Evb2

Naturlægemidler behandlinger til at lindre menopausale symptomer

Kvinder har henvendt sig til naturlægemidler i århundreder til at behandle overgangsalderen, finde ud af, hvilke urter eksperter siger kan have den bedste chance for at lette dine symptomer.

I perimenopause (fasen før overgangsalderen begynder), finder cirka 80 procent af alle kvinder sig pludselig beskæftiger sig med ubehagelige, ubehageligt, og nogle gange endda invaliderende "forandring af livets" symptomer. Disse kan køre farveskala fra hedeture, søvnforstyrrelser og øget vandladningshyppighed til træthed, depression og angst.

Nogle symptomer, men er mere udbredt end andre. Ifølge Gregory A. Plotnikoff, MD, MTS, FACP, medicinsk direktør på Penny George Institut for Sundhed og Healing, Abbott Northwestern Hospital, Minneapolis, Minnesota, er hedeture den mest almindelige klage blandt kvinder i overgangsalderen. "Så mange som 10 til 20 procent af kvinder i overgangsalderen finder hedeture at være næsten uudholdelig," siger han.


Relateret: Er det et tegn på overgangsalderen?

"The standard behandlingsforløb for overgangsalderen-relaterede symptomer var engang hormonbehandling [HRT], med så mange som 38 procent af de europæiske kvinder i alderen 50 og 74 anvender HRT i de seneste år, "Dr. Plotnikoff noter. Bekymringer over alvorlige bivirkninger relateret til HRT har dog nu centreres mange folks opmærksomhed om alternative behandlinger for at lette menopausale symptomer, herunder nogle naturlægemidler, der er blevet brugt af kvinder i tusinder af år.

Dr. Plotnikoff har set kvinder, især dem med mindre alvorlige symptomer, med succes styre deres menopausale symptomer med naturmedicin. Han advarer dog om, at det er vigtigt at udøve en vis forsigtighed. Issues at tage til efterretning omfatter følgende:

  • Sikkerhed. Ligesom narkotika, er urter kemisk baseret, hvilket er hvad der gør dem arbejde. Det betyder dog, at en "naturlig" krav på etiketten ikke nødvendigvis betyder, at produktet er helt sikker og fri for bivirkninger. På den positive side, almindeligvis mange af de specifikke botaniske foreslået for overgangsalderen har længe track records for sikker brug, når taget korrekt.
  • Effektivitet. Formuleringen af naturlægemidler kosttilskud kan variere meget efter mærke. Du er ofte bedst rådes til at kigge efter produkter af høj kvalitet, som indeholder standardiserede ekstrakter. Disse kan hjælpe med at sikre, at du får den mængde eller procentdel af de aktive ingredienser, du har brug for at produktet kan være effektiv.
  • Disclosure. Det er vigtigt at tale med din læge eller sundhedsplejerske om nogen urte brug. Engang urter vil interagere med medicin, du allerede tager eller påvirke en medicinsk tilstand, som du har. Desuden kan urten eller en kombination produkt, du tager behøver at være baseret på dine specifikke symptomer, vægt, alder og sygehistorie.

Related: vælge en alternativ overgangsalderen behandling

Almindelige urter, der anvendes til overgangsalderen symptomlindring

I Europa er følgende urter blandt de mest almindeligt brugte midler til at lindre menopausale symptomer:

  • Black Cohosh. En slægtning til den Ranunkel, sort cohosh (Cimicifuga racemosa) er formentlig den bedst kendte urtemedicin til behandling af menopausale symptomer. Roden af ​​denne plante indeholder phytoøstrogener, som er centrale plante forbindelser, der efterligner kroppens eget østrogen. Storstilet videnskabelige undersøgelser har fundet det at være sikker og effektiv. Ifølge det nordeuropæiske Menopause Society, kan sort cohosh være nyttige i at lette hedeture, nattesved, og vaginal tørhed, selv om dens virkninger er sædvanligvis kort sigt (omkring seks måneder eller deromkring). Denne urt har en lang tradition for sikker brug, men i sjældne tilfælde sort cohosh kan forårsage mindre gastrointestinale gener. Én note forsigtighed: Hvis du tager en receptpligtig medicin for højt blodtryk, tjekke med din læge, fordi sort cohosh kan interagere med det.
  • Dong quai. Denne flerårig plante rod har været brugt i mere end 1.000 år som kvindelige reproduktive tonic i Kina, Korea og Japan. Dens rod indeholder også fytoøstrogener. Traditionelt har Dong Quai (Angelica sinensis) er blevet brugt til at lindre menstruationsbeskyttelse klager og PMS, men det er ofte inkluderet med andre urter, herunder sort cohosh, ginseng og chasteberry (Vitex Agnus Castus) i produkter, der hjælper med at lindre menopausale symptomer såsom hedeture. Selv om det ikke er almindeligt, kan lysfølsomhed resultere, så undgå direkte sollys eller bruge solcreme, når du tager dong quai.
  • Hørfrø. Mange mennesker sværger ved hørfrø og hørfrøolie til at lindre overgangsalder symptomer. Indledende forskning foreslået, at hørfrø var en potentiel behandling af hedeture - hævder at skære intensiteten med 57 procent - fordi det er rigt på østrogenlignende plante kemikalier kaldet lignaner. Nyere undersøgelser viser dog, at sammenlignet med placebo, er hørfrø ikke reducere hedeture. Det samme gælder for hørfrøolie, fremstillet af ekstrakt af jorden op hørfrø.
  • Kæmpenatlysolie. Denne olie er udvundet fra frøene af natlys plante (Oenothera biennis), og indeholder en omega-6 fedtsyre kaldet gamma-linolensyre. Trods manglende stærk videnskabelig dokumentation, finder mange kvinder, at en daglig dosis på 300 mg dette botaniske nedsætter både alvoren og hyppigheden af ​​hedeture og letter brystspænding. Bivirkninger kan omfatte kvalme og diarré. Kæmpenatlysolie har også vist at interagere med nogle receptpligtig medicin og andre naturlægemidler kosttilskud, så sørg for at tjekke med din læge eller apoteket, før du tager det.
  • Soy. Nogle forbindelser fundet i plante-baserede fødevarer menes at have svage østrogenlignende effekter, der giver dem mulighed for at hjælpe med at lindre hedeture og nattesved. Soy phytoøstrogener (isoflavoner) kan findes i deres mest fuldstændige form på fødevarer såsom tofu, sojabønner og sojamælk i stedet for i en pille eller pulver. En high-soja kost har også været forbundet med stærkere knogler, især i de første 10 år efter overgangsalderen, når østrogen niveauet falder og hurtig knogletab sker. Det er endnu ikke fastslået, hvorvidt soja kosttilskud kan give de samme fordele som sojaprodukter. Én note forsigtighed: Dyreforsøg har vist, at soja kan stimulere væksten af ​​bryst celler. Kvinder med en historie af brystkræft, bør kontakte deres læge om at bruge soja til at lindre menopausale symptomer.

"Det er vigtigt at huske, at én størrelse ikke passer alle," siger Dr. Plotnikoff ", og ikke alle kosttilskud arbejde det samme for alle kvinder." Hvis du prøve forskellige naturlægemidler, prøv dem først enkeltvis for at se, hvordan du reagerer.