Evb2

7 måder at gøre dit hjem sikkert for epilepsi

Tager sikkerhedsforanstaltninger med selv grundlæggende husstand aktiviteter er en vigtig del af behandlingen af ​​epilepsi. Følg disse enkle trin for at oprette din sikkerhed kvotient.

Realiseringen middag, udskiftning af pærer, og slå græs er fælles husstand opgaver, men for en person med epilepsi, de alle har potentialet til at være farlige aktiviteter. Mennesker med visse typer anfald er mere tilbøjelige til husstand ulykker end andre, siger Maria A. Guina, MD, en neurolog med Sentara Medical Group i Philadelphia.

"Nogle anfald er bare fornemmelser, at folk føler," Dr. Guina forklarer. "Der er ikke en masse aktiviteter, der kan sætte folk med disse anfald i fare. Men med nogle patienter, kan der være nedsat bevidsthed, ligesom stirrende. Det kan forårsage problemer med visse aktiviteter. Den højeste risiko er dem med anfald, der kan forårsage faldende og kramper. "

Forskere mener, at mennesker med epilepsi har større risiko for ulykker og skader. Hvis du har epilepsi, men behøver du ikke at tænke på dit hjem som en ulykke der venter på at ske. At tage disse enkle forholdsregler kan minimere din risiko for uheld, bør symptomer på epilepsi strejke:

  • Tag din medicin. Det lyder simpelt, men hvis du bruger medicin for din behandling af epilepsi, skal du tage det på et sæt tidsplan for at reducere din risiko for krampeanfald. Hvis din medicin forårsager potentielt farlige bivirkninger, ligesom nedsat balance eller lav årvågenhed, så spørg din læge, hvis noget kan gøres for at minimere dem.
  • Undgå høje steder. Aktiviteter, der involverer klatre på en stige, ligesom skiftende smoke-alarm batterier eller maleri, bør undgås eller i det mindste gjort, når andre er rundt for at låne et vågent øje. "Lejlighedsvis brug af stiger og trapper er rimeligt, hvis dine anfald er velkontrollerede," Guina siger. "Men hvis dine anfald er dårligt kontrolleret, bør det gøres så sjældent som muligt." For børn med epilepsi, undgå at have dem sove på toppen af ​​en køjeseng hjemme og væk.
  • Tag en "afrundet" tilgang. Skarpe hjørner, som dem på bordplader og borde, kan forårsage alvorlig skade, hvis du falder i løbet af et anfald. Corner vagter lavet til små børn kan købes til at afbøde disse overflader. Det er en strategi, som Nina Hirsch, en kvinde, der lever med juvenil myoklon epilepsi i Palm Beach, Florida, har brugt til at beskytte sig selv. "Vore bordplader og møbler er alle afrundede - der er ingen hjørner overalt i mit hus," Hirsch siger.
  • Praksis køkken sikkerhed. Når du er madlavning måltider, skal du vælge pre-cut råvarer og kød for at minimere eller eliminere behovet for en kniv. Food processorer kan også være en måde at skære sikkert. Når det er nødvendigt at bruge komfur, lave mad på en back-brænder. "Der er mindre sandsynlighed for at falde på det eller lade noget opvarmet falde til jorden," Guina siger. Hirsch har en endnu enklere fremgangsmåde. "Når jeg føler 'off' Jeg holde sig ude af køkkenet," siger hun. "Hej, pizza!"
  • Badning med forsigtighed. Drowning er en risiko, hvis du har et anfald i løbet af et bad. Derfor er brusere en bedre løsning. "Bade er, medmindre min mand sidder ved siden af ​​mig eller med mig i karbad -! Bonus", siger Hirsch, der også har installeret skridsikre gummi firkanter i hendes brusebad for at minimere faldende. Mennesker med epilepsi kan også vælge splintfri bruser døre og spejle og muligvis et brusebad stol at bruge, mens de bader. Sørg for at du forlader badeværelset døren ulåst mens brusebad og installere døren, så den åbner udad, på den måde, hvis du falder over det, kan du stadig nås. For barbering, er en elektrisk barbermaskine, der stopper, når den tabes en bedre løsning end en manuel én med en skarp kant.
  • Klippe græsset omhyggeligt. Hvis slå græs er en af dine gøremål, sørg for at bruge en plæneklipper med en sikkerheds-vagt, der ville stoppe knivene, hvis du skulle falde. Lignende enheder er også tilgængelige for mange andre udendørs redskaber, ligesom kantpudsere.
  • Hold et vågent øje med børnene. Børn med epilepsi bør ikke forbydes vandaktiviteter, men det er altid en god ide at have nogen overvåge dem, mens i en pulje, uanset deres alder. Svømme-og andre sikkerhedsanordninger bør også bruges. Legetøj, så længe de er alderssvarende, behøver ikke at være begrænset. "En fælles bekymring er videospil og sådan, men i almindelighed, betyder det ikke synes at være en udløsende faktor for de fleste mennesker med epilepsi," Guina noter.

Epilepsi behøver ikke at holde dig tilbage, så længe du tager disse enkle sikkerhedsforanstaltninger, der kan beskytte dig og din elskede ens livskvalitet.