Evb2

Opholder socialt aktiv med depression

Depression kan gøre dig lyst til at låse døren, tage telefonen ud af krogen, og gemme sig under dynen. Men giv ikke op dine sociale aktiviteter - de kan give elevatoren du har brug for.

For mange mennesker med depression, at få simpelthen ud af sengen kan være en kamp, ​​og mønstring nok energi og motivation til at besøge med venner og familie kan være endnu sværere. Selvom du måske føler at du ønsker at være alene, isolere dig selv kan gøre du føler dig mere deprimeret, mens den sociale interaktion kan have en positiv indflydelse på depression symptomer.

Sociale forbindelser: hvorfor de er vigtige

Selvom vedligeholde relationer med venner og familie kan være en effektiv måde at håndtere depression symptomer, det også kan være en af ​​de hårdeste ting for en person med depression at gøre. "En af de almindelige symptomer på depression er social isolation," siger Jennifer L. Payne, MD, ph.d., adjunkt og co-leder af Kvindernes Mood Disorders Center på The Johns Hopkins Hospital i Baltimore.

Men selv om det kan virke hårdt, er fordelene ved at bo socialt aktive indsatsen værd. "Det er godt for patienter med depression til at forsøge at gøre ting for at komme ud af huset," siger Dr. Payne. "Når de er ude og gøre tingene, de fleste patienter fortæller, at de følte sig bedre at have gjort noget."

Det er ikke til at sige, at deltage i aktiviteter, du brugte til at lide vil bringe dig den samme glæde, som før du blev deprimeret, advarer Payne. Men du kan opsuge noget energi ved blot at være omkring andre mennesker, og bevæger sig rundt - det er godt for dig at prøve, selvom at gøre dig selv være involveret er en udfordring.

Det er også vigtigt at holde trit med relationer, så du er ikke ladt alene, når du har genvundet fra din deprimeret episode. "Som de er helbredt, patienter, der fortsat har forbindelser gøre det bedre, fordi de ikke har helt afskåret fra verden," siger Payne. "Nogle er så alvorligt deprimeret, at de mister deres ægteskab, deres venner. Når de er bedre, deres liv er et rod, og de ved ikke engang, hvor du skal begynde at genopbygge deres liv. "

Beskæftiger sig med depression: opholder involveret

Hvis der opholder sig socialt aktive virker som en umulig opgave, huske, at enhver interaktion med en anden person kan hjælpe med at lette depression symptomer. For eksempel er psykoterapi ofte en del af behandlingen planen for en person med depression. Psykoterapi selv hjælper til at give en social sammenhæng med en anden person, og det kan også bidrage til at fremme andre sociale relationer. "En god terapeut vil tilskynde patienten til at styrke og bevare deres sociale forbindelser med omverdenen," siger Payne.

Her er nogle flere måder at holde andre mennesker i dit liv, når du er deprimeret:

  • Opret en daglig tidsplan. Det kan være nemt at sige nej til en ven eller slægtning, der kalder i sidste øjeblik for at se, om du ønsker at gøre noget. Men hvis en aktivitet er planlagt, kan du være mere tilbøjelige til at deltage. Må ikke overvælde dig selv med alt for mange forpligtelser, men skabe en daglig tidsplan, der er overskuelig og der eliminerer alt for mange huller for sidste-øjebliks-beslutninger. "Tænker på hvad du vil gøre, er en ekstra byrde, når du ikke har lyst til at gøre noget," forklarer Payne. "Hvis du har en tidsplan, tager det ud af, at byrden for at komme op med noget at gøre."
  • Deltag i en støttegruppe. Ved at deltage i en støttegruppe kan du møde andre, der står over for de samme udfordringer.
  • Nedskriv dine sociale mål. Være meget specifik, start små, og være realistisk. For eksempel kan du gøre et mål at kalde en bestemt ven hver lørdag eller for at gå til frokost eller en film med en relativ gang om ugen.
  • Tag en klasse. Check med din lokale medborgerhuse, din by, og lokale skoler og gymnasier. Mange tilbyder klasser i en bred vifte af emner og hobbyer.
  • Frivillige. Frivilligt for en sag du interesserer dig kan hjælpe dig med at møde andre og føler sig godt om dig selv.

Mens depression kan gøre dig føles som at lukke ud i verden, interagere med andre mennesker kan gøre du føler dig mindre deprimeret.