Evb2

10 måder at få børn til at spise deres grøntsager

Gør dine børn krig med broccoli spyd? næste gang der er en kamp i løbet af greens, så prøv disse tips til et lykkeligere og sundere middagsbordet.

Hvis dine børn er veggie haters, kan du finde dig selv at spille skjul søge kommet måltiderne. Ærter skjult i pandekager? Check. Squash tilføjes pasta sauce? Yep. Purerede spinat i frugt smoothies? Selvfølgelig.

Men som dine børn bliver ældre (og klogere), kan det være tid til at stoppe skjule grøntsager og begynde at lære dine børn at nyde sunde, ernæringsrigtige fødevarer, som de er. Og heldigvis har forskning vist, at der er mindre pinefulde måder at undervise dine børn til at kunne lide grøntsager end at tvinge dem til at sidde med ved bordet i timevis og stirrede på en uberørt plade af broccoli. Læs videre for smertefri måder at op din families vegetabilsk forbrug.

1.. Må ikke behandle veggies som fjenden. "Børn hører en masse negative budskaber om sund kost," siger Sheela Raja, ph.d., adjunkt og klinisk psykolog ved University of Illinois i Chicago. "Når vi siger ting som" du skal spise dine rosenkål, før du får nogen dessert, "vi sender et budskab om, at grøntsager er noget, der skal tolereres, ikke nød." Lad dine børn vide, at alle fødevarer grupper tjener som brændstof til kroppen og at ernæring spiller en stor rolle i at vokse op sunde og stærke, tilføjer hun.

2.. Stop skjule grøntsager En ny undersøgelse offentliggjort i Journal of Nutrition Education and Behavior fandt, at børnene lykkeligt vil spise bagværk, der indeholder grøntsager -. Selv når de ved, der er veggies i dejen. I undersøgelsen, tjente forskerne zucchini chokolade chip brød, broccoli honningkager spice kage og kikært chokolade chip cookies til grupper af skolebørn. Børnene kunne godt lide zucchini og broccoli godbidder, og kun nedlagt veto kikært cookies, fordi de var uvant med kikærter.

3.. Sætte magt ernæring i børnenes hænder. Forskere i Holland undersøgte 259 børn i alderen fra 4 til 12, og fandt, at når børnene fik at vælge, hvilke frugter og grøntsager at spise, de var mere tilbøjelige til at forbruge en sund mængde af grøntsager uden klage.

4.. Dyrk din egen. "Børn elsker det her," siger Joan Salge Blake, MS, RD, en ernærings-professor ved Boston University og talskvinde for Academy of Nutrition og diætetik. "Hvis du kan, skal du starte en lille have, og lad børnene bliver landmænd. De vil have en bold ser deres veggies vokse og derefter spise dem ".

5.. Hold dig til grøntsager med stykket. Forskere ved universitetet i Wageningen i Holland gav børnene gulerødder og franske bønner tilberedt seks forskellige måder, og fandt, at børnene overvældende foretrukne "sprøde, sprød og saftig" veggies over "grødet, blød, og slimede." Beklager, okra.

6. Gør som du siger. "Den bedste måde for voksne til at fremme grønt forbrug blandt deres børn, er at være gode rollemodeller," Blake siger. "Hvis du spiser dem og nyde dem, vil børnene følge dit eksempel."

7.. Overvej spiselige belønninger. Stickers kan være billetten til et lykkeligere middagsbordet, forskere i Storbritannien fundet. I deres undersøgelse, 173 familier med 3 - blev og 4-årige børn inddelt i tre grupper. En gruppe af børn fik et klistermærke efter forsøger lidt af en uglesete grøntsag, den anden gruppe fik ros, og den tredje gruppe var ikke belønnet. Efter 12 dage blev de børn, der har modtaget klistermærker spise flere grøntsager (og smag dem bedre) end de to andre grupper. Efter en og tre måneder blev børnene stadig spiser deres veggies..

Men ikke alle er en fan af denne metode. Både Raja og Blake frygter denne idé sender det budskab, at grøntsager er så usmageligt, en præmie er nødvendig for at spise dem.

8.. Lave mad sjov. Forskere fra Temple University ønskede at se, om at tilbyde en salatdressing "dip" sammen med broccoli kunne gøre en gruppe af 152 førskolebørn tåle den meget udskældte grøntsag. Efter at have givet børnene den sunde grønne to gange om ugen i syv uger, fandt de de unge var mere tilbøjelige til at spise grøntsager, da det blev parret med dip, selv når dip var fedtfattig. Blake foreslår at bruge salsa i stedet for højt kalorieindhold forbindinger og prøve teknikken med mere end blot broccoli. For eksempel kvartal og frø rød, gul eller grøn peberfrugt og har børn bruge dem som salsa "scoops", foreslår hun. For eksempel har dine børn bruger kvarte og seedet rød, gul eller grøn peberfrugt og da salsa scoops.

9.. Spørg andre pårørende til at hjælpe. Diskuter dine præferencer og forventninger til vegetabilsk forbrug med hjælpere på dit barns daginstitution eller skole. Hvis du pakker frokost til dine børn, opmuntre dem til at spise godt, når du ikke er der til at overvåge.

10.. Må ikke give op. Som med så mange aspekter af forældrerollen er vedholdenhed og konsekvens afgørende for succes i din veggie slagplan. Det kan tage 10 eller flere engagementer med en enkelt grøntsag, før et barn bliver vant til en bestemt smag, Blake siger, så at prøve.