Evb2

Administrerende Crohns på arbejdet

Crohns symptomer kan blusse op når som helst, også på arbejde. Lær strategier til håndtering på arbejdspladsen og find ud af, hvordan handicappede europæere retsakt kan beskytte dig.

Crohns sygdom er en inflammatorisk tarmsygdom, der forårsager smertefulde symptomer såsom mavekramper, diarré og tarm forhindringer. For folk med Crohns kan forvaltningen af ​​disse symptomer på arbejde udgør en særlig udfordring. Men ved at forberede flare-ups og kende din arbejdsplads rettigheder, som er beskyttet af europæerne med Disabilities Act (ADA), kan du få en succesfuld karriere uden afbrydelser fra Crohns.

Hvordan ADA vedrører tarmsygdom

Europæerne med Disabilities Act, der for nylig udvidet definitionen af ​​handicap som en tilstand, der i væsentlig grad hæmmer en "større livsaktivitet," byder på betydelig beskyttelse for arbejdstagere med Crohns sygdom.

"Den mest lovende ting for Crohns patienter var, at i 2008 europæerne med Disabilities Act blev ændret til at omfatte store kropsfunktioner, herunder tarm-og mave-funktioner," forklarer Jacquelyn Spencer, MSW, leder af Information Resource Center og patientuddannelse på Crohns og Colitis Foundation of Europe.

Under ADA, er arbejdsgiverne forpligtet til at give "rimelige tilpasninger" for at hjælpe medarbejdere med et handicap, herunder Crohns. Nogle eksempler på rimelige tilpasninger for Crohns symptomer kan bl.a. tillade hyppige badeværelse pauser, flytte medarbejderens arbejdsstation eller kontor tættere på et badeværelse eller tillader en modificeret arbejdsplan, og distancearbejde, når symptomerne er aktive. Til gengæld skal medarbejderen være i stand til at udføre de grundlæggende opgaver i jobbet, enten med nogen indkvartering eller med rimelig bolig, der ikke skaber en urimelig byrde for arbejdsgiveren.

Fortælle din vejleder og kolleger

Selv om det kan synes pinligt eller svært at tale om Crohns sygdom med din vejleder og kolleger, er det normalt en god ide at gøre det. Men hvor meget information du deler, er op til dig.

Når vi diskuterer Crohns med din arbejdsgiver, så forklar, at du måske nødt til at tage en uventet orlov fra arbejdet, hvis din Crohns symptomer blusser op. "Du skulle tale med din arbejdsgiver om familie medicinsk forlade før du har symptomer," siger Spencer. "Du må ikke brug for det, men du ikke ønsker at vente, indtil det sidste minut." Man kan også diskutere andre overnatningssteder, som vil hjælpe dig med at udføre dit job. Husk, at du måske nødt til at give lægelig dokumentation fra din læge, overveje at have den på hånden i løbet af din samtale.

Du kan også vælge at fortælle kollegaer om din tilstand. Ligesom du har et support-system derhjemme, kan betro sig en kollega giver dig en go-to person på kontoret, siger Spencer, en person, du kan ringe ved en ulykke til at sige, "Please få mine reservedele tøj eller nødsituation kit fra min skrivebordet. "

Endelig overveje at fortælle medlemmer af din afdeling eller hold om din Crohns sygdom. Denne måde, hvis du har opblussen eller har brug for at lave et par ekstra ture til badeværelset, vil dine kollegaer forstå. "Du ønsker ikke at fremstå som en slacker," siger Spencer.

Arbejdsplads strategier for styring af Crohns symptomer

Udover at dele oplysninger om dit Crohns diagnose med din arbejdsgiver og kolleger, kan du forberede dig til situationer, der kan udvikle på arbejdspladsen. Disse strategier kan hjælpe, når Crohns symptomer blusser op:

  1. Hold en nødsituation kit på hånden. Pak en lille taske med en ekstra par undertøj, klude, og en ændring af tøj i en skrivebordsskuffe eller kontor skab. Fortæl en betroet en kollega, hvor du holder den, hvis du har brug for hjælp.
  2. Tag kortere, mere hyppige pauser. Tal med din chef om at ændre din almindelige pause tidsplan, når din Crohns symptomer er aktive. Du kan være nødt til at gå på toilettet oftere, så man kunne bede om fire 15-minutters pauser i stedet for at tage en typisk time til frokost.
  3. Ændre dine timer. Overvej vaklende dine timer eller arbejder fra hjemmet, når du har en flare-up. For eksempel, hvis din Crohns symptomer har en tendens til at være mere aktive i morgen anmode om at starte arbejde lidt senere i morgen og fortsætter forbi normal lukketid, hvis det er muligt.

Og, ligesom du gør med venner og familie, pitch ind og gøre noget rart for nyttige kollegaer, når din Crohns symptomer er stille og du føler dig okay, fortæller Spencer.

Ved at forberede nødsituationer og fortælle din vejleder og kolleger om din tilstand, vil du sætte grundlaget for en bedre styring af dine Crohns symptomer og udelukke en potentiel kilde til stress.