Evb2

Hjem blodtryksovervågning

Kontrol blodtryk niveauer derhjemme kan hjælpe personer med risiko for at udvikle forhøjet blodtryk få nøjagtige aflæsninger i et behageligt miljø.

Forsøger at beslutte, om du har brug for hjem blodtryksmonitorering? Ikke alene kan et hjem blodtryksapparat hjælpe dig med at få mere præcise blodtryksmålinger, kan det også hjælpe dig med at administrere eksisterende hypertension. Overvågning pres derhjemme, i stedet for at vente på læge aftaler, giver dig bedre kontrol over dit blodtryk og generelle sundhed.

Hjem blodtryksmonitorering kan være nyttige og nødvendige for:

 • Gravide kvinder
 • Ældre voksne
 • Patienter, der har angst på lægens kontor (en tilstand kaldet hvid-coat hypertension)
 • Mennesker med forhøjet blodtryk, der viser normale aflæsninger kun checkups
 • Nydiagnosticerede hypertensive patienter
 • Folk med sundhedsmæssige betingelser som nyresygdom, diabetes eller hjertesygdomme, der har brug hyppig testning

Spørg din læge, før du køber et hjem blodtryk overvågningssystem bare for at sikre, at du er en ordentlig kandidat til hjemmet blodtryk overvågning.

Typer af hjem blodtryksmonitorer

Blodtryk hjemme overvågningssystemer inkluderer en blodtryksmanchet, en måler, og enten en digital skærm eller en aneroid én (den slags med den runde dial, at lægen sandsynligvis bruger under din eksamen).

Den digitale skærm viser automatisk dit blodtryk niveauer på en skærm. Disse enheder er nemme at bruge og læse, hvilket gør dem til et populært valg. Men batteri-drevne digitale skærme kan være dyr og er meget følsomme over for bevægelser og unormal hjerterytme.

Aneroidt skærme er bærbare og overkommelige. Denne type hjem blodtryksapparat er ofte en alt-i-ét system, med en indbygget stetoskop inde i manchetten. Dog kan aneroid skærme være svært at læse og kan blive mindre nøjagtig over tid.

At vælge det rigtige system

Der er et par spørgsmål at overveje, når du vælger det rigtige hjem blodtrykket overvågningssystem passer til dine behov. En aneroid blodtryksapparat vil koste mellem 15€ og 25€, en digital blodtryksapparat kan koste alt fra 25€ til over 75€.

Husk på, at hjemmet blodtryk overvåger, at wrap omkring overarmen har vist sig at give mere præcise målinger end finger eller håndled skærme. Den vigtigste faktor til at overveje er, hvilken hjem blodtryksapparat er lettest for dig at bruge.

Nogle forsikringsselskaber kan dække blodtryk hjemme overvågningssystemer. Check med dit helbred forsikringsselskab eller din arbejdsgiver er fordele administrator for at se, om dit system er dækket.

Tips til præcise hjem aflæsninger

Hvis din læge anbefaler, at du køber et hjem blodtryksapparat, skal du vælge en, der opfylder dine behov. Så sørg for at du bruger det korrekt ved at følge disse retningslinjer:

 • Har din læge eller en sygeplejerske inspicere maskinen for at sikre det er kalibreret korrekt, og vise dig hvordan du bruger det ordentligt.
 • Sørg for at du ved, hvordan man læser og registrere resultaterne.
 • Sørg for, at blodtryksmanchetten passer.
 • Følg nøje vejledningen, der følger med dit hjem blodtryksapparat.
 • Slappe af i et par minutter, før måle dit blodtryk og sørg for du har brugt på toilettet først (en fuld blære kan påvirke resultater).
 • Undgå tobak, koffein og alkohol i mindst 30 minutter før testning.
 • Sid komfortabelt med din arm stablet op på et bord.

Hjem blodtryksmonitorering kan være meget nyttigt for folk kæmper for at diagnosticere eller bestyrer højt blodtryk. Bare sørg for, at du får mest bang for din sorteper, når det kommer til at vælge og bruge dit hjem blodtryksapparat. Husk at medbringe dit hjem blodtryksovervågende indretning med dig til din næste læge besøg og få sin behandling sammenlignet med den din læge tager med sin medicinsk udstyr - dette vil bekræfte, at du får de mest præcise målinger muligt.