Evb2

Hvad er årsagen til leddegigt inflammation?

Reumatoid arthritis symptomer, især ledsmerter og hævelse, er forårsaget af inflammation. Lær om årsager og virkninger af leddegigt inflammation.

Leddegigt (RA) påvirker omkring 1,3 millioner europæere. Reumatoid arthritis symptomer er forårsaget af inflammation, som er kroppens normale reaktion på en udenlandsk invaderende fjende som en virus eller bakterier. Men i RA, er årsagen til betændelse stadig ikke fuldt forstået.

"Jeg fortæller folk, at leddegigt er forårsaget af noget, vi ikke kan definere, der får ind i en joint. Kroppen forsøger at dræbe det ud med betændelse, men det kan ikke," siger Gerald S. Harris, MD, en reumatolog på Den Lahey Clinic i Arlington, Mass "Det 'noget' og derefter spreder sig til andre led. Vi ved, at gener har noget at gøre med leddegigt inflammation, men der er stadig andre faktorer, vi ikke helt forstår. "

Hvordan inflammation forårsager reumatoid arthritis symptomer

Typiske reumatoid arthritis symptomer omfatter rødme, hævelse, varme og smerte. I de tidlige faser, forårsager betændelse RA ledsmerter og stivhed. Over tid, kan inflammation tygge ind leddene, beskadige led og knogler og resulterer i deformitet.

Her er hvad der sker i løbet af en RA inflammatorisk reaktion:

  • Kemikalier, der frigives. Hvide blodlegemer frigive kemikalier, der øger mængden af blod, der strømmer til det fælles ramt af RA, hvilket resulterer i ledsymptomer af varme og rødme.
  • Der er en reaktion på kemikalier. Nogle af disse kemikalier forårsager blodkar til at lække væske ind i vævet omkring og inde i leddet, der forårsager hævelse og irriterende nerver.
  • Ledsmerter begynder. Den øgede væske inde i fælles og nerve stimulation fra kemikalier forårsager ledsmerter.
  • Smerter øger antallet af celler i foring af joint -. Kaldet synovium - stiger, hvilket får foringen at blive tykkere.
  • Fælles ødelæggelse begynder. Stoffer frigivet af betændte celler spise væk knogle og brusk, der forårsager mere smerte, deformitet og tab af bevægelse.

Mulige årsager til leddegigt inflammation

Ledsmerter rammer oftest hænder, knæ, fødder og ankler. I senere stadier af leddegigt, kan symptomerne også omfatter træthed, feber, hævede kirtler, og svaghed. Fordi RA har så mange forskellige symptomer, forskerne nu tror, ​​at leddegigt kan faktisk være flere forskellige sygdomme, der handler sammen.

Selv om den nøjagtige årsag til leddegigt ikke er kendt, er der flere teorier om, hvad der kan føre til udvikling af RA:

  • Gener. visse gener er fundet mere almindeligt hos mennesker med leddegigt og kan være forbundet med den betingelse, men ikke alle, der har disse gener udvikler leddegigt.
  • Køn. Kvinder er op til tre gange mere tilbøjelige til at udvikle leddegigt end mænd. Reumatoid arthritis symptomer ofte får bedre under graviditeten, kun at komme tilbage mere alvorligt efter fødslen, så kan kvindelige hormoner spiller også en rolle i RA.
  • . Reumatoid faktor (RF) Reumatoid faktor er en type protein - kaldet et antistof - som kroppen bruger til at regulere sin immunrespons. Mennesker med leddegigt normalt har for meget RF, og dette kan være en grund til at de har unormal ledbetændelse. Generelt, jo mere rheumatoid faktor, du har, jo værre din RA symptomer er. Men 20 procent af mennesker med leddegigt ikke har forhøjede niveauer af RF, og nogle mennesker med forhøjede niveauer ikke udvikler sygdommen.
  • Infektion. Leddegigt er ikke en infektion, hvilket betyder at det ikke kan spredes til andre. Men for nogle mennesker, der allerede er modtagelige for at udvikle den betingelse, kan RA være udløst af en infektion. Imidlertid har denne teori ikke blevet bevist.

"Vi er stadig optrevling mysterier leddegigt," siger Harris. "En ting forskningen viser os, er, at når vi gør et bedre stykke arbejde med at kontrollere leddegigt inflammation, vi gør et bedre stykke arbejde med faldende leddegigt handicap. Den gode nyhed er, at med dagens medicin muligheder, kan vi blokere en betydelig mængde af reumatoid arthritis betændelse. "