Evb2

Kvindes bedste ven: skiftende liv, en fantastisk service hund på et tidspunkt

Jennifer arnold vendte tragedie - og hendes egen personlige kamp med multipel sklerose - i hunde assistenter, en non-profit organisation, der er uddannet mere end 1.000 service-hunde, der har ændret tilværelsen for børn og voksne i nød.

Ventelisten til at modtage en service hund fra Canine assistenter er 2.700 navne lang - og det kan tage fra et til fem år (eller endnu længere) for at flytte til toppen af ​​listen. For Jennifer Arnold, grundlægger af non-profit organisation, er dette faktum på én gang ydmyge, glædeligt og hjerteskærende.

Canine assistenter sidder på en 18-hektar store gård i Alpharetta, Ga, og er hjemsted for omkring 120 hunde på et givet tidspunkt, foruden Jennifer, hendes mand, deres 9-årige søn Chase og tre hunde og en kat af deres egne. Med mere end 100 frivillige og 26 stabsmedlemmer, er det kommet langt siden Jennifer og hendes mor startede organisationen i 1991, som en spirende operation i kølvandet på en ødelæggende familie tragedie.

Hvor hunde assistenter holdes jennifer går

Jennifers far, en læge, udtænkte begrebet Canine assistenter efter Jennifer, så 16, blev diagnosticeret med multipel sklerose, en autoimmun sygdom, der angriber nervesystemet. Hun tilbragte to år i en kørestol, bange for at være alene og i konstant behov for hjælp fra familie og venner. Hendes far hørte om en organisation i Californien, uddannet hunde til folk i kørestole, men de ikke placere hunde out-of-state. Han begyndte processen med at starte en tilsvarende gruppe i Georgien. Projektet, mente han, ville give Jennifer noget at leve for.

Men tre uger efter første planlægningsmøde blev Jennifers far dræbt af en spritbilist. Fast besluttet på at udføre sin fars drøm, Jennifer og hendes mor tilbragte de næste 10 år på at lave Canine assistenter en realitet.

"Canine assistenter var den eneste, der gjorde mig sige, okay, jeg kommer til at holde kampene," Jennifer siger i den seneste episode af Everyday Health, luftning 22 oktober eller 23 på din lokale ABC station. "Jeg forstår, at det haster i stemmen af ​​den unge pige, der har cerebral parese, når hun beder os til at skynde og træne en hund for hende, fordi hun ikke ønsker at være alene længere."

De åbnede gård med kun tre hunde i træning og designet en brochure, i håb om at sætte gang i en vis interesse. Men før de selv kunne hente kopierne fra printeren, de har modtaget 19 ansøgninger om servicehunde. Selv da Canine assistenter havde en venteliste på folk desperate for deres liv skiftende hunde.

Arbejde med hvalpene

Canine assistenter tog tjeneste hunde til at hjælpe børn og voksne med neuromuskulære sygdomme som muskelsvind, multipel sklerose, og cerebral parese, hjerne og rygmarvsskader, og epilepsi, en neurologisk tilstand præget af tilbagevendende anfald.

De arbejder primært med golden retrievere, gule labrador retrievere, og gyldne og lab blandinger. De fleste service hund organisationer bruger sådanne racer, sammen med storpudler, fordi de er generelt social og god til at bruge deres mund - en afgørende færdighed for sensationsprægede ting som medicin eller en telefon i tilfælde af en nødsituation. Hvalpe begynde træningen til to dage gammel, og er typisk parret med en ejer af den tid, de er overalt fra 18 måneder til 2 år.

"De bliver uddannet til at tænke," Jennifer siger. "Disse hunde kan ende med at spare nogens liv ved at kende, 'My person vil ikke komme op, jeg har brug for at gøre noget." Det er meget vigtigt, at de tror på sig selv. "

Hundene hjælpe deres ejere på en række måder: De kan opspore et familiemedlem i en nødsituation, afhente poster faldt på gulvet, drej lys til og fra, åbne og lukke døre og meget mere.

Service hunde er specielt nyttigt for folk med epilepsi. "Vi lærer hundene til at reagere på forskellige måder i tilfælde af et anfald, for eksempel, der kører om hjælp, at få medicin, at få en bærbar telefon," Jennifer siger. "Og så krydser vi fingre og håber, at hunden og hans ejer udvikle en sådan et stærkt bånd, som hunden rent faktisk kan forudsige et anfald, før det sker."

Nogle hunde kan forudse et anfald 10 til 40 minutter før - en evne forskerne har endnu ikke fuldt ud at forstå - hvilket gør en service hund potentielt livreddende for en person med den betingelse.

En sådan person Matthew Von Dollen, en 19-årig, der blev diagnosticeret med epilepsi på 3 måneder gammel.

"Jeg kunne ikke forestille mig et liv, hvor jeg ikke kunne bare gå en tur ved mig selv," siger Matthew mor, Kathy Von Dollen. "Han er aldrig alene. Så jeg tror simpelthen at få op, tage en hund, og gå en tur ville være det bedste, der kunne ske for ham."

Matthew var på Canine Assistenter venteliste i tre år, før han fik sin hund. Kathy husker tydeligt den dag deres familie startede processen. "Matthew havde et anfald i søvne og vågnede op med en blodig læbe, og ikke engang ved, hvordan det skete. Det var skræmmende," Kathy siger. "Alt hvad jeg holdt tænker var, hvis der havde været en hund der, ville han have gøet og ville have fået mig."

Stræben efter det 'magiske'

I betragtning af hvor vigtig service hunde er for deres ejere sundhed og sikkerhed, at finde den rette personlighed match mellem menneske og hund er altafgørende, og Jennifer tager opgaven med parring en af ​​hendes tjeneste hunde med hans potentiale ejer til hjerte, ved hjælp af personlighed undersøgelser for at finde det perfekte match. Efter det, siger hun, det handler om den oprindelige forbindelse.

"Du skal bare kigge efter den magi - det bånd, der ikke kan brydes," siger Jennifer. At magi var tydelig inden for sekunder for Matthew møde Merlin, en gul Lab. Merlin tog Matthew straks løb hen til ham, vise ham masser af kærlighed, efter ham rundt - og vigtigst var sensing Matthew ved at få et anfald inden for få minutter for at møde ham. Indførelsen "var en af ​​de mest opsigtsvækkende ting, jeg har set i 20 år af at gøre dette," Jennifer siger.

Da Merlin går hjem med Matthew, vil det utvivlsomt ændre sit liv. "Jeg er bekymret for ham hele tiden," Kathy siger. "Du hører en dunk i huset, og du ikke ved hvad det er. At have en hund med ham på alle tidspunkter ville være en vidunderlig trøst for ham, for mig, at hele vores familie."

Jennifer siger, at hun ikke ser sig selv som en hundetræner, men snarere, hun mener hendes vigtigste opgave er at lette forbindelsen mellem menneske og hund. "Jeg har lært, at du virkelig ikke behøver dygtighed så meget som du har brug for at erkende, at obligation, det er kemi, der er alt," siger hun.

Fortsat drømmen

Selvom nøjagtige tal for antallet af vejledning, hørelse, og førerhunde i brug i Europa, er svære at komme med, lange ventelister er bevis på, at der ikke er næsten nok til at opfylde kravene fra alle de børn og voksne, der har brug for dem.

Ifølge Assistance Dogs International (ADI), en koalition af non-profit organisationer, der tog og sted servicehunde, er der i øjeblikket mere end 18.000 førerhunde arbejder i Europa, sammenlignet med mange millioner mennesker, der kunne drage fordel af deres kammeratskab.

For at hjælpe udfylde dette hul, Jennifer næste mission er at opmuntre mennesker over hele landet til at starte deres egne servicecentre hundetræning organisationer. Hun har skrevet to bøger, Gennem en hundens øjne, der blev offentliggjort i 2010 og I en hunds hjerte, tidligere i denne måned udgivet, for at hjælpe med at sprede ordet om værdien af servicehunde. Hendes ultimative mål er at være vært for undervisning seminarer for at vise folk, hvordan at starte deres egen tjeneste hundetræning organisationer. Hun var vært for første i september på hende Alpharetta farm. De 12 deltagere lært alt fra at starte en non-profit for hands-on erfaring med at bruge Jennifers "Valg Undervisning" metode til førerhunde i uddannelse.

Men som Canine assistenter mission udvider, Jennifer stadig sætter en ære i at lette den magtfulde forholdet mellem hver service hund og dens ejer - en obligation, der er lige så meget om kammeratskab og komfort som det handler om sundhed og sikkerhed. "Når Merlin ser op i Matt ansigt, ser han ikke et barn, der har epilepsi eller et barn, der kæmper," Jennifer siger. "Hvad han ser det mest perfekte skabelse Gud nogensinde er lavet. Du ser den slags tilbedelse reflekteres tilbage på dig dag efter dag, ændrer det den måde, du føler om dig selv."

Hvis du kender nogen, der gerne vil ansøge om en service hund fra Canine assistenter eller som gerne vil hjælpe, gå til Canineassistants.org.

At se Jennifer og hendes hunde Canine assistenter i aktion, tune ind på Everyday Health, hostet af Laila Ali, den 22. oktober eller 23 på din lokale ABC station.