Evb2

Holde Crohns sygdom i kontrol

Gør fornuftige livsstilsændringer, efter din behandling plan, og rækker ud efter støtte, er alle vigtige aspekter til opholder godt, når du har Crohns sygdom.

Mens kost og ernæring spiller en rolle i din Crohns, det er ikke den eneste livsstil faktor, der påvirker tilstanden. stressende situationer kan også udløse symptomer hos mange patienter.

Selv sundhedspersonale bemærker ændringer i deres patienters forhold, når de er under et stort pres. "Jeg føler stærkt, at stress er en stor del i alle de inflammatoriske tarmsygdomme (IBDS)," siger Carl Dennison, MD, en familie læge i Fort Lauderdale, Florida "Jeg har set det igen og igen; går igennem stressende tider kan blusse op IBD. "

Crohns sygdom management: patient og ekspert perspektiv

"Flares kan ske efter en følelsesmæssig chok," bekræfter Charles O. Elson, III, MD, næstformand for forskning i afdelingen for medicin og Basil I. Hirschowitz Chair i Gastroenterology på University of Alabama-Birmingham. De fleste læger vil fortælle dig, at reducere stress kan betale store sundhedsmæssige gevinster for næsten alle. Men at lære at håndtere effektivt med daglige pres samt med de tider af øget stress er især en fordel for mennesker med Crohns sygdom.

Det samme gælder for Crohns patienter i remission. For at imødegå stress, mange praksis yoga, meditation og andre former for motion regelmæssigt for at holde deres kroppe stærke både fysisk og mentalt.

Dr. Dennison enig: "Vores tanker er så magtfulde, at hvis vi er dvæle ved negative ting, er det ikke overraskende, at det er en slags udtryk i vores krop. Jeg råder folk til at hjælpe dem med at håndtere stress i deres liv proaktivt. Jeg synes, det er vigtigt at medtage yoga eller anden sind-krop øvelse patienten kan nyde. Alle disse ting er nyttige. Jeg ved ikke, om vi videnskabeligt kan bevise det, men fra en familie læge perspektiv jeg føler stærkt for det. "

Administrerende Crohns sygdom: undgå udløser

Udover at håndtere effektivt med stress, er det vigtigt at undgå, at andre udløsere i dit liv, der kan modregne Crohns symptomer. Heriblandt:

  • Smoking. Forskning viser, at rygning kan forværre symptomerne på Crohns sygdom. Hvis du allerede er ryger, gør dette det år, du afslutter til gode.
  • Alkohol. Dennison anbefaler at reducere eller eliminere alkohol indtag, fordi alkohol kan irritere din mave.
  • Ikke-steroide anti-inflammatoriske (NSAID) som ibuprofen bør undgås, da disse medikamenter (selv i over-the-counter doser) kan også irritere din mave. Brug acetaminophen (Tylenol) i stedet for mild smertelindring. Hvis acetaminophen ikke skære det, så tal med din læge om andre passende smertelindring metoder.

Administrerende Crohns sygdom: ændre din adfærd

På den positive side, er der mange sunde ændringer, du kan sætte i aktion for at hjælpe dig med bedre at styre din Crohns sygdom. Heriblandt:

  • Exercise. Staying aktiv er til gavn for den generelle sundhed, samt for stress reduktion. Og undersøgelser har knyttet regelmæssig motion for at forbedre Crohns symptomer og livskvalitet.
  • Tankekontrol. Dennison mener, at dine tanker kan have en meget reel indflydelse på, hvordan du føler. Du kan lære at styre forstyrrende tanker og fokusere på måder at håndtere potentielt negative tankemønstre ved at indarbejde metoder såsom vejrtrækning teknikker til afslapning eller meditation. En teknik, der kaldes kognitiv adfærdsterapi kan også hjælpe.
  • Lights out. Det er vigtigt, at folk med Crohns sygdom sørg for at de får nok hvile hver nat. Dit immunsystem vil fungere bedre, når du er godt udhvilet, og du vil sandsynligvis opleve, at du er bedre i stand til at håndtere stress samt efter en god nats søvn.

Administrerende Crohns sygdom: finde støtte

Erkender, at du ikke behøver at møde Crohns sygdom på egen hånd kan også hjælpe dig med at håndtere angst og stress. Nogle tips til at finde den støtte, der vil hjælpe dig bedst er:

  • Inddrag din partner eller pårørende i din medicinske opfølgninger og det kan opmuntre dig, og hjælpe dine kære blive forbundet med, hvad du går igennem.
  • Kontakt en støttegruppe, så du ved alt der er at vide om sygdommen og kan rådføre sig med andre, går gennem oplevelsen.
  • Gå lokalt. Find ud af om Crohns sygdom ressourcer i dit område, som du henvende sig til for hjælp, når du har brug for det.
  • Få eksperthjælp. Opsøge hjælp fra en psykolog, terapeut eller anden mental sundhed professionel, hvis du har brug for det.

Administrerende Crohns sygdom: tage din medicin

Husk, at målet for Crohns sygdom behandling er at reducere inflammation, håndtere symptomer og forbliver i remission (når sygdommen aktivitet er mild eller fraværende). Mens de fleste patienter med Crohns sygdom kan føre en normal og funktionelle, liv, der tager medicin som foreskrevet er en integreret nå dette mål.

Er du gør alt, hvad du kan for at administrere din Crohns? Find ud af med vores interaktive helbredsundersøgelse.

Dr. Elson, en ekspert i IBD s og et medlem af Det Rådgivende Råd for National Institute of Diabetes og Digestive og nyresygdomme, siger, at desværre mange patienter med Crohns og andre kroniske sygdomme ikke fortsætte med at tage deres medicin korrekt, og advarer om, at dette kan forårsage symptomer at vende tilbage. Han opfordrer folk med Crohns at tage deres medicin som foreskrevet. "Vi ønsker at holde sygdommen fra at komme tilbage." Og få din Crohns sygdom veldrevet og under kontrol, er helt klart målet værd skyde efter.