Evb2

Painkiller afhængighed: spotting tegnene og bevæger sig mod genopretning

For mange kæmper med smertestillende misbrug er at overvinde skam det første skridt til at realisere de har et problem. Men hjælpen er derude for dem, der har brug for det.

Hvis du er ordineret opioid medicin, efter at du skal opereres eller lider en skade, vil lægen normalt fortælle dig for om, hvor længe du skal bruge stoffet. "Hvis din krop stadig jonesing for lægemidlet efter denne periode, du ved, der er et problem," Karim siger. Men "meget ofte, er misbrugeren ikke indse, at de er en narkoman."

Men, bemærker han, de fleste mennesker, når de er trang en medicin. "Spørg dig selv," Hvorfor har jeg stadig brug for dette? Er jeg stadig i smerte? "

Familie og venner er også sandsynligt, at lægge mærke til de afslørende tegn på afhængighed - for eksempel, hvis misbrugeren ikke længere er i stand til at opfylde arbejde eller familiemæssige forpligtelser. Der er også fysiske tegn. "For opiater, er det at være en lille spacey eller har forstørrede pupiller," siger han. "De kunne endda få psykotisk, hvis de tager for meget."

Lægemiddelsikkerhed starter i hjemmet

Ikke alle opioidafhængige får deres forsyning fra en læge. Ifølge National Survey om stofbrug og Sundhed, mere end 70 procent af dem, der misbruger receptpligtige smertestillende midler får medicin fra venner eller slægtninge. Hvis du har brug for at tage receptpligtig smertestillende medicin, er der lockboxes eller narkotika pengeskabe til rådighed til at holde piller beskyttet mod andre, hvad enten familiemedlemmer eller besøgende i dit hjem.

Og når du er færdig tager receptpligtig medicin, kaste det - lad det ikke blive hængende i din medicin kabinet.

"Hvis det er en pille, du ikke længere har brug for, ville jeg slippe af med det," Karim siger. Piller kan knuses eller brudt med en renovationsafgifter eller med en hammer, og de må ikke tabes i papirkurven helhed. Den amerikanske Drug Enforcement Administration sponsorerer National receptpligtig medicin at tage tilbage dage hvert halve år, hvor forbrugerne kan sikker bortskaffelse af uønskede medicin på særligt udpegede områder i deres lokalsamfund.

Mange veje til skadesfri

Nu fejrer syv år ædru, Miller arbejder i recovery peer-to-peer støtte på Anchor opsving medborgerhus i Pawtucket, RI Hun er også bindeled for anker for Rhode Island Fællesskabet for Addiction Recovery Indsatsen, Inc RICARES. "Addicts brug for både følelsesmæssig støtte og medicinsk støtte," siger hun og tilføjer, at der er mange veje til nyttiggørelse - herunder 12-trins programmer, kirke, statslige organer eller organisationer som FN Way. "Go få professionel hjælp, hvis du ikke kan stoppe på egen hånd."

"Der er ingen skam i at forstå, at forskellige mennesker har forskellige sårbarheder med deres hjerner og deres organer," siger Karim. "Du er nødt til at komme forbi benægtelse og den stigmatisering, men hvis du gør, at behandlingen er der. Alt du skal gøre er at finde det."

"Dette er en sygdom i isolation og hemmeligheder", siger Miller. "Folk har brug for at vide, at de ikke er alene Ræk ud og få hjælp -.. Ikke skamme"