Evb2

8 udløsere, der gør uro i benene værre

Er det ud som din uro i benene forværres, efter du tage en bestemt medicin eller er under stress? blive bevidst om dine uro i benene udløser at slappe af.

Den slår aldrig fejl - ligesom du kravle i seng, din uro i benene begynde at handle igen. Symptomer - som omfatter smerte og tingly, creepy-crawly fornemmelser - normalt strejke natten, eller når du slapper, så søvnproblemer er en af de chef klager hos personer med restless legs syndrom eller RLS.

Selvom RLS er en neurologisk problem, har visse miljømæssige og eksterne faktorer været kendt for at forværre symptomerne. Undgå disse fælles uro i benene udløser kan hjælpe berolige dine nervøse lemmer, så du kan få resten du har brug for.

Identifikation restless ben udløser

Medicin kan være mest effektiv for svær RLS, men at identificere og undgå ting, der forværrer dine symptomer kan også hjælpe, især i milde eller moderate tilfælde. Her er nogle almindelige rastløse ben udløser, plus tips til at hjælpe dig med at overvinde dem og få noget søvn:

  • Stress og angst. Rachel Salas, MD, en assisterende professor i neurologi ved Johns Hopkins University School of Medicine i Baltimore, siger, at stress og angst er store uro i benene udløser. Stress reduktion teknikker som dyb vejrtrækning eller yoga kan hjælpe.
  • Nikotin. Hvis du har brug en anden grund til at stoppe med at ryge, beroligende dine uro i benene er en god en. Tal med din læge, hvis du tror, ​​du har brug for hjælp at holde op.
  • Alkohol. Mange mennesker med RLS rapporterer, at drikke kan føre til mere uro i benene symptomer. Selvom alkohol kan hjælpe folk falde i søvn hurtigt, og det forstyrrer kvaliteten af ​​søvn og kan gøre søvnapnø værre, siger Alon Avidan, MD, MPH, en lektor i neurologi og leder af Sleep Disorders Clinic ved UCLA. Forsøge at udelade alkohol for at se, om dine uro i benene forbedre og om du føler dig mere udhvilet om morgenen.
  • Kraftig motion. Kom moderat motion i løbet af dagen kan hjælpe med at lette uro om natten. Men kraftig motion, især tæt på sengetid, kan have den modsatte effekt i nogle mennesker.
  • Medicin. En række medikamenter kan gøre RLS værre. Især anti-kvalme medicin og beroligende antihistaminer (som Benadryl) blokerer hjernens dopaminreceptorer, der forårsager uro i benene symptomer. Antidepressiva, øge serotonin og antipsykotisk medicin kan også forværre tilstanden. Lad din læge, hvis dine uro i benene symptomer forværres når du tager en ny medicin. En ændring i dosis eller til en anden medicin kan gøre det trick.
  • Koffein. Fordi koffein er et nydelsesmiddel, kan det forstyrre søvn, hvis det er indtages for tæt på sengetid. Det har længe været på listen over uro i benene udløser, men Dr. Salas siger nyere forskning viser, at det kan ikke være så stort et problem. Faktisk, siger hun, kan det være gavnligt i nogle mennesker. Prøv at skære ud kaffe, te, cola, sportsdrikke og endda chokolade til at se, om dine symptomer forbedre eller forværre.

Andre rastløse ben udløser

Andre sundhedsmæssige forhold kan også forårsage uro i benene. Dette er, hvad der kaldes sekundær Restless Legs Syndrome:

  • Graviditet. Ifølge Dr. Avidan, omkring 20 procent af gravide kvinder rapporterer uro i benene symptomer. Det er mere sandsynligt i de sidste tre måneder af graviditeten, og jernmangel er normalt synderen. Hvis symptomerne dukker op, når du forventer, vil din læge formentlig teste niveauet af jern i blodet og ordinere jerntilskud, hvis det er for lavt. Den gode nyhed er, at dine uro i benene symptomer sandsynligvis vil gå væk hurtigt efter du har din baby.
  • Medicinske tilstande. Restless ben symptomer er også set hos nogle mennesker med nyresvigt og diabetes. Behandling af disse betingelser vil ofte berolige uro i benene.

Restless Legs Syndrome Foundation foreslår at bruge en sove dagbog at lokalisere dine personlige udløser og måle sværhedsgraden af ​​dine symptomer. Fortæl altid lægen, hvis dine symptomer bliver mærkbart værre.