Evb2

Følelsesmæssige og sociale udvikling mellem 12 og 24 måneder

Småbørn danne stærke følelsesmæssige vedhæftede filer og ofte føler sig usikre, når de er adskilt fra deres kære. Omkring samme tid, typisk småbørn ønsker at gøre tingene på deres egen eller efter deres egne ønsker. Det sætter scenen for konflikt, forvirring og lejlighedsvise nedbrud.

Småbørn udvikler typisk to modstridende følelser: ønsker både uafhængighed og tryghed fra deres forældre. Selv om deres følelser ændre sig ofte, er småbørn personlighed og temperament bliver mere defineret.

Små børn mellem 12 og 24 måneder opleve mange følelser, som de lærer at udforske deres verden. Når forældrene reagere på følelsesmæssige behov med en kærlig, konsekvent, og forståelse attitude, deres børn udvikler selvtillid og en følelse af sikkerhed.

Almindelige følelsesmæssige og sociale udviklingsmæssige spørgsmål for småbørn omfatter:

  • Problemer med at kontrollere følelser. Dit barn spirende selvfølelse og interne konflikter ofte forårsager irrationelle, ekstreme og pludseligt skiftende følelser. Typisk småbørn ønsker at mestre færdigheder og opgaver selvstændigt, og tror, ​​at det, de ønsker skal ske, bør ske. Dog kan, hvad de ønsker skal ske skifte fra det ene øjeblik til det næste. Småbørn ofte opfatter sig selv som direktør for deres eget liv og dig i en støttende rolle. Selvfølgelig er de fortsat afhængig af dig. At forsøge at bevare kontrollen, hævder de selv at definere, hvordan og hvornår dine tjenester er nødvendige. For eksempel kan dit barn ønsker at spise med en ske ved sig selv og blive vred, når du forsøger at give instruktion. Øjeblikke senere, kan han eller hun bede-eller kommando-dig at hjælpe. Hvis noget ikke sker som et lille barn mener, at det "skulle", han eller hun kan blive utålmodig, let frustreret, og ude af stand til at kontrollere sine følelser. Derfor er småbørn kendt for at opløses i tårer, ballade, klynker, eller smide passer over simple spørgsmål.
  • Separation protest. Under deres andet år, mange småbørn erfaring separation protest (også kaldet separationsangst), fordi de er i stand til at huske dig efter du har forladt, men forstår ikke, at du vil komme tilbage. Separation protest kan blive intens i dagtilbud, for eksempel, fordi det lille barn forventer, at du kommer til at forlade og frygt bliver øde. Disse følelser er normale og normalt toppe på omkring 10 måneder. Da hjernen modnes, småbørn blive bedre rustet til at håndtere disse overgange mere yndefuldt. Ældre småbørn normalt forstå, at du altid komme tilbage, selv når du er væk en hel dag. Adskillelse protest kan også være årsag til sengetid problemer. Du kan hjælpe dit barn lære permanens (og at du vil komme tilbage efter forlader for en bit) ved at spille spil såsom Peekaboo. Du kan også placere legetøj under tæpper at "skjule" dem, mens dit barn ure og derefter "find" dem sammen.
  • Self-trøstende adfærd. Dit barn kan benytte en kælen genstand, et tæppe, en udstoppet legetøj, et stykke af en forælders tøj eller en anden skattet genstand for komfort i tider med stress eller til at slappe af. Den vedhæftede fil småbørn formular med disse objekter hjælper med at berolige og lindre dem. De fleste børn kassere disse objekter i tiden.
  • Problemer med deling. Mellem 12 og 24 måneder, begynder børn at forstå, at de er individer og uafhængige fra alle andre. Deling kan true eller forstyrre deres følelse af uafhængighed. Du kan høre "mine" og "nej" ganske ofte, når du forsøger at hjælpe dit barn til at dele. Må ikke give op. Hold understreger betydningen af ​​at dele. Det kan også hjælpe at have dit barn vælge et stykke legetøj til at lægge væk, mens andre børn er omkring. Dette giver ham eller hende til at føle sig mere i kontrol. Vær tålmodig. Din "mini tyran" vil snart være mere lydhøre over for at dele med andre.
  • En bevidsthed om andres følelser. Når forældre opmuntre og modellere en bevidsthed for andre folks følelser, småbørn begynder at kunne genkende eksempler på venlighed, samarbejde og sympati, som vil hjælpe dem med at udvikle disse sociale adfærd selv. Forudsat positive feedback og forstærkning vil også hjælpe småbørn forstå, når de har opført sig godt. Småbørn lærer også at læse andres følelser og følelser. De ved, når forældre føler vred, ked af det eller glad. Det er ofte svært for småbørn til at arbejde med denne nyfundne evne. For eksempel kan de erkender, at deres forældre ikke er glade, når de opfører sig dårligt, men de ofte ikke ved, hvad de skal gøre ved det.