Evb2

Tandpleje fra 6 år til 16 år,

Ved nu dit barn har været at se en tandlæge regelmæssigt i årevis. Fortsæt med den sædvanlige tidsplan. Hvis nogle derfor dit barn har endnu ikke set en tandlæge, lave en aftale for en eksamen.

Flere og flere af ansvaret for god tand vaner hører til dit barn nu.

Hvad dit barn kan gøre

  • Dit barn skal børste hans eller hendes egen tænder morgen og aften med en blød tandbørste og en ært mængde fluor tandpasta. Watch for at være sikker på at han eller hun gør et godt stykke arbejde børstning.
  • Tandtråd er en vigtig del af god tandsundhed, men det kan være en udfordrende opgave for et barn at mestre. Tal med din tandlæge om den rigtige teknik til at lære dit barn at bruge tandtråd. Plast brug af tandtråd værktøjer kan hjælpe dig og dit barn.
  • Hvis dit barn har hulrum, kan din tandlæge anbefale brugen af en mundskyl som indeholder fluor. Men lære dit barn ikke at sluge det, fordi fluor kan være giftige i store mængder.
  • Brug afsløre tabletter fra tid til anden for at se, om nogen plak er tilbage på dit barns tænder efter tandbørstning. Afsløre tabletter er tyggetabletter og vil farvelægge enhver plak tilbage på tænderne efter barnet børster. Du kan købe disse på de fleste købmænd.

Hvad du og din tandlæge kan gøre

  • Efter dit barns permanente tænder begynder at dukke, tale med din tandlæge om at have dental fugemasse placeret på kindtænder. Fugemasser er lavet af hård plast og beskytte tygge overflader af de bageste tænder fra forfald.
  • Diskuter dit barns fluorid behov med din tandlæge, hvis din lokale vandforsyning ikke indeholder nok fluor. For at finde ud, ringe til din lokale vandværk eller sundhed afdeling. Hvis du har din egen godt, har dit vand kontrolleres for at afgøre, om din familie har brug for fluorid fra andre kilder. Normale mængder af tilsat fluorid til offentlige vandforsyninger og flaskevand er sikre for børn og voksne. Hvis dit barn har brug for ekstra fluor, kan din tandlæge anbefale kosttilskud. Brug disse kosttilskud kun rettet. Og holde dem ude af rækkevidde for dit barn. For meget fluor kan være giftige og kan plette et barns tænder.
  • God ernæring er vigtig for at opbygge og vedligeholde sunde tænder og tandkød. Giv dit barn ernæringsrigtige fødevarer til at opretholde sundt tandkød, udvikle stærke tænder og undgå huller i tænderne. Disse omfatter hele korn, grøntsager og frugter. Prøv at undgå fødevarer, der er højt indhold af sukker og forarbejdede kulhydrater, såsom kager, pasta og hvidt brød.
  • Hold dit barn væk fra cigaretrøg (passiv rygning). Tobaksrøg kan bidrage til udviklingen af ​​huller i tænderne og tandkødssygdomme. Lær dit barn om farerne ved rygning og passiv rygning.
  • Børn spille hårdt, til tider hårdt nok til at banke eller bryde en tand. Lær at forebygge skader på tænder og hvad man skal gøre i en dental nødsituation. For mere information, se emnet Mund og tandskader.