Evb2

Hvorfor får vi tømmermænd?

Sundhed Head-Scratcher of the Week

Bestiller en anden drik kan synes som en god idé på det tidspunkt, men det kunne efterlade dig græde med ubehag næste morgen. Her er hvad der sker med kroppen efter alt for mange cocktails.

Dunkende hovedpine, mundtørhed, kvalme mave: Du føler at du er ved at dø. Men hvis du havde et par for mange drikkevarer aftes, du sandsynligvis blot har tømmermænd.

Ud over den træthed og massive hovedpine, omfatter fysiske symptomer på tømmermænd øget følsomhed over for lys og lyd, muskelsmerter, røde øjne og tørst, ifølge National Institute for alkoholmisbrug og alkoholisme. Du kan også finde dig selv følelsen svedig, svimmel og ekstra irritabel.

Sådanne bivirkninger normalt sat i flere timer efter at du har stoppet drikke, som din alkoholpromille i blodet (AKB) falder, og de højdepunkt, når din BAC når nul. Nogle forskere forklare sammenhængen som en "slags mini tilbagetrækning," Robert Swift, ph.d., professor i psykiatri og menneskelig adfærd på Brown University og direktør for forskning på Providence Veterans Administration Medical Center, fortalte Newsweek. Hangover symptomer, som kan vare i Hele følgende dag, svarer til dem, at alkoholikere oplever, når de stoppe med at drikke.

Blame dine tømmermænd på kongenere

Beslægtede stoffer er kemiske biprodukter af alkohol gæringsprocessen, fundet mere fremtrædende plads i mørkere spiritus, såsom rødvin, bourbon, cognac, whisky og mørkfarvede øl. Tænk på dem som dine værste tømmermænd mareridt. Mens de forbedre smagen og lugten af ​​alkohol, forskere mener kongenere, hovedsageligt toksiner til kroppen, også føre til tømmermænd. En 2009 undersøgelse viste, at folk, der drak bourbon (som indeholder 37 gange mere kongenere end vodka) oplevet en mere alvorlig tømmermænd end dem, der drak tilsvarende mængder af vodka.

Men det betyder ikke, du skal gå rundt slugging vodka sodavand hele natten. Du kan stadig få en tømmermænd fra at drikke klare alkoholholdige drikkevarer (vokda, gin, hvidvin, lys-farvet øl), hvis du drikker for meget af det.

Videnskaben bag symptomerne

Biologisk, tømmermænd elendighed meste kommer ned til dehydrering. "Alkohol er vanddrivende, hvilket betyder, at det hjælper kroppen med at slippe af væsker. Når du har en alvorlig tømmermænd, er du ofte alvorligt dehydreret, og kroppen kan ikke slippe af biprodukter af metaboliske alkohol (metabolitter). Og de metabolitter er irriterende, "Brandon Browne, MD, et personale læge i afdelingen for akut medicin på Scott & White Healthcare i Round Rock, Tex, fortalte healthday. Det er dehydrering, der forårsager træthed, mundtørhed, kvalme og opkastning.

Bortset fra den alvorlige mangel på vand i kroppen, Yul Ejnes, MD, formand for European College of Physicians bestyrelse Regents, konstaterer, at drikke stærkt irriterer maveslimhinden, afslapper musklerne i den nederste spiserøret (forårsager reflux), og har en deprimerende virkning på hjerneceller (og dermed den manglende koordinering, nedsat reaktionstid og svimmelhed). Det er også sænker dit blodsukker, og at være hypoglykæmiske kan også forlade dig følelsen svag.

Hvorfor nogle mennesker "aldrig" får tømmermænd?

Alle har mindst én ven, der hævder at aldrig få tømmermænd. Selv om det kan være genetiske, er det mere sandsynligt disse mennesker simpelthen drikker smart. Enkeltpersoner reagerer forskelligt på alkohol, baseret på faktorer som kropsstørrelse, hvor hurtigt du drikker, og mængden af ​​mad og vand, du spiser i løbet af en aften i byen. Metabolisme har noget at gøre med det, også Dr. Ejnes påpeger. Den hastighed, hvormed alkohol og dens biprodukter metaboliseres kan påvirke dit niveau af fuldskab og sværhedsgraden af ​​dine tømmermænd.

På den anden side kan nogle mennesker være genetisk tilbøjelige til at få tømmermænd. "Nogle mennesker nedbryde et produkt af alkohol stofskifte kaldes acetaldehyd langsomt, hvilket resulterer i rødmen og kvalme fra at drikke alkohol," siger Ejnes. Forskningen viser, at denne genetiske træk forekommer i næsten halvdelen af ​​mennesker af asiatisk afstamning.

Så hvordan kan du undgå tømmermænd?

Den eneste surefire måde ikke at få tømmermænd er at se, hvor meget du drikker (sorry). Men chugging et glas vand mellem hver alkoholholdig drik er en fantastisk måde at bekæmpe dehydrering. Og det gør tingene meget mere tåleligt, hvis du ikke behøver at vågne op tidligt næste morgen. At få nok søvn efter en nat af drikkevand kan også bidrage til at afbøde symptomer som træthed og hovedpine, da afbrydelsen af ​​søvn forårsaget af alkohol, Ejnes siger. Du bør også forsøge at spise et måltid, før du ramte overliggeren, så din krop ikke absorbere alkoholen så hurtigt som det ville på en tom mave. I morgen, drikke masser vand og spise noget high carb og højt sukkerindhold, såsom toast med honning, for at øge dit blodsukker. Må ikke overdrive det på koffein, men hvis du er en java-narkoman, husk at have din formiddag kop joe at undgå at gå igennem kaffe tilbagetrækning på toppen af din tømmermænd.

En række såkaldte tømmermænd kur og forebyggende produkter, fra patches til brusetabletter, også har ramt markedet. De hævder at lette og forebygge den frygtede morgenen efter, men de sundhedsmæssige fordele er ikke bevist.

Har du en sundheds head-skraber? Indsend det her, og vi kan besvare dit spørgsmål i en fremtidig kolonne! Se alle sundheds hoved-scratchers her.