Evb2

Overvågning instrumenter til anæstesi

Personer, der modtager anæstesi skal nøje overvåget, fordi de lægemidler, der anvendes til anæstesi påvirker centralnervesystemet, kardiovaskulære system, og luftvejene (luftveje og lunger). Anæstesi undertrykker mange af kroppens normale automatiske funktioner. Så kan det have stor indflydelse din vejrtrækning, hjerteslag, blodtryk og andre kropsfunktioner.

Instrumenter almindeligvis anvendes til overvågning under anæstesi omfatter:

  • En oppustelig blodtryksmanchet. Dette er normalt spændt omkring din overarm.
  • Et pulsoximeter, et lille instrument, der er knyttet til din finger, tå eller øreflip at måle niveauet af ilt i blodet.
  • Et elektrokardiogram (EKG, EKG) for at overvåge dit hjerte aktivitet. Små ledninger (ledninger) er anbragt på huden af ​​dit bryst og holdt på plads af små selvklæbende lapper.
  • En temperatursonde. En monitor tilsluttet din hud via en ledning holdes på plads af en lille rund klæbende plaster kan anvendes til at måle hudens temperatur. Et termometer, der er knyttet til et lille rør indsat gennem munden i spiserøret efter du søvn er, kan anvendes til at måle indre kropstemperatur.
  • En ilt analysator og kuldioxid analysator på anæstesiapparatet. Disse instrumenter måler mængden af ​​ilt og kuldioxid gasser inhaleres og udåndet i din ånde.

Andre overvågnings-instrumenter kan også anvendes, afhængig af Deres tilstand, typen af ​​kirurgisk procedure, du har, og den type af anæstesi anvendes. Disse kan være invasive monitorer, der skal placeres inde i kroppen, herunder:

  • En kateter. Dette er en lille, fleksibel slange indsat i blæren for at opsamle urin.
  • Katetre der er indsat i bestemte arterier eller vener. Disse nøjagtigt kan måle blodtrykket eller foranstaltning hjerte eller lungefunktion. Disse større katetre også undertiden nødvendig for at levere medicin eller blodtransfusioner.
  • En transesofageal echocardiograph. Dette instrument er indsat gennem munden og ned i halsen i spiserøret for at overvåge hjerte.

Nogle af disse skærme, kan sættes på plads, når du har fået bragt til operation rum, eller efter du har fået generel anæstesi.

Artikler