Evb2

4 grunde til at springe Black Friday shopping

Klar, parat, shop! hvis du modstå trangen til at tage del i den berygtede starten af ​​ferie shopping sæsonen, vil dit helbred (og fornuft) tak. Stadig ikke kan modstå at gå ud ved pausen af ​​daggry? vi har fået måder at gøre din shopping spree sundere også.

I år Black Friday er mere end en en-dages affære, takket være et par valg detailhandlere som Wal-Mart og Toys R Us, der åbner deres døre sent torsdag aften.

Mens fristelsen til at vågne op tidligt, deltage i masserne, og shop till you drop kan være for svært at modstå, springe galskaben kan være bedre for dig og dit helbred. Her er de vigtigste grunde til, hvorfor du bør give afkald Black Friday og tage del i Buy Nothing Day. (Det er virkelig en ting: Den anti-forbrugerisme dag blev startet af kunstneren Ted Dave og fremmes af ikke-for-profit Adbusters Magazine.) Plus, nogle overlevelse tips til dem, der bare ikke kan. Ophold. Away.

 1. Søvnløshed kan forårsage hensynsløs udgifter Black Friday starter tidligt, virkelig tidligt -. Og en 4 eller 5:00 wakeup call betyder, at du sandsynligvis få langt færre end de anbefalede syv til ni timers zzz. Og mens virkningerne af kronisk søvn-forsøgsfasen er veldokumenteret, kan endnu en nat af for lidt søvn smide din hjerne.

  Trække en all-nighter kan forårsage kortsigtet eufori, hvilket kan føre til dårlig dømmekraft, ifølge forskning fra University of California, Berkeley, offentliggjort i The Journal of Neuroscience. Det er ikke ligefrem en god nyhed eftersom du vil være smack-dab midt i et shopping butik, omgivet af tilbud, der lokker dig og din tegnebog til at foretage spontane køb, du kan fortryde senere. (To frituregryder til prisen for en? Ja tak! Den komplette DVD serie Grace Under Fire Hvorfor ikke!)

  Manglende søvn kan nedsætte din evne til at være opmærksom og reagere på signaler, selv fører til en øget risiko for bilulykker, siger National Sleep Foundation. Du er også mere tilbøjelige til at være sur og mut (ikke ligefrem med Europa ferie ånd).

 2. Shopping er stressende. Mens få et forspring på ferie shopping lyder som en god idé i teorien, kan stress af blot kæmper for en parkering stedet være nok til at påvirke din hjerne. Korte anfald af stress kan forringe hjerne-celle kommunikation i indlæring og hukommelse områder af hjernen, en undersøgelse i The Journal of Neuroscience fundet. Det betyder, at du er mere tilbøjelige til at være glemsom (Hvor blev I parken igen?) Og ude af stand til at fastholde nye stykker af information (Har jeg allerede købe Onkel Allan en ny slips?)

  Så når du er i butikken, kan flokke af mennesker skubber og opsigtsvækkende og lange linjer på kassereren forårsage angst. Kvinder er omkring dobbelt så tilbøjelige til at opleve angst som klaustrofobi (angst for små steder), eller agorafobi (angst for offentlige steder), i henhold til angst Disorders Association of Europe. Forskelle i hjernens kemi og hormoner som østrogen og progesteron kan være at skyde skylden, da de kan forårsage kæmp-eller-flygt reaktion at aktivere hurtigere og ophold forhøjede længere hos kvinder end hos mænd. Angst kan føre til hovedpine, kvalme og søvnløshed, og i nogle tilfælde, panik selv angreb.

 3. Hyppige indkøbsture er sundere end en stor amok. Mens ideen om at få alle ud af din ferie shopping gjort i ét slag kan spare dig tid, rammer butikkerne igen og igen kan faktisk hjælpe dig med at leve længere. En undersøgelse offentliggjort i Journal of Epidemiology og Community Health fandt, at ældre voksne, der handlede dagligt var 27 procent mindre tilbøjelige til at dø end dem, der handlede mindre hyppigt. Forskerne siger, at rammer butikkerne ofte handler ikke kun om detail-terapi, shopping kan have mere at gøre med sociale forbindelser og motion, da den gruppe, der levede længere havde bedre fysisk og mental sundhed, udøves regelmæssigt, og havde et netværk af middag ledsagere.
 4. . Alle de poser kan gøre dig ked af det Som du øse op deal efter tilbud, kan vægten af dine indkøbsposer vejer ned dine tanker - bogstaveligt talt. Forbrugere, der var fysisk tynget tænkt mere om alvorlige emner som aktuelle begivenheder eller verdens problemer, fordi hjernen forbinder fysisk vægt med en psykologisk, ifølge en undersøgelse i Journal of Consumer Behavior.

  "Vi fandt, at bære en tung last fører forbrugerne til at føle en uafhængig begivenhed som værende vigtigere og mere stressende," undersøgelsens ledende forfatter Meng Zhang, en assisterende professor i afdelingen for marketing hos den kinesiske University of Hong Kong, fortalte MSNBC. com.

  En måde at lysne op: Skip indkøbscentre, sove i, og tilbringe tid sammen med din familie og venner.

Still going shopping? tips til at gøre det fornuftigere

Så du ikke kommer til at lytte til vores råd at springe Black Friday? Her er et par tips til at gøre det til en mindre stressende og sundere oplevelse.

 1. Spis morgenmad. Du ved, det er det vigtigste måltid på dagen, og bare fordi det er tidligere end sædvanligt, bør du ikke springe det (selvom du stadig lidt fuld fra festen aftenen før). Morgenmad hjælper med at kontrollere cravings og giver tiltrængt energi til at shoppe smart og hurtig.
 2. Har en detail gameplan. Bekæmp vanvid ved at skure Black Friday annoncer i din lokale avis eller på websteder som bfads.net eller blackfriday2011.com før du går, så du har en handling, når du er gennem dørene. For at forhindre at købe for mange tilfældige gaver og sørg for ikke har glemt nogen, lave en liste (og kontrollere den to gange).

  Hvis du er bekymret for overforbrug, sætte en grænse for dig selv. Eller hvis du ikke har tillid til dig selv med et kreditkort, tage ud kontanter, og når der er brugt, gå hjem.

 3. Må ikke shop sulten. Pack en proteinrig snack som en pose mandler eller soja chips, så du kan holde energi gennem morgenen. Også bringe en genopfyldelig vandflaske for hydrering.