Evb2

En forælder guide til invasive gruppe A Strep infektioner

Strep infektioner er ikke typisk alvorlige, men i sjældne tilfælde kan de udvikle sig til toksisk shock, kødædende sygdom eller endda døden. Everyday sundhed medicinske direktør forklarer, hvordan du beskytter dit barn.

De tragiske og pludselige dødsfald 12-årige Rory Staunton og 2-årige Sean Sweetman fra hvad lægerne mener at være invasive gruppe A Strep infektioner er alle forældres værste mareridt.

Begge børn var sund én dag, og alvorligt, fatalt syg den næste, på grund af et fælles og normalt meget behandlelige bakterier.

Gruppe A streptokokker er oftest årsag til halsbetændelse, som hærdes sædvanligvis ved en hurtig runde af antibiotika. Den lejlighed, kan STREP invadere huden, blødt væv eller blodbanen, der forlader kroppen sårbare over for alvorlige og potentielt dødelige virkninger, såsom toksisk chok eller nekrotiserende fasciitis.

Det er vigtigt at bemærke, at disse sager er sjældne - af de millioner af mennesker smittet med STREP hvert år, kun udvikle 10.000 til 12.000 alvorlige problemer - men det er også vigtigt at vide, hvad man skal kigge efter, og hvornår du skal tage øjeblikkelig handling. Invasive gruppe A Strep er en hastigt fremadskridende sygdom: Ofte er der ikke nogen tydelige røde flag indtil infektionen allerede har udviklet. Forældre og læger kan gøre alting rigtigt, men tingene kan stadig gå galt.

Det bedste er være opmærksom på og være på vagt. Lær din familie om god hygiejne (såsom hyppig håndvask), og altid rene sår og skrammer, uanset hvor små de ser ud. Find ud af din skole politik om sundhedsmæssige advarsler. Efter min mening bør forældre blive underrettet, hvis der er klynger af visse betingelser i klasseværelset, såsom mave influenza, øjenbetændelse, lus, halsbetændelse, og hudinfektioner fra STREP eller staph. Dette vil hjælpe dig med at identificere symptomer i dine børn og til at gribe ind tidligt, når det er nødvendigt. Hvis du har mistanke på alle, at dit barn har været udsat for STREP og har en infektion, enten i halsen eller på hans hud, ringe til din børnelæge.

Invasive STREP røde flag

De fleste ondt i halsen og skrammer vil løse uden et problem, men du kan altid ringe til din børnelæge kontor, hvis du er bekymret. De fleste læger kontorer har en sygeplejerske eller læge på vagt 24 timer i døgnet, nås via telefon, til at besvare forældrenes spørgsmål. De kan fortælle dig hvad du skal gøre derhjemme, og når du har brug for at blive set.

Hvis dit barn har ondt i halsen, men er ellers fint (ingen feber, opkastning, mavesmerter, eller udslæt), kan du generelt vente en dag eller to for at se børnelæge. Men hvis dit barn har en dårlig halsbetændelse sammen med feber, mavesmerter, opkastning eller udslæt, er det en god ide at få dem set hellere før end senere. Samme gælder for et sår, der ser inficeret.

Andre røde flag kan nævnes:

En halsbetændelse, som...

 • Er ikke let afhjælpes ved over-the-counter smertestillende medicin
 • Varer mere end et par dage
 • Er årsag dit barn til at tale i en dæmpet stemme

Eller et sår, der...

 • Er dyb eller ikke vil standse blødninger
 • Udvikler rødme omkring kanterne
 • Afløb pus
 • Bliver mere smertefuld over tid
 • Er det ikke healing

Hvis din børnelæge ikke er tilgængelig til at løse disse symptomer, tage dit barn til en lokal walk-in eller akut behandling klinik. Jeg arbejder i en akut behandling, og vi ser børn med ondt i halsen og inficerede sår hele tiden. Nogle apotekskæder nu har walk-in klinikker så godt.

Hvis dit barn er nogensinde virkelig syg, hvilket betyder hun er sløv, forvirret, svimmel, opkastning eller har en høj feber og / eller svære smerter, gå direkte til skadestuen. Hun vil kræve en højere grad af pleje end en walk-in klinik eller pædiatrisk kontor kan give.

Kommunikation med dit barns læge

Når du taler med din børnelæge, være parat til at give følgende oplysninger:

 • Når dit barns symptomer begyndte
 • Hvordan dit barn har opført sig
 • Hvis dit barn har feber, hvor højt det er (altid have et termometer på hånden)
 • Om hun har været at spise og drikke normalt
 • Om hun har været tisser normalt
 • Hvilken type medicin, du har været at give dit barn derhjemme og den specifikke dosis

Husk: Du er dit barns bedste advokat. Symptomer på STREP er ikke altid indlysende - de tidligste tegn er generelt ondt i halsen, feber, muskelsmerter og kvalme - så læger kan først diagnosticere det som influenza eller en anden virus. Men du kender dit barn bedre end nogen. Hvis du tror, ​​at noget ikke er rigtigt, så lad lægen vide. Eller hvis du tror, ​​at medicinsk personale ikke høre eller tage din frygt, så sig det.

Stol på dine instinkter, og vær ikke bange for at sige op, hvis du tror, ​​at noget ikke tilføje op. For eksempel, hvis lægens diagnose er en kold, men dit barn ikke har en løbende næse eller hoste stille spørgsmål: Kunne der være en anden forklaring på hans opførsel? Tror du hans symptomer kan være relateret til hans hud tilstand? Skal vi kontrollere blodprøver, ligesom en komplet blodtælling, for at sikre det ikke er mere alvorligt? Skulle du ikke gøre en kultur af mit barns sår? Hvornår skal jeg komme tilbage til skadestuen, hvis han ikke får det bedre?

Et par år siden, var jeg bekymret over noget om min søn. Jeg forsøgte at forklare mine bekymringer til sin læge, men i sidste ende, havde jeg ikke tror, ​​at han tog mig alvorligt. I stedet for at lade deflateret, fortalte jeg ham, hvordan jeg følte. Når jeg påpegede problemet, han erkendte det og undskyldte, og nu har vi en stor sammenhæng.

Du bør aldrig være ubehageligt at tale med din læge eller dit barns børnelæge. Du kan ikke altid lide, hvad hun har at sige, men du bør ikke føle sig som om hun ikke "høre" dig, eller at du ikke kan stemme dine bekymringer. Hvis du gør, er noget galt.

Mallika Marshall, MD, er medicinsk direktør for Everyday Health og en praktiserende læge på Massachusetts General Hospital Chelsea Urgent Care Clinic. En veteran tv korrespondent, har Dr. Marshall været en regelmæssig medicinsk bidragyder til CBS 'The Early Show og CBS Evening News. Hun er i øjeblikket en medvirkende medicinsk reporter for New England Cable News. Følg Dr. Marshall på Twitter på

Artikler