Evb2

Depression og den følelsesmæssige side af Crohns

Administrerende Crohns sygdom kan være stressende og frustrerende til tider, men du kan finde måder til bedre at styre både følelsesmæssige og fysiske Crohns symptomer.

Leve med Crohns sygdom og løbende at skulle administrere Crohns symptomer kan tage en følelsesmæssig vejafgift på dig - og endda føre til depression. Men at tage kontrol over din Crohns kan bidrage til at afhjælpe stress og forebygge eller lindre følelser af depression.

Crohns og depression: hvordan man håndtere følelser

Når du har en kronisk sygdom som Crohns, er det vigtigt at behandle de følelsesmæssige effekter af at styre din tilstand ud over at behandle de fysiske symptomer. Kom Crohns støtte og blive bevidste om sygdommen er blandt de mest effektive skridt du kan tage.

Prøv disse stress-management strategier, der behandler stress af at have Crohns samt stress fra andre kilder:

Husk, at du ikke er alene mere end 1,4 millioner mennesker i Europa lever med en inflammatorisk tarmsygdom -. Enten Crohns sygdom eller colitis ulcerosa, siger Jacquelyn Spencer, leder af Information Resource Center og patientuddannelse på Crohns og Colitis Foundation of Europa (CCFA).

Lær om din sygdom at kende fakta om din sygdom -. At være bevidst om mulige komplikationer og bliver bevæbnet med oplysninger til at forebygge opblussen og behandle Crohns symptomer - vil du føle dig mere kontrol over din sygdom. "Jo mere viden du har om din sygdom, jo ​​mere vil det reducere din stress," siger Spencer.

Du må ikke stoppe din behandling. "Mange mennesker stoppe med at tage deres medicin, når de føler sig godt," siger Spencer. "Det er, når de kan opleve et tilbagefald."

Planlægge. Forberedes, såsom at have en nødsituation skiftetøj, bærer en slank pakke vådservietter med dig, og vide hvor badeværelserne er, når du rejser et nyt sted, kan gå en lang vej mod at lempe angst.

Forvente følelsesmæssig turbulens. "Det er ikke ualmindeligt for folk med Crohns at føle stress," siger Spencer. "Der kan ikke være nogle depression og humørsvingninger. I nogle tilfælde kan nogle af meds være årsagen. "Det vigtige er ikke at lade din stress komme ud af kontrol. Forbered dig på uventede og tage det i stiv arm det bedste, du kan. Øve en stress-management teknik, ligesom meditation eller dyb vejrtrækning, hjælper du måske genvinde kontrollen.

Behandl depression. Være proaktiv kan hjælpe dig håndtere eventuelle depression symptomer. Livsstilsændringer som motion kan hjælpe, men tøv ikke med at tale med din læge om professionel rådgivning, såsom psykoterapi, eller antidepressiv medicin.

Find en Crohns støttegruppe. "Mange mennesker har tendens til at isolere sig, når de har Crohns sygdom," siger Spencer. "Det er bedre at dele og at indse, at det ikke er ualmindeligt at føle stress." Mens det er vigtigt at afhænge af dine venner og familie, kan der være tidspunkter, hvor du ønsker at tale med andre mennesker med din tilstand. Det er, når deltage i en Crohns støtte gruppe kan være meget nyttig. De kan give information og støtte, samt en stikkontakt for at lufte dine følelser. Du kan deltage i støttegrupper personligt eller deltage i en online gruppe gennem organisationer som CCFA. "Det er et sted, hvor folk kan skrive personlige historier," siger Spencer. "Online-samfund kan være meget vigtigt."

Start et tidsskrift. Tag en gang om dagen, en gang om ugen, eller når du har et ledigt øjeblik og nedskrive dine tanker. "Udlejning ud af dine følelser i en notesbog eller et tidsskrift kan være meget nyttigt," siger Spencer. Du kan også bruge dette tidsskrift at erkende, hvor forskellige stressfaktorer i dit liv påvirke din Crohns symptomer.

Håndtere stress at administrere Crohns

Det er vigtigt at få styr på dit stress for mere end din følelsesmæssige sundhed - stress kan faktisk forværre din Crohns symptomer. Stress kan føre til negative fysiologiske ændringer, selv blandt folk, der ikke har en kronisk sygdom, og i tider med stress, kan Crohns patienter være mere tilbøjelige til at opleve en opblussen af ​​symptomer, såsom mavesmerter og diarré. Svær kronisk stress er også blevet forbundet med øget inflammation og Crohns sygdom er kendetegnet ved betændelse langs fordøjelseskanalen.

Ved at gøre hvad du kan for at styre din stress, herunder dele dine følelser med en Crohns støttegruppe og lære mere om Crohns sygdom, kan du forebygge og lindre nogle af de følelsesmæssige byrder din tilstand.