Evb2

Potentielle sundhedsmæssige fordele ved en antioxidant - rig kost

Spise en antioxidant-rig kost kan hjælpe med at forebygge hjertesygdomme, kræft og andre sygdomme.

Antioxidanter er næringsstoffer, der hjælper med at beskytte vores celler mod skader forårsaget af frie radikaler - slyngelstater molekyler, der angriber sunde celler. Forskere har spekuleret på, at den oxidative, cellebeskadigende stress forårsaget af frie radikaler bidrager til udvikling af mange kroniske og degenerative sygdomme, herunder hjertesygdomme og visse kræftformer.

Vores kroppe skaber frie radikaler naturligt som de behandler fødevarer, og yderligere frie radikaler udvikler, når vi er udsat for miljømæssige toksiner (f.eks pesticider og stråling), forurenende stoffer (cigaretrøg, luftforurening), ultraviolette stråler, og selv stress.

Selvom du ikke kan helt undgå frie radikaler, kan det være muligt at reducere deres tilstedeværelse i kroppen ved at spise fødevarer, der er høj i antioxidanter og begrænse din eksponering for miljømæssige toksiner og forurening, når det er muligt.

Ikke alle kilder til antioxidanter er skabt lige. For eksempel har mange undersøgelser vist, at vitamin-og mineraltilskud, der indeholder antioxidanter ikke kan udbyde de ydelser, de engang var menes at. Faktisk har nogle nylige undersøgelser antydet, at kosttilskud kan interferere med visse former for kræft behandling og andre behandlinger. Eksperter anbefaler ikke at bruge kosttilskud som erstatning for fødevarer kilder af antioxidanter. En afbalanceret kost er stadig betragtes som den bedste kilde til næringsstoffer og naturligt forekommende antioxidanter.

Mange studier har undersøgt kosten antioxidanter, og mens debatten går på om deres mulige sundhedsmæssige fordele, forskere fortsætte med at finde beviser, der understøtter teorien om, at fødevarer kilder til antioxidanter kampen hjertesygdomme, tumorvækst og endda visse aspekter af aldring.

Antioxidanter og hjertekarsygdomme

Forskning tyder på, at antioxidanter kan nedsætte risikoen for hjertesygdomme i en række forskellige måder - ved at hæmme aggregering og adhæsion af blodplader i blodet, ved at interferere med oxidationen af "dårlige" (low density lipoprotein, eller LDL) kolesterol, og ved sænke den samlede kolesterol i blodet, i henhold til European Heart Association. For et sundt hjerte, anbefaler AHA en afbalanceret kost, der indeholder en bred vifte af frugt, grøntsager og fuldkorn. Desuden rapporterede forskere i oktober 2008 spørgsmålet om Nutrition Journal, at polyfenoler i grøn te kan sænke blodtryk, kolesterol og markører for oxidativ stress (en tilstand, hvor der er for mange frie radikaler og ikke nok antioxidanter i kroppen).

Antioxidanter og kræft

Trods nogle tilsyneladende modstridende resultater, tyder betydelig laboratorie-og dyreforsøg at antioxidanter kan hjælpe med at forhindre cellulære skader forårsaget af frie radikaler, der er forbundet med kræft, og at antioxidanter kan derfor langsom, og måske endda stoppe, udvikling af kræft, ifølge National Cancer Institute. Kliniske forsøg fortsætte med at undersøge de potentielle virkninger af antioxidanter om kræft hos mennesker. Antioxidanter i kosten er forbundet med forebyggelse af kræft omfatter catechiner og andre polyfenoler findes i te, som kan hjælpe bremse væksten af ​​tumorer og kan hjælpe med at forhindre hud og tyktarmskræft, reservatol, der findes i huden af ​​røde druer, som kan hjælpe med at forhindre lunge-, bryst, tyktarms og prostatakræft, og immun-styrke alpha-tocopherol form for vitamin E i hvedekim, vegetabilske olier, nødder og frø, som kan nedsætte risikoen for lungekræft med mere end 50 procent, ifølge forskere ved University Texas MD Anderson Cancer Center.

Antioxidanter, øjensygdom, synstab

Talrige undersøgelser har vist, at antioxidant enzymer, såsom vitamin C og E, carotenoider (især lutein og zeaxanthin) og zink kan beskytte øjnene mod skadeligt blåt lys fra solen. En undersøgelse offentliggjort i oktober 2008 spørgsmålet om Archives of Ophthalmology yderligere forbundet lave niveauer af antioxidanter af aldersrelateret makuladegeneration og synstab hos ældre mennesker. For at hjælpe med at holde nethinder af dine øjne sunde, så sørg for din kost indeholder bladgrøntsager grønne grøntsager, citrusfrugter, vegetabilske olier og nødder. Forskerne foreslår også, at antioxidant-rige fødevarer kilder såsom blåbær, artiskokker, og pekannødder kan hjælpe med at beskytte mod makuladegeneration - den hyppigste årsag til aldersrelateret blindhed i Europa.

Antioxidanter og aldring

For mere end otte år har Neuroscience Laboratory ved Jean Mayer USDA Human Ernæring Research Center on Aging på Tufts University i Boston ført banebrydende undersøgelser af virkningen af ​​antioxidanter på aldring. Disse undersøgelser har vist, at kost rig på antioxidanter kan have potentiale til at forebygge aldersrelaterede tab i kognitive præstationer og reducere inflammatoriske stoffer i hjernen, der kan føre til nerve værdiforringelse og adfærdsmæssige mangler i alderdommen. Flere amerikanske forskere undersøger også virkningen af ​​antioxidanter som blåbær, acai bær, og grøn te til at afgøre, om de kan have en gavnlig effekt på neurodegenerative sygdomme som Alzheimers og Parkinsons.

Seneste antioxidant nyheder

En nylig undersøgelse fra Institute of Food Research i Norwich, England (offentliggjort i 28 juli 2009 Journal of Agricultural and Food Chemistry) antyder, at ikke-ekstraherbare phenol antioxidanter, kendt som polyfenoler, kan være stærkt undervurderet. Forskningen undersøgte ikke-ekstraherbare polyfenoler i æbler, ferskner og nektariner. På baggrund af denne undersøgelse, der nu forskere mener, at disse frugter kan indeholde op til fem gange flere polyfenoler end tidligere undersøgelser - som fokuserede på let ekstraherbare polyfenoler, i modsætning til disse ikke-ekstraherbare polyfenoler - viste. I anden antioxidant nyheder, fandt forskere ved University of Scranton, PA, i august 2009, at de fleste hele korn morgenmadsprodukter og mange korn-baserede snacks indeholder væsentlige mængder af polyfenoler med niveauer, der er sammenlignelige med de antioxidanter findes i frugt og grøntsager. I snacks kategori blev popcorn fundet at indeholde den højeste procentdel af polyphenoler, efterfulgt af hele korn kiks.

Uanset debatten om antioxidanter, den bedste måde for dig at høste fordelene af en sund kost er at spise afbalancerede måltider, der er fedtfattig og har masser af frugt og grøntsager. Hvis du ønsker mere specifik rådgivning om din kost, lave en aftale med en registreret diætist eller tjek de kostråd for europæerne på mypyramid.gov.