Evb2

Nikotininhalator

En nikotininhalator ligner en cigaret. Det har en patron, der indeholder nikotin. Du indånder, og nikotin damp er absorberet i din mund og hals-området. Du behøver ikke absorbere nikotin ned i lungerne, som du gør med en cigaret. Som et resultat, får du ikke den samme "hit" af nikotin, som med rygning.

Nikotin inhalatorer er kun tilgængelige ved recept.

Du kan finde en nikotin-inhalator nyttigt, hvis du har problemer med rev sig løs fra rygning ritualer, såsom at trække en cigaret ud af flokken, belysning det, sætte det i munden, og inhalere.

Inhalatoren leverer ikke nikotin så hurtigt som en cigaret. Risikoen for afhængighed, eller overføre din nikotin vane fra cigaretter til inhalatoren, er lav.

Hvordan man bruger en nikotin-inhalator

Må ikke begynde at bruge en inhalator, indtil du har stoppet med at ryge.

En nikotin-inhalator kit leveres med en nikotin-inhalator og patroner indeholder nikotin. Du placerer en patron i inhalatoren og gennembore patronen for at frigøre nikotin.

 • Når du føler trang til at ryge, holde inhalatoren mellem fingrene og trække på det som du ville en cigaret. Det tager mange flere pust at få en effekt, omkring 3 til 4 gange mere sug end når man ryger en cigaret.
 • Udskift patronen, efter ca 20 minutters aktiv puster. Pulsede på inhalatoren i 5 minutter på et tidspunkt vil give dig nok nikotin til fire anvendelser, før patronen er tom.
 • Bortskaf tomme nikotin patroner forsigtigt. En tom patron stadig indeholder nok nikotin til at gøre et barn eller kæledyr meget syg.
 • Rengør mundstykket regelmæssigt med vand og sæbe.
 • Brug ikke en nikotin-inhalator i mere end 6 måneder.

Andre vigtige retningslinjer for anvendelse af en inhalator

 • Bruge nikotin-inhalator længere og mere ofte i første omgang. I et par dage vil du finde, hvad der virker bedst for dig.
 • De fleste mennesker bruger 6 til 10 patroner om dagen. Din læge kan justere antallet af inhalator patroner du får i løbet af de første uger. Brug ikke mere end 16 patroner hver dag, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.
 • Som din krop tilpasser sig ikke at ryge, vil din læge fortælle dig enten at stoppe med at bruge inhalator eller langsomt nedsætte dosis.
 • Inhalatorer er normalt bruges til omkring 12 uger, og derefter bruge er langsomt faldet (aftrappes).
 • Undgå at drikke drikkevarer, især sure ettaller (såsom kaffe, saft og sodavand), for 15 minutter før og efter du bruger inhalatoren. De vil vaske nikotin ind i din mave i stedet for at lade det absorbere gennem munden.
 • Inhalatoren virker ikke ordentligt i temperaturer under 50 ° F (10 ° C), så det kan ikke være et godt valg, hvis du planlægger at bruge det udenfor i vintermånederne i et koldt klima.

Det er muligt at blive afhængig af nikotin-inhalator, men det er sjældent.

Der er bivirkninger ved brug af nikotin-inhalator. Læs indlægssedlen, før du bruger en inhalator.

Artikler