Evb2

Takykardi og besvimelse

Synkope (siger "SING-Kuh-pee") henviser til et pludseligt tab af bevidsthed, som ikke længe. Synkope kan være det første tegn på, at du har en arytmi. Og det er en meget bekymrende symptom af flere grunde:

  • Besvimelse kan resultere i en alvorlig skade (for eksempel, hvis du besvimer mens klatring trapper eller kører).
  • Du besvimer, fordi din hjerne ikke får nok ilt til at fungere, hvilket kan være et advarselssignal om, at du har en alvorlig medicinsk tilstand.

En arytmi kan forårsage synkope på samme måde, at det forårsager uklarhed (presyncope). Dit hjerte kan ikke pumpe blodet effektivt under overdrevent hurtig eller langsom puls, hvilket reducerer mængden af ​​blod, der når din hjerne. Med synkope, selvom arytmi forårsager sådan en dramatisk fald i blodtrykket, at hjernen ikke får nok blod til at holde dig vågen. Så du mister bevidstheden. For en arytmi kan forårsage besvimelse, skal din puls være ekstremt hurtig eller ekstremt langsom, eller du skal også have nogle andre hjertesygdom.

Hvor lang tid tager synkope sidst?

Det er vigtigt at erkende, at synkoper er forbigående, hvilket betyder, at du vågner op hurtigt efter besvimelse. Bevidstheden kan returnere fordi arytmi spontant stopper og en normal hjerterytme og blodtryk tilbage. Selv om arytmi fortsætter, kan du stadig kommer til bevidsthed. Når du har en episode af synkope grund af en arytmi, det typisk sker, mens du står eller sidder, og tabet af bevidsthed får dig til at falde til gulvet. Når du ligger ned, blodgennemstrømning tilbage til din hjerne, selvom dit blodtryk kan forblive lav. Når tilstrækkelig blodgennemstrømning tilbage til din hjerne, vil du sandsynligvis vågne op.

Hvilke typer af arytmi kan forårsage besvimelse?

Alle arytmier kan forårsage synkope under visse betingelser. Wolff-Parkinson-White-syndrom (WPW) kan føre til en arytmi, der forårsager synkope. Normalt hjertets elektriske signal, der kommer fra atriet skal filtreres gennem atrioventrikulær (AV) node, før de når ventriklerne. AV-knuden grænser, hvor hurtigt signalerne kommer til ventriklen og vil blokere impulser, hvis de kommer for hurtigt. Når en bypass-tarmkanalen eksisterer kan de elektriske impulser nå hjertekamrene uden at blive filtreret af AV-knuden og forårsage hjertekamrene til kontrakt med ekstremt høj hastighed. Som et resultat, mindre effektivt hjertet pumper, der forårsager et fald i blodtrykket, som fører til synkope. I sjældne tilfælde kan det medføre pludselig død.