Evb2

Overvindelse af frygt for at køre

Andre end den tid, jeg boede i en by med en fremragende offentlige transportsystem, har jeg fundet, at kørsel er afgørende for uafhængighed og funktion i hverdagen. Desværre, efter en traumatisk oplevelse at køre hjem fra lufthavnen efter en katastrofal oversøisk flytning, jeg havde en vanskelig tid at overvinde frygt, når det var tid til at tage rattet.

Jeg boede sammen med denne frygt for kørsel i flere år

Jeg boede sammen med denne frygt for at køre i flere år. Det blev viklet med agorafobi jeg udviklet som et resultat af de non-stop panikanfald jeg oplevede under mit ulyksalige tur. Når jeg skulle køre på en overfyldt motorvej eller længere væk fra hjemmet, end jeg følte komfortable med, jeg hvid-hvælvede det og tog en ekstra Xanax. Dette var ineffektive, da panik jeg følte hver gang jeg fik bag rattet kun intensiveret efter hver dårlig oplevelse. Den Xanax blot tog kant fra min angst, og bestemt ikke gøre min kørsel mere sikker.

En effektiv behandling for enhver fobi er eksponering terapi, en teknik, der tilskynder folk til at henvende sig til deres frygt gradvist med følelsesmæssig støtte og en værktøjskasse for coping teknikker. Desværre, jeg plejede at tro, at eksponering terapi udgjorde tvinge mig selv til at komme i bilen og gå på en lang rejse med den forventning, at jeg kunne overvinde min panik med lutter viljestyrke. Denne tilgang simpelthen lavet min frygt for at køre værre.

Til sidst jeg regnede ud, at grusning mine tænder og komme bag rattet ikke fungerede. For et stykke tid, jeg simpelthen besluttet ikke at gå mange steder. Jeg regnede med, at hvis jeg gav mig selv en pause fra kørsel, ville min hjerne glemme frygten og jeg ville være "normal" igen. Denne strategi var også ineffektiv. Når det kommer til at overvinde frygt, undgåelse aldrig virker.

Hvad endelig arbejdede fik ind i vanen med at køre et eller andet sted ud af min comfort zone mindst én eller to gange om ugen. Processen var meget gradvis. Jeg begyndte med at køre steder, der var kun lidt ud af min comfort zone og som ikke provokere for meget angst. Når jeg blev vant til denne afstand, vil jeg køre lidt længere.

På kun et par måneder

På kun et par måneder, var at køre til næste by eller endda et par timer til næste by ikke en big deal. Jeg bemærkede dog, at hvis min tidsplan blev optaget, og jeg ikke tilfældigvis til at gå nogen steder, ville frygten krybe ind igen. At komme af med frygten for kørsel betød, at jeg havde at gøre rejse en fast del af mit liv.

Når der skete

Når det skete, fandt jeg, at min hjerne ville skifte til autopilot, da jeg var på vej. Snarere end besat om, hvorvidt jeg skulle have en panik angreb, mens man kører, fandt jeg mig selv ankommer til min destination med meget lidt troede overhovedet. Jeg begyndte at nyde udsigten, samtale med andre i bilen, og bedst af alt, udvide min verden.