Evb2

Brystkræft gennembrud for kvinder

Som en del af kvinders sundhed måned, lære om brystkræft fremskridt, der kan redde kvinders liv.

Brystkræft: kendsgerningerne

Omkring 200.000 kvinder udvikler brystkræft årligt. Sygdommen hævder omkring 39.000 menneskeliv hvert år, hvilket gør den til den mest almindelige kræftform for at påvirke kvinder. Men lovende screening teknikker og lægemiddelbehandlinger er omrøring ny optimisme.

Big forvejen skære ned på overgangsalderen hormonbehandling

Snesevis af millioner af kvinder stoppet ved hjælp overgangsalderen hormonbehandling (også kendt som hormonbehandling eller HRT) efter En undersøgelse fra 2002 er knyttet behandlinger, kombineret østrogen og progesteron med brystkræft. Siden da anslår Rowan Chlebowski, MD, professor ved UCLA David Geffen School of Medicine, at så mange som 150.000 nye tilfælde faktisk er blevet forhindret af denne ændring alene. "Jeg tror ikke, man kan pege på noget andet, der har resulteret i en større reduktion af brystkræft incidens i det seneste årti," siger Dr. Chlebowski, hvis forskning afdækket forholdet.

Mens kombination hormonterapier stadig er foreskrevet, har FDA ændret mærkningen til at anbefale lavere doser og forkorte varigheden af ​​behandling for kvinder, der stadig tager hormon piller.

Big forvejen mere komfortable og præcise mammografi

En ny computertomografi (CT) scanner, specialudviklet til brysterne, eliminerer behovet for at komprimere brystvæv og danner en 3D-billede i så lidt som 10 sekunder. Skal screenes i denne enhed, en patient blot bøjer over og steder hendes bryster i to justerbare kopper. Ingen knivspids. Ingen smerte.

Disse CT-scanninger kan også registrere tumorer så lille som tre millimeter, som er svære at se på en traditionel mammografi, siger Belinda Seto, ph.d., vicedirektør for National Institute of Biomedical Imaging and Bio-Engineering (NIBIBE).

Testen kan endda registrere, om en knude er kræft eller godartede under screeningen (potentielt eliminerer behovet for en opfølgende biopsi) hvis patienten injiceres med en radio-isotop før screeningen. Den add-on teknik kaldes positronemissionstomografi eller PET. Radioen-isotop lyser på scanningen, fremhæver metabolisk aktivitet i kræftsvulster.

"Det er nervepirrende at vente på disse resultater efter en unormal test," siger Dr. Seto. "Så, tænk, hvis din læge havde alle de oplysninger i én scanning for at vide, om du har en kræftsvulst. Det er, hvad denne nye kombination af CT-og PET kan vise. "

Udgifterne til CT-scanning maskine (i de høje seks-tal), kan begrænse brugen til kvinder, der har høj risiko for at udvikle brystkræft. Lige nu, at teknologien er i fremskredne kliniske forsøg på University of California, Davis, Cancer Center i Sacramento, men kan være mere bredt tilgængelig i løbet af årene.

Lille vidunder: En pude lavet med kærlighed

Spørg en mastektomi patienten, hvad fik hende gennem disse smertefulde post-op uger og hun er sandsynligt at blotte sit hjerte - hendes hjerte pude, der er. Disse små, for det meste hjemmelavede hjerteformede puder uddeles på hospitaler til at lindre smerten ved mastektomi og lymfeknude operation.

"Det gør ondt mig mest under den post-op periode var at sætte min arm ned ved min side," siger Janet Kramer-Mai, et onkologisk sygeplejerske i Chattanooga, Tennessee, der blev diagnosticeret med brystkræft i 2001. "Min store tanter i Indiana sendte mig denne pude, og jeg tænkte, 'My gosh, har alle mine patienter nødt til at have en'. Du placerer midten af ​​hjertet i din armhule og det letter smerten ved hævelse og irritation ved afgangen stedet for den postoperative drænrør. "

Nu er en cancer rådgiver på Erlanger Cancer Resource Center i Chattanooga, Kramer-Mai distribuerer puder lavet af hold af lokale frivillige til alle brystkræftpatienter på hospitalet. Den samme græs-rødder system er på plads rundt om i landet, og verden. "Det gør du føler endnu bedre, at nogen gav op hendes tid til at gøre noget, der bringer så meget komfort," siger hun.

Lille vidunder: reducere kemo-relaterede hårtab

En ny hovedbund-køling cap slidt under kemoterapi kan forhindre brystkræftpatienter fra at miste deres hår som en bivirkning af behandlingen. Forskere ved Wake Forest University Baptist Medical Center i Winston-Salem, NC, tester den fælles landbrugspolitik, som blev udviklet i Sverige og har vist sig sikker og effektiv i flere internationale undersøgelser.

Den Dignicap, som det hedder, består af en silikone dæksel, der ser lidt ligesom en svømmetur fælles landbrugspolitik med slanger, der forbinder den til en køleenhed. En anden neopren isolerende hætte er monteret over toppen. Mens patienten modtager kemoterapi, en kølevæske cirkulerer gennem lag silikone, sænke temperaturen af ​​hovedbunden og stramme blodkarrene omkring hårsækkene. Der til gengæld reducerer mængden af ​​kemoterapi stof, der er absorberet i hårrødderne, mindske hårtab.

"Et af de første spørgsmål mine brystkræftpatienter spørge, om de vil miste deres hår," siger Susan Melin, MD, principal investigator for undersøgelsen. "Denne løsning kunne virkelig lindre en masse psykologiske og følelsesmæssige nød."

Stay tuned for: bedre brystkræft lægemiddelbehandlinger

En ny kombination af lægemidler kan faktisk vende tumorvækst i nogle af de mest aggressive brystkræft tilfælde. Siden 1998 har stoffet Herceptin (traztusumab) blevet brugt til at angribe HER-2 protein, som er overudtrykt med omkring 25 procent af brystkræft tumorer, der medfører hurtig progression og tilbagefald.

En undersøgelse præsenteret på San Antonio Breast Cancer Symposium i i december 2010 fandt, at kombinere Herceptin med en mundtlig stof kaldet Tykerb (lapatinib), der også angriber HER-2, ud over standard kemoterapi, udryddede tumorer i 46 procent af patienterne, hvilket er 50 procent mere end ved hjælp af blot Herceptin med regelmæssig kemoterapi.

Andre kombinationer af Herceptin med nye lægemidler viser også løfte og kunne være til rådighed inden for de næste to eller tre år, siger UCLA Chlebowski. "Vi bevæger os i retning af en kur for patienter med denne særlige undertype af brystkræft, og det er meget spændende," siger han. "Vi er der ikke endnu, men du kan tale om det uden at lyde som en sindssyg person."


Fortsæt læsning side 3 i denne artikel.
Gå tilbage til side 1 i denne artikel.