ifølge Dr. Hullett, ofte social stigmatisering om depression oversætte til unøjagtige stereotyper, såsom:

  • Mennesker med depression mangler viljestyrke.
  • Deprimerede folks følelser er ude af kontrol.
  • Deprimerede mennesker er til fare for andre.
  • Mennesker med depression er "defekt", ligesom brudte maskiner.
  • Deprimerede mennesker er bare whiney og gøre undskyldninger.
  • Mennesker med depression er asocial.

"Stigmatisering omkring depression er særligt udbredt i familier af over-elever og i selskaber, hvor der er en høj grad af succes," siger Gabriela Cora, MD, MBA, en psykiater i Miami. "Mænd har en tendens til at kæmpe mere med depression-relateret stigmatisering, fordi de er bange for andre vil se depression som et tegn på svaghed, så de kan forsøge at hoppe tilbage på deres egne i stedet for at søge hjælp. "

Depression støvfang er også farlige, fordi de kan blive selvforstærkende. "Der er et fænomen kaldet 'The Looking Glass Theory", som siger, at du bliver, hvad du ser i spejlet, "Hullett forklarer. Væsentlige, det er ideen om en selvopfyldende profeti. "Hvis samfundet dit spejl og samfundet ser på dig med disse stigmata, kan du begynde at indføre nogle af disse træk og se dig selv i et negativt lys."

Fighting depression støvfang

En af de største kampe en person med depression måske står over er, om at afsløre tilstanden til andre, og i så fald til hvem afsløre det til.

"Hvad du vælger at dele i en indstilling som arbejdspladsen er kontroversielt med hensyn til depression," Hullett siger. Videregivelse depression i din omgangskreds kan være lige så skræmmende, afhængigt af åbenhed over dine venner og familie.

"Hvis du fortæller folk, du lider af depression, er du sandsynligvis støde social stigmatisering - nogle mennesker kan umiddelbart antage, at du er ude af kontrol, eller at du er en fare og begynde at undgå dig," Hullett siger. "Man kan også opleve diskrimination på jobbet og få forbigået til en forfremmelse -. Disse er reelle og ægte effekter af depression-relateret stigmatisering" På den anden side, Hullett siger, at skjule tegn på depression kan være stressende, også. "Så beslutningen om, hvorvidt eller ikke at afsløre depression er hård, og meget personlige," siger han.

Hvis du beslutter at dele, hvad du går igennem, er der nogle trin, du kan tage for at forhindre eller mindske social stigmatisering og hjælpe folk omkring dig bedre at forstå depression:

Vælg din øjeblik. De omstændigheder, hvorunder du afslører din depression kan hjælpe med at bestemme graden af social stigmatisering, du står overfor. "The midten af ​​en deadline stykket på arbejde, når dit team er meningen at udføre, er ikke det bedste tidspunkt at afsløre din depression," Hullett siger. En mere passende tidspunkt kunne være, når folk taler om noget, de så på TV om depression. "Man kan sige, 'Jeg har oplevet, at» og åbne dig op på spørgsmål, "foreslår han.

Vælg dine ord med omhu. "Det er bedst at sige noget lignende," jeg har et problem med depression, "og ikke" jeg deprimeret 'eller' Jeg er en depressiv, "fordi folk er mere tilbøjelige til at anvende en social stigmatisering, hvis du mærke dig selv, "Hullett siger.

Face dine egne stereotyper. En af grundene Amy siger, at hun ikke føler byrden af social stigmatisering er, fordi hun ikke placere en depression stigmatisering på sig selv. "Hvis man kommer fra en high-opnå familie, hvor psykisk sygdom ikke diskuteres, og alle bare ryster ting ud, kan du have en bias mod din depression," Dr. Cora siger. Hun tilføjer, at dømme dig selv ikke kun foreviger en negativ social stigmatisering, men også kommer i vejen for en vellykket depression behandling.

Stop bebrejde dig selv. "Hvis man har en intern stigmatisering om depression, regne ud, hvad der driver det," Hullett siger. "Det kan være noget, du fortæller dig selv, som 'jeg er en fiasko," "Jeg skal være i stand til at håndtere dette," eller "det er min skyld." Prøv at ændre dine interne dialog ved at minde dig selv, at depression er et spørgsmål om gener og kemi - det er ikke din skyld. "

Tag noget ejerskab af din tilstand. På bagsiden, hvis du spiller offeret og alene skylden verden, dine gener, eller din familie til din depression, det er ikke sundt heller. "Tag kontrol, og i stedet for at fokusere på din tilstand og have ondt af dig selv, fokus på elasticitet, genvinding og positive måder at bekæmpe den sociale stigmatisering omkring depression," siger Hullett. Giv dig selv kredit for de skridt du tager for at behandle depression.

Hjælp andre med forståelse depression. "Forklar din depression i spektret af normal adfærd," Hullett antyder. "Sig noget lignende," Jeg får trist mere end jeg gerne ville, og nogle gange ved jeg ikke hvorfor. '"

Opfører dig med poise. "En tilsyneladende mangel på kontrol er en del af den sociale stigmatisering omkring depression, så i din interaktion med andre mennesker, udstillingsområde kontrol og ansvar", Hullett siger. "Hvis du kæmper med en episode af depression, sige noget lignende," jeg har virkelig brug for at fokusere mere på min energi og motivation på grund af problemet jeg har '. "Ved at være ærlig og komponeret på samme tid, han tilføjer, kan du hjælpe andre bedre at forstå depression samt hæve din egen bevidsthed om, hvordan du føler.

Må ikke isolere dig selv. "Mennesker med depression bliver stigmatiseret delvist fordi de kan bevæge sig væk fra folk og undgå sociale aktiviteter," Hullett siger. "Udfordre denne sociale stigmatisering ved at sørge for du laver alt, hvad du kan for at komme ud og være i kontakt med andre."

Combat depression stigmatisering med social støtte

Hvis du har depression, er det ofte uundgåeligt, at nogle mennesker vil nærme dig med en stigmatisering. "Men der vil også være mennesker, der ikke anvender en stigmatisering og som har nogle særlige viden, der kan hjælpe dig," Hullett siger. "Omgiv dig med positive mennesker, der forstår, hvad du går igennem, og er hjælpsomme og støttende." Han anbefaler på udkig efter følgende træk i medlemmer af din støtte netværk:

  • Mennesker, der er troværdige
  • Personer med en klar forståelse af depression
  • Dem, der har haft lignende oplevelser med depression, enten selv eller en nær ven eller et familiemedlem

Hullett bemærker, at støttegrupper kan enten være nyttigt eller skadeligt, så at finde den rigtige er vigtig. "Bo væk fra ukontrollerede online support grupper," siger han. Én han ikke anbefale er Ecouch, som tilbyder en pædagogisk og kognitiv terapi komponent til forståelsen depression samt en overvåget online support gruppe. Af gode in-person depression støttegrupper, så spørg din læge til anbefalinger.

Samlede, en af ​​de bedste måder at forebygge depression-relateret stigmatisering er at forblive positiv og vagt om din tilstand. Amy, der har hævet sig over den stigmatisering af depression, siger: "Det er absolut muligt at fungere godt og lykkes - og til at nyde livet - på trods af depression."