Evb2

6 strategier til at stoppe tommelfingeren sutter

Blot sige nej eller smækkede tommelfingeren væk, vil ikke fjerne problemet. Find ud af hvad du kan gøre for at hjælpe dit barn stoppe sutte hendes tommelfinger.

Her er, hvad eksperterne siger, du skal gøre, når du forsøger at få dit barn til at stoppe sutte hendes tommelfinger.

 • Start tidligt. Selv om de fleste børn vokser ud af tommelfingeren sugende vane med 2 eller 3, er det en god ide at begynde at tage skridt til at standse den adfærd, omkring 18 måneder siger Alan Greene, MD, klinisk professor i pædiatri ved Stanford University School of Medicine i Palo Alto, Californien og forfatter Fodring Baby Green.

  Det er den alder, hvor børnene begynder picking up vedhæftede objekter, de holder på i årevis, Dr. Greene siger. Deres tommelfinger kan være en vedhæftet fil objekt, men du kan tilskynde til en favorit tæppe, udstoppede dyr, dukke, eller et stykke legetøj, der kan tage tommelfingeren sted.
 • Lad som om du ikke mærke til det, og derefter bruge distraktion. Hvis du fortæller dit barn til at stoppe med at sutte hendes tommelfinger, eller du trække hende tommelfinger ud af hendes mund, det kommer til at styrke tommelfingeren sugende, Greene siger. "Det gør børn føler, at dette er nogle ekstra behagelig ting," siger han.

  Når du gør opdager dit barn sutter hendes tommelfinger, så prøv at få hende til at gøre noget, der kræver to hænder. Greene anbefaler at give hende noget som et twist og pop kop med vand inde, hvor hun har brug for to hænder til at vride åbne toppen for at drikke vandet. Eller prøv at give hende et stykke legetøj, der kræver to hænder.
 • Give ros, når han ikke gør det. Afzal fortæller forældrene ikke at skælde eller straffe deres børn til at suge deres tommelfinger. I stedet give dem en belønning, når de ikke sutte deres tommelfinger, som kan være et knus, opmuntrende ord, et klistermærke, et særligt måltid eller mellemmåltid, eller en speciel udflugt.
 • For ældre børn, planlægge passende tidspunkter. Når dit barn er ældre og kan forstå, at hun ikke skulle sutte hendes tommelfinger på bestemte tidspunkter af dagen, som når hun er i skole, kan det hjælpe at fortælle hende, når hun kan gøre det, Afzal siger. Man kan sige, tommelfinger sutter er okay fra 5 til 05:30, mens du ser en bestemt tv-program eller en vis tid omkring sengetid. Det hjælper give dit barn, og du kan opleve, at hun vil gøre det mindre og mindre, indtil hun stopper helt.
 • Kig efter kilder til stress. Børn, der er overstressed, overtræt, eller har udviklingsmæssige problemer vil ofte sutte deres tommelfinger, Greene siger. Hvis det bliver et problem på en ældre alder, kan du overveje at gøre nogle ændringer - såsom fastsættelse af en tidligere sengetid, planlægning færre aktiviteter, eller få udviklingsmæssige problemer tjekket ud af en læge.

  Et andet tegn, at der kunne være et problem er, hvis dit barn holder op med at sutte hendes tommelfinger og derefter starter igen i en senere alder, Afzal siger. "Dette er en meget væsentlig skilt," siger han. Det kunne betyde, at din barn oplever angst og det bør undersøges. Tal om det med din børnelæge, der kunne gøre en henvisning til en børnepsykiater.
 • Prøv at bruge en barriere. Der er plastkabinetter til at sætte på dit barns tommelfinger og løsninger, som du maler på dit barns tommelfinger, så det ikke smager godt, og dit barn vil ikke ønsker at gøre det. Der er ikke noget galt med at bruge disse produkter, så længe du sørge for, at de ikke indeholder skadelige kemikalier, Greene siger.

  En anden mulighed: Sæt nogle grøntsagssaft på dit barns tommelfinger, da han sover, siger han. Hvis det ikke få ham til at stoppe med at sutte hans tommelfinger, vil det hjælpe ham med at udvikle en smag for grøntsager.

Disse strategier er et godt sted at starte, men hvis du finder du ikke gør nogen fremskridt, kan det bedste valg være at vente det ud. Hvis tommelfinger sutter ikke svækker dit barns evne til at gå i skole, og dit barn er at få nok søvn og har sunde relationer med familie og venner, skal du blot vente og se, hvad der sker, Afzal siger.