Evb2

Forståelse voksen-debut type 1-diabetes

Type 1 diabetes er ofte tænkt som diabetes at overflader i barndommen, men nogle mennesker kan udvikle det, når de bliver ældre. Lær om diagnosticering og behandling af latent autoimmune diabetes hos voksne, eller LADA.

Når så 34-årige Rebecca Gill var gravid med sit andet barn i 2004, højt blodsukker førte til en diagnose af svangerskabsdiabetes, en ofte midlertidig form for diabetes, der kan forekomme hos gravide kvinder.

Efter Gills søn blev født, og hendes blodsukker tilbage til det normale, og hendes læger antages, at diabetes var væk. Men en anden blod given test flere uger efter at hun fødte viste, at hendes diabetes problemer var vendt tilbage. Hun blev henvist til en endokrinolog, der kørte test og til sidst diagnosticeret hende med latent autoimmune diabetes hos voksne, eller LADA.

"Heldigvis var jeg en af ​​de heldige, hvis endokrinolog haft erfaring med LADA," siger Gill, en internet marketing konsulent i Commerce, Mich

LADA, også kendt som type 1.5 diabetes eller dobbelt diabetes, er en form for diabetes, hvor en voksen immunsystem ødelægger beta-celler i bugspytkirtlen, celler, der producerer insulin. Insulin er et hormon, der konverterer kroppens blodsukker til energi. Uden nok insulin, kan blodsukkeret blive for høj, hvilket resulterer i nerveskader, blindhed og andre problemer, hvis ubehandlet.

LADA ligner type 1 diabetes i at begge former er forårsaget af immunsystemet fejlagtigt angriber betaceller. Men de fleste diabetikere med LADA diagnosticeret efter alder 30, mens den mest almindelige form for type 1-diabetes normalt udvikler sig i børn og unge.

Lada: En anden diabetes

Fordi LADA vises i voksenalderen, kan det indledningsvis forveksles med type 2-diabetes, men det er anderledes. Folk, der har LADA er ofte oprindeligt fejldiagnosticeret med type 2-diabetes, siger Priscilla Hollander, MD, ph.d., en endokrinolog ved Baylor University Medical Center i Dallas.

"Mange mennesker med LADA nuværende symptomer lidt som type 2s", forklarer Hollander. "Deres sukker kan begynde at hente en lille smule. De kan opfattes som en tidlig type 2 eller en tyndere type 2 ".

Men der er specifikke forskelle. For én, har tendens til LADA til at have en hurtigere progression end type 2 diabetes, hvor højt blodsukker problemer kan tage måneder eller endda år at udvikle. De fleste mennesker med type 2-diabetes er også overvægtige, mens folk med LADA er ofte på en sund vægt. En anden forskel er, at de lægemidler, der typisk anvendes til type 2-diabetespatienter, såsom metformin, i sidste ende vil stoppe med at arbejde for LADA patienter som deres immunforsvar ødelægger mere insulin-producerende celler.

En af de test, der anvendes til at diagnosticere LADA måler mængden af ​​c-peptider i blodet. C-peptider er biprodukter af insulin produktion, så lave niveauer kan indikere, at din krop ikke producerer meget insulin på egen hånd. En anden blodprøve ofte givet til LADA patienter ser for tilstedeværelsen af ​​insulin-ødelægge antistoffer.

Mange mennesker diagnosticeret med LADA kan styre deres diabetes uden insulinindsprøjtninger i en vis periode, fordi deres bugspytkirtlen stadig producerer nogle insulin. De kan gives orale sulfonylurea lægemidler, der tilskynder bugspytkirtlen til at producere mere. Men inden for en årrække, vil de fleste LADA patienter har brug insulinindsprøjtninger. Nogle har brug for flere per dag, mens andre kan sukkerærter med kun én.

Nogle LADA diabetikere, ligesom Gill, bruge en insulinpumpe, en lille, indretning, der automatisk leverer insulindoser gennem maven på en forprogrammeret tidsplan. Gill skiftede til pumpen efter et uheld injicere for meget insulin, hvilket nødvendiggør en tur på skadestuen.

"Nogle mennesker kæmper med, hvor at sætte det, eller hvad de skal gøre med snoren, men det holder dig sundere og giver dig mulighed til at fungere bedre," Gill siger.

Gill har lanceret en Facebook-gruppe for folk med LADA, hvor mere end 100 medlemmer deler historier, handel rådgivning og yde støtte til hinanden. "Vi er alle oplever det samme," Gill siger. "Folk kommer på der, og de er bange og nervøse. Vi lade dem vide, at det er overskueligt. "