Evb2

Ved hjælp af en neti pot til bihuler

Denne gamle indiske praksis er stigende popularitet i europæiske hjem. Lær hvordan en neti pot kan bidrage til at afhjælpe symptomerne på bihuler.

Netikander har været anvendt i tusinder af år. Det neti pot Opfattelse går tilbage til oldtidens yoga og Ayurveda praktikere i Indien, som udviklede den praksis neti, en nasal rensning teknik til formål at befri kroppen af ​​toksiner. I dag er mange mennesker med bihuler og deres læger sværger ved neti pot som en effektiv, medicin-fri metode til at reducere sinus smerte.

Neti pot: klinisk erfaring bestrider den nyeste forskning

Den lange historie netikander, kliniske vidnesbyrd fra læger og patienter og støtte videnskabelige beviser er i modsætning til nyere forskning, der udfordrer idéer om dette ældgamle middel mod bihuler.

På 2009 European College of Allergy, Astma og Immunologi (ACAAI) årsmøde, præsenterede forskerne fund gør det usikkert, om effektiviteten af ​​netikander for sinusitis (bihulebetændelse skyldes virus, bakterier eller svampeinfektion). Undersøgelsen overvåget 68 patienter over to år. Netikander blev brugt dagligt i det første år, og derefter ophørte for den anden. Analyse viste en 62 procent nedgang i frekvensen af ​​bihulebetændelse i året netikander ikke blev brugt. Forskerne konkluderede af denne undersøgelse, at langsigtet neti pot brug potentielt kan beskadige nasal slim lag, der fremmer immunitet, hvilket fører til en stigning i sinus infektioner.

Derimod er "Mine 20 års klinisk erfaring siger, at netikander er meget nyttige for bihulebetændelse," siger Jordan S. Josephson, MD, direktør for New York Nasal og Sinus Center i Manhattan og forfatter Sinus Relief nu. "Mange af mine patienter, der bruges til at få syge hele tiden nu ikke længere bliver syge da bruge neti pot."

Som reaktion på den forskning, præsenteret på ACAAI konferencen, siger Dr. Josephson resultaterne fortæller ikke hele historien. "Hvis du har haft bihulebetændelse i årevis, og du pludselig begynde vanding, er fordelene kommer til at ske gradvist," Josephson siger. "Det kunne tage et år, før dine bihuler fuldt omstille sig til en sundere niveau".

Fordelene for neti pot

En af de vigtigste fordele ved neti pot som en sinus behandling er dens begrænsede bivirkninger. Forskere i London kigget på sikkerheden i nasal saltvand vanding for bihulebetændelse og konkluderede, at teknikken er veltolereret og har fordele, som opvejer ulemperne.

En anden upside til neti pot er, at bruge det til sinus smerte kan hjælpe med at lindre andre symptomer som godt. En undersøgelse på University of Wisconsin School of Medicine fandt, at mennesker, der bruger netikander for bihuler kan også mærke forbedringer i deres allergi og astma symptomer.

Dette er ikke overraskende, overvejer mange læger anbefaler neti pot som en forebyggende teknik til udrensning daglige toksiner. "Netikander hjælpe med at rydde vores nasale passager af hverdagens snavs og forurening fra miljøet," siger Josephson, der anbefaler folk med bihuler overrisle deres bihuler én gang dagligt med en saltvandsopløsning, der er en fjerdedel teskefuld salt til otte ounces vand.

De ulemper af neti pot

I øjeblikket er den største kendte ulempe neti pot anvendelse er at foreslået i undersøgelsen præsenteret på ACAAI konferencen, i forbindelse med længerevarende brug. Forskere gjorde anerkender de midlertidige fordele ved nasal kunstvanding, men de anbefaler lægerne forsigtighed når tyder langvarig neti pot for patienten, for at undgå potentiel skade på immunsystemet slimhindelaget i næsen.

Husk på, at den neti pot ikke er en kur-all. Folk, der har prøvet en neti pot, men stadig oplever sinus smerte bør se en bord-certificeret øre, næse og hals (ENT) læge. Nasal obstruktion, overbelastning, gul eller grøn udledning, ubarmhjertige post-nasal drop, og hæshed er tegn på alvorlig bihulebetændelse, der kan kræve receptpligtig medicin.