Evb2

Daytime utilsigtet befugtning (døgnets enuresis)

Daytime utilsigtet befugtning er langt mindre udbredt end sengevædning. Men omkring 1 ud af 4 børn, der tisser i sengen om natten også våd i løbet af dagen.

At kende årsagen til befugtning vil hjælpe dig og dit barns læge beslutte, om den bedste behandling. Daytime utilsigtet befugtning er mere sandsynligt end sengevædning at udvikle sig efter et barn har haft blærekontrol i mindst 6 måneder til 1 år (sekundær døgnets enuresis). Dette mønster af befugtning er ofte relateret til en medicinsk tilstand, såsom en infektion eller en defekt i urinvejene, eller følelsesmæssig stress. Behandling af underliggende tilstand vil normalt stoppe befugtning. Men dagtimerne befugtning kan være et spørgsmål om normal udvikling, uden medicinsk årsag.

Hvis dagtimerne befugtning begynder efter et barn har haft konsekvent blærekontrol, overveje muligheden for, at stress, såsom fødslen af ​​en ny søskende, er årsagen. Utilsigtet befugtning ofte stopper, når stress er rettet og forvaltes. Nogle børn kan have gavn af at se en mental sundhed professionel.

Dagtimerne befugtning som en del af den normale fysiske udvikling

Daytime utilsigtet befugtning (døgnets enuresis) er almindelig hos yngre børn. Børn kan blive så involveret i spillet, at de glemmer at gå på toilettet. Også kan de holde på urin for lang. Disse børn:

 • Tendens til tømmeblæren kun 2 eller 3 gange dagligt sammenlignet med de normale 5 til 7 gange om dagen.
 • Ofte ikke tømme deres blærer, når de først vågner op.
 • Ofte ikke tømme deres blærer helt, når du bruger badeværelset.

Nogle børn har utilsigtet dagtimerne befugtning, fordi de forsøger at holde deres urin for lang. At holde fra befugtning, børn kan:

 • Squat.
 • Krympe, krydser deres ben, holde deres lår sammen, eller bruge deres hænder til at holde tilbage urinen.
 • Stå helt stille, ser som om de vil tisser sig selv, hvis de flytter.

Hvis et barn har et uheld befugtning i løbet af dagen, kan det påvirke hans eller hendes præstation i skolen eller venskaber. Barnet kan være bange for befugtning i skolen eller på udflugter. Han eller hun kan også være bange for at blive drillet af venner. Behandlingen kan hjælpe barnet leve et mere normalt liv og har højere selvværd.

Hvornår skal ringe til en læge

Dagtimerne utilsigtet befugtning kan være en normal del af et barns vækst og udvikling, eller det kan være forårsaget af en medicinsk tilstand. Kom dit barns problem vurderes af en læge er vigtigt, hvis der er nogen chance en medicinsk tilstand er årsagen.

Ring til lægen, hvis:

 • Dit barn har tegn på en blære eller nyre-infektion eller andre symptomer, såsom rygsmerter, smerter i maven (mavesmerter) eller feber. Tegn på en blære eller nyre-infektion omfatter:
  • Uklar eller pink urin eller blodpletter på undertøj.
  • Tisser oftere end normalt.
  • Græder eller klager ved vandladning.
  • Trang til at tisse ofte, men normalt passerer kun små mængder urin
 • Dit barn er utæt (drible) ved vandladning eller har en svag urin stream. Barnet kan have en misdannelse i urinvejene.
 • Dit barn 4 år eller ældre er at have dagtimerne utilsigtet befugtning og er utæt afføring. Barnet kan have afføring blokering tarmene, forårsaget af at have forstoppelse over en tidsperiode.

Evaluering dagtimerne utilsigtet befugtning

Hvis du tager dit barn til lægen for at få hjælp med barnets utilsigtet befugtning, en medicinsk historie og fysisk eksamen vil blive gjort for at opdage, hvis befugtning er et symptom på en sygdomstilstand. Lægen vil bede dig og dit barn spørgsmål om befugtning, såsom hvornår og hvor ofte det sker. Som en del af den fysiske eksamen, vil lægen undersøge barnets mave, endetarm, ryg og kønsdelene og kan se barnet urinere. Afhængigt af resultaterne af den fysiske undersøgelse, kan lægen gøre andre tests, såsom:

 • En urinanalyse og urin kultur og følsomhed test, hvis en blære eller nyre-infektion er mistænkt for. Se den medicinske tests Urin Test og urin kultur.
 • Psykologisk testning, hvis følelsesmæssig stress er mistænkt for.
 • En ultralyd, cystoskopi, intravenøs pyelogram eller tømme cystourethrogram, er, hvis fosterskader inden urinvejene mistanke. Dagtimerne befugtning kan være relateret til problemer i udviklingen af ​​urinvejene.
 • En urodynamiske undersøgelse, hvis manglende nervesystem kontrol af blæren er mistænkt for.

Behandling

Hvis et barn har både dagen og om natten utilsigtet befugtning, kan lægen behandle dagtimerne befugtning først fordi børn normalt får dagtimerne kontrol over deres blærer hurtigere end nattetid kontrol. Utilsigtet dag eller nat befugtning kan stige efter behandlingen er stoppet.

Hvis dagtimerne befugtning er forårsaget af en medicinsk tilstand, den medicinske tilstand vil blive behandlet, og som regel dagtimerne befugtning vil stoppe.

Behandling af dagtimerne befugtning, der ikke er forårsaget af en anden sygdomstilstand kan omfatte:

 • Medicin. Oxybutyninchlorid (Ditropan) kan anvendes til behandling af dagtimerne befugtning i børn alder 6 og ældre og voksne. Det hjælper med at kontrollere blæremusklen der frigiver urin. Se Medikamenter del af emnet sengevædning for mere information.
 • Kirurgi. Hvis barnet har dagtimerne befugtning, der er forårsaget af medfødte defekter i urinvejene, operation for at korrigere defekten kan være nødvendig. Men nogle gange operationen gør ikke utilsigtet befugtning stop.
 • Rådgivning. Sessioner med en rådgiver kan være nyttige for barnet med utilsigtet befugtning, der er forårsaget af følelsesmæssig stress. Rådgivning kan indebære psykoterapi eller hypnose (hypnoterapi). Målet er at reducere eller hjælpe med at styre stress eller at forebygge stress fra udviklingslande.

Hjem behandling

Hjem behandling kan være alt der er nødvendigt for at forbedre dagtimerne utilsigtet befugtning, især hvis befugtning skyldes ikke nogen sygdomstilstand eller stress. Prøv følgende:

 • Opmuntre dit barn til at gå på toilettet, når trangen sker.
 • Beløn ​​dit barn for at være tør. Du må bruge knus, klistermærker, eller særlige godbidder som belønning.
 • Lær dit barn særlige øvelser til at styre blæremusklen der frigiver urin. Se øvelser for at hjælpe et barn gain blærekontrol og blære-strækøvelser.
 • Må ikke gøre dit barn bære en ble. Iført en ble kan gøre ham eller hende til at føle babyish. Desuden kan det være svært for et barn at få bleen slukket når toiletbesøg. Iført engangs undertøj som pull-ups kan være nyttige, men det kan også gøre problemet holder længere, fordi barnet kan have mindre motivation til at lære blærekontrol.

Hvis dit barn forsinkelser at gå på toilettet, og holder på urinen, indtil han eller hun mister kontrollen og regnvejrsdæk, kan du prøve følgende:

 • Opmuntre dit barn til at bruge toilettet, når du bemærker tegn på, at han eller hun kan have brug for at gå, som hugsiddende, sprællende, krydser benene, eller stå meget stille.
 • Tilbyd mere væske at drikke. Drikke mere væske vil øge mængden af ​​urin i blæren, der forårsager dit barn til brug for at gå på toilettet oftere.
 • Har dit barn gå på toilettet hver time i løbet af dagen.
 • Opmuntre dit barn til at tage ekstra tid på toilettet, så han eller hun vil være mere tilbøjelige til at tømme blæren.