Evb2

Death by STREP: én families tragiske tab

(Fortsat fra side 1)

Dødsårsagen familien fik fra hospitalet - en officiel obduktionsrapport fra retsmedicineren er endnu ikke tilgængelig - var streptokok toksisk shock forårsaget af Streptococcus pyogenes eller gruppe A Strep-infektion. Gruppe A streptokokker er de bakterier, oftest ansvarlige for halsbetændelse, der påvirker en anslået 7,3 millioner mennesker i Europa hvert år - herunder de Stauntons siger, flere studerende på Rorys skole i ugerne op til hans indlæggelse.

For de fleste af disse millioner, er symptomerne på STREP relativt milde: halsbetændelse, feber, hævede mandler. I nogle tilfælde, patienter oplever impetigo eller sinus problemer, men selv da, en hurtig runde af antibiotika er normalt nok til at dræbe infektionen.

"Heldigvis STREP fortsætter med at være følsomme over for antibiotika, herunder gode gamle penicillin. Det er fortsat meget, meget behandlelige under de fleste omstændigheder, "siger Camille Sabella, MD, en pædiatrisk smitsomme sygdomme specialist på Cleveland Clinic. "En masse gange, når folk ikke får godt fra STREP, det er ikke fordi vi ikke har den medicin at behandle det, det er fordi virkningerne af bakterierne er så aggressive."

Med disse infektioner, typisk bakterier invadere kroppen på andre måder, der åbner døren for alvorlige komplikationer såsom nekrotiserende fasciitis (kødædende sygdom), bakteriæmi (blodforgiftning), eller som i Rory sag, toksisk shock.

"Der er nogle stammer [af gruppe A streptokokker], der kan være meget aggressive og producere toksiner, der nedbryder huden og det bløde væv," Dr. Sabella forklarer. "Når det sker, kan bakterierne bryder om den meget overfladiske dele af huden og virkelig komme ind i de dybere lag og i sidste ende i blodbanen, hvor de kan forårsage en masse skader."

Disse sager, der er kendt som invasive Strep infektioner påvirke mellem 10.000 og 12.000 europæere om året, ifølge tal fra det amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse Active Bakteriel Core overvågning. De mest udsatte, Dr. Sabella siger er de helt unge, de ældre og patienter, der har nedsat immunforsvar stater og hudsygdomme (såsom eksem og skoldkopper), selv om invasive STREP også kan følge tilsyneladende milde rifter - ligesom den enkle skrabe Rory fik i skolen.

Den dødelige side af strep infektioner

De bakterier for STREP er udbredt, så det er vanskeligt at afgøre, hvor eller med hvem den dødbringende infektion stammer fra. Staunton siger, at han mener, STREP foregik omkring hans søns skole. Skolen kunne ikke nås for en kommentar.

"Gruppe A streptokokker er et af disse bakterier, der er så almindelige i det miljø, det er svært at virkelig lokalisere, hvor du får det fra," siger Richard Malley, MD, en smitsom sygdom specialist på Børnehospital Boston. "Bare at være omkring nogen, der har streptokokker i halsen udsætter dig til at få det så godt. Der er endda eksempler i militæret, af streptokokker at kunne overleve på døde ting, ligesom tæpper. "

Denne type transmission, er imidlertid yderst sjældne, Dr. Sabella bemærker. "Gruppe A streptokokker er generelt spredes fra person til person," forklarer han. "Picking det op fra genstande eller kæledyr eller tæpper er normalt ikke muligt. De vigtigste smitteveje er gennem dråbe spredes, kontakt med trakealsekret eller direkte kontakt med [inficeret] hud. "

Strep, der får ind i huden er generelt mere risikofyldt - dels fordi det lettere kan sprede sig til andre dele af kroppen, såsom knogler, leddene, eller blod - men ikke alle hud sager er alvorlige, og ikke alle hals sager er godartede.

"Er der særlige faktorer, der gør én gruppe A Strep mere virulent end en anden? Vi ved ikke præcis, "Dr. Malley forklarer. "Hvis du ser på alle i gruppen A Strep, selv om disse bakterier har samme navn, på et genetisk niveau, de er meget, meget forskellige. Det er lidt ligesom den menneskelige race: Vi er alle mennesker, men vi har enorme forskelle i vores DNA, og de forskelle resulterer i forskelle i vores højde, vores hud farve, vores øjenfarve, osv. "

Blandt de forskellige stammer af gruppe A Strep, fortsætter han, visse bakterier kan producere mere af en specifik type toksin eller gift, som kan resultere i mere eller mindre virulens, eller en mere eller mindre aggressiv karakter.

"Den anden side af medaljen," siger han, "er værten. Du kan være meget modstandsdygtig over for gruppe A Strep, for eksempel, men jeg kunne falde fra hinanden. Og forskellen måske bare være dine gener i forhold til mine, eller din fortid eksponering i forhold til mine.... Det er meget svært at sige, at en person er beskyttet, og en anden person er det ikke. Det er et kompliceret spørgsmål. "

Strep dødsfald er ualmindelige. Millioner af mennesker er smittet hvert år, men kun en lille procentdel af disse sager er invasive, og kun en lille procentdel af disse sager - 10 procent til 14 procent, eller cirka 1.200 til 1.600 af CDC anslåede 12.000 - resultere i døden. Streptokok toksisk shock, hvilket er, hvad der menes at have dræbt Rory, er endnu mere usædvanligt, især blandt børn. Der er mindre end 600 sager om året i landet.

Disse tal, selvfølgelig, betyder intet for Staunton. Men disse gør. "Strep har kostet mig 25 procent af min familie," siger han. "Halvtreds procent af mine børn. Det er den virkelighed, jeg bor sammen med.

"Det er en forfærdelig form for tortur, som er blevet påført os, om Rory," tilføjer han. »En Tirsdag jeg plukke ud af hvilken slags toppings han ønsker på sin pizza, og næste tirsdag jeg taler ved hans begravelse. Nogen har brug for at sende en besked: Der er en morder på fri fod. "

"Nå One Day, Sick Next '

De Stauntons er ikke alene. Mindre end 20 miles fra deres Queens hjem, en Rockville Centre, Long Island, er familien at håndtere den samme virkelighed. Sean Sweetman, 2 døde i februar under omstændigheder bemærkelsesværdigt parallelt Rory. Også han blev efter sigende diagnosticeret med en mave virus, der viste sig at være invasive gruppe A Strep. Også han blev taget fra sin familie blot få dage efter at få syge.

Lignende historier fra hele landet - en 8-årig pige i Ohio, en preschooler i Virginia, et lille barn i Oregon - er en del af grunden til, Staunton taler ud.

"Der er ikke noget derude for mig. Rory kommer ikke tilbage, "siger han. "Men hvis vores historie hjælper med at spare en andens søn, måske nogle godt kan komme på dette. Måske vil vi være de sidste mennesker til at blive tortureret ved tabet af et barn til Strep. "

Bevidsthed vil hjælpe, men eksperter siger, nogle dødsfald ikke kan forhindres, dels fordi der er ofte ingen kardinal tegn, der angiver Strep over en anden infektion.

"Desværre, bakterier, når de gør ondt værten, en tendens til at gøre ondt værten på samme måde som andre bakterier: med feber og smerter," Børns Hospital Dr. Malley siger. De mere tydelige røde flag opstå senere, når sygdommen er allerede i gang.

Med streptokok toksisk shock, for eksempel, kan de første symptomer være feber, kulderystelser, muskelsmerter, kvalme og opkastning, som alle kunne være tegn på andre forhold, såsom influenza. Da bakterierne spredt over hele kroppen, men - som regel inden for 24 til 48 timers eksponering - patienter kan opleve hurtig forringelse præsentere så lavt blodtryk, accelereret puls, lyse rød hud, overdreven blå mærker, gulnet øjne, vævsnekrose og smerte eller hævelse på stedet for infektion.

"Det er meget akut, hvilket betyder, at personen er godt den ene dag og syge næste," Dr. Malley forklarer. På grund af dette, kan invasive Strep tilfælde være svært - men ikke umuligt - at behandle.

"Giftig chok, især med STREP, kan være meget, meget aggressiv," Dr. Sabella advarer. "Heldigvis har vi antibiotika, der er aktive mod STREP selv. Men en masse gange, det er giftstoffer fra STREP, der forårsager skaden. Vi normalt nødt til at gøre betydelig debridement eller dræning af det bløde væv, der er kirurgisk behandling for at rense ud i vævet, og at tillade antibiotika for at komme derhen, hvor de skal gå for at behandle bakterier. "

I Rory tilfælde var operation ikke en mulighed. "Det var gået for vidt," Staunton minder. "Uanset hvad, de kastede på det, den dræbte alt". Han tørrer en tåre væk, der er umiddelbart erstattet af en anden. "Han var min bedste ven."

En familie sidste farvel

"Han plejede at stjæle mit tøj, du ved," Staunton siger. "Kun de gode. Jeg fik denne smukke skjorte fra min kone til jul, og han kom ned en morgen klædt på til en debat, og det var der. Jeg sagde, 'Det er min skjorte! Han sagde, 'Ikke længere'. "

Rory blev begravet i denne skjorte. "Det sidste, jeg skulle gøre, var at få sine sko renset, få min skjorte renset, og stryg hans bukser til at bringe til begravelsen," hans far siger, grædende igen. "Jeg må have glattes hans bukser 40 gange denne morgen."

Begravelsen overværet af mere end 1.000 mennesker i New York, blev også streamet live til venner og familie i hele verden. Kort efter, Rory bordede hans sidste flyvning: en envejs tur til Irland, hvor embedsmænd stemples hans pas for sidste gang. Der i skyggen af ​​St. Peters Kirke i Drogheda, 30 miles fra Dublin, kære sænkede ham ned i jorden ved siden af ​​sin bedstemor, som døde, da Rory var 3..

"Åndeligt, følelsesmæssigt, kunne vi ikke bære tanken om ham ligge alene i en kirkegård uden nogen omkring ham, og hvor ingen kendte ham," Staunton siger. "Så vi begravede ham, hvor vi ved venner og familie besøger hele tiden."

Staunton er stille et øjeblik, tænker. "Giver det mening?" Spørger han. Intet synes at længere.

"Du ser dit barns navn på en gravsten..." begynder han. Hans stemme, der allerede knap over en hvisken, pauser, stier slukket.

"Det er unaturligt."

Artikler