Evb2

Capsaicin

Hvad er capsaicin?

Capsaicin er den ingrediens findes i forskellige typer af hot peppers, såsom cayenne peber, der gør peber krydret varme. Du kan spise det i rå eller kogte peber eller som en tørret pulver, som du kan føje til mad eller drikkevarer. Det er også tilgængelig som et kosttilskud og topiske cremer, som du anvender på din hud.

Hvad er capsaicin til?

Når en capsaicin creme eller salve bruges på huden (udvortes brug), capsaicin hjælper lindre smerter. Capsaicin virker ved første stimulerende og derefter faldende intensitet af smerte signaler i kroppen. Selvom smerte kan ved første stigning, er det normalt aftager efter første brug. Capsaicin stimulerer frigivelsen af ​​en forbindelse menes at være involveret i kommunikationen smerter mellem nerverne i rygmarven og andre dele af kroppen.

Når du anvender det på huden, kan capsaicin hjælpe med at lindre smerter fra:

  • Smertelidelser, herunder smerter efter operationen.
  • Nervesystemet problemer såsom diabetisk neuropati, trigeminus neuralgi og postherpetic neuralgi (helvedesild).
  • Klynge hovedpine.
  • Fælles problemer såsom slidgigt og rheumatoid arthritis.
  • Hudsygdomme, såsom psoriasis.
  • Mundsår skyldes kemoterapi eller stråling.

Generelt kan du bruge cremer indeholder capsaicin til smertelindring. Du kan sætte de cremer på din hud op til 4 gange om dagen. Du kan føle en brændende eller kløe fornemmelse de første par gange du bruger cremen, men dette vil gradvist aftage med hver brug. Vask dine hænder grundigt efter hver brug for at undgå at få cremen i øjnene eller på andre fugtige slimhinder, hvor den kan forårsage en brændende fornemmelse. Brug ikke cremen på områder af beskadiget hud.

Supplement brug

Når du spiser chilipebre eller tage capsaicin som et kosttilskud, kan capsaicin forbedre din fordøjelse ved at øge fordøjelsesvæsker i maven og ved at kæmpe bakterier, der kan forårsage en infektion. Det kan også hjælpe med at bekæmpe diarré forårsaget af bakteriel infektion.

Capsaicin kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme. Det kan stimulere det kardiovaskulære system og kan sænke kolesterolindholdet i blodet og blodtryk. Det hjælper også forhindre koagulation og hærdning af arterierne (åreforkalkning).

Capsaicin virker som en antioxidant, som beskytter cellerne i kroppen mod skader af skadelige molekyler kaldet frie radikaler. Capsaicin kan også hjælpe med at forhindre bakterielle infektioner.

Capsaicin kan også gøre slim tyndere og hjælpe med at flytte den ud af lungerne. Det menes også at styrke lungevæv og bidrage til at forebygge eller behandle emfysem.

Er capsaicin sikkert?

Eksperter i Europa generelt anser capsaicin at være sikker. Men det kan medføre nogle ubehagelige virkninger, især for dem der ikke er vant til det. Vær forsigtig, når du laver mad med eller spise chilipebre. Begynd med små mængder, og øge mængden, som man vænner sig til det.

En allergisk reaktion på capsaicin er mulig. Hvis du lige er begyndt at bruge capsaicin, enten som fersk eller tilberedt mad eller i pulverform, start med små beløb. Hvis du bruger et aktuelt fløde, skal du først anvende det til et lille område af huden for at teste for en allergisk reaktion.

Tag ikke capsaicin, hvis du har forhøjet blodtryk eller allerede behandles for højt blodtryk.

For at reducere den brændende fornemmelse, fjern kernerne fra peberfrugter, før du spiser eller lave mad med dem. Også, hvis du spiser bananer sammen med peberfrugter, kan du reducere den brændende fornemmelse.

Ekstremt højt indtag af capsaicin kan forårsage sår, men det er sjældent for nogen at forbruge nok til dette at være et problem.

Lad ikke capsaicin komme i kontakt med dine øjne og andre fugtige slimhinder. Når du trykker på capsaicin (eller chilipebre), brug eddike eller sæbe til at vaske dine hænder, så du ikke ved et uheld spredes capsaicin til dine øjne, næse eller mund. Du kan også bruge engangshandsker til at håndtere chilipebre eller til at anvende capsaicin creme.

Må ikke anvendes capsaicin cremer til områder af beskadiget hud.

Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) regulerer ikke kosttilskud på samme måde, det regulerer medicin. Et kosttilskud kan sælges med begrænset eller ingen forskning om hvor godt det virker.

Altid fortælle lægen, hvis du bruger et kosttilskud, eller hvis du tænker på at kombinere et kosttilskud med din konventionel medicinsk behandling. Det kan ikke være sikkert at give afkald på din konventionel medicinsk behandling og kun stole på et kosttilskud. Dette er især vigtigt for kvinder, der er gravide eller ammer.

Når du bruger kosttilskud, skal du huske følgende:

  • Ligesom konventionel medicin, kan kosttilskud give bivirkninger, udløse allergiske reaktioner, eller interagere med både receptpligtig og håndkøbsmedicin eller andre kosttilskud du måske tage. En bivirkning eller interaktion med en anden medicin eller supplement kan gøre andre sundhedsmæssige forhold værre.
  • Den måde kosttilskud er fremstillet, kan ikke standardiseres. På grund af dette, hvor godt de virker, eller bivirkninger, de forårsager, kan variere blandt mærker eller endog inden for forskellige partier af samme mærke. Den form for supplement, du køber i helsekost eller købmandsforretninger kan ikke være den samme som den form, der anvendes i forskning.
  • Undtagen for vitaminer og mineraler, er de langsigtede virkninger af de fleste kosttilskud ikke kendt.