Evb2

Differentiering parkinsons sygdom fra andre bevægelsesforstyrrelser

Parkinson-lignende symptomer opstår med mange typer af bevægelsesforstyrrelser, så det er nogle gange svært at sige, hvilken tilstand er årsag til symptomerne.

Gå ind i soveværelset. Klik på din fjernbetjening. Læne at klappe din hund. Grab vasketøj fra hæmme at kaste ind i vaskemaskinen. Alle disse tiltag indebærer bevægelse. De fleste af os tænker ikke to gange om de processer, der foregår i vores hjerner til at gøre disse bevægelser muligt - men er det tilstrækkeligt at sige, der er mange.

Og når disse processer går galt, kan det være på grund af en bevægelse lidelse, der opstår, når der sker noget med de hjerneceller, også kaldet neuroner, der styrer bevægelsen.

Måske den bedst kendte bevægelse lidelse er Parkinsons sygdom: I Europa alene 3 ud af 100 personer får denne uhelbredelig sygdom med den tid, de fylder 70 år.

Parkinsons sygdom symptomer og andre bevægelsesforstyrrelser

Primær Parkinsons sygdom symptomer omfatter rysten, muskelstivhed, langsomme bevægelser og postural ustabilitet (nedsat balance og koordination) - men er hver af disse symptomer ofte deles af andre bevægelsesforstyrrelser.

Bevægelsesforstyrrelser gøre en stor indvirkning: Alle sammen, gangart sygdomme (sygdomme i bevægelse og walking) kan påvirke op til 19 procent af ældre voksne i Europa (ikke medregnet de patienter, der bor på hospitaler, plejehjem og andre institutioner).

Læger behandler ofte andre typer af bevægelsesforstyrrelser med Parkinsons sygdom medicin, selvom de ikke altid fungerer godt.

Bevægelsesforstyrrelser associeret med Parkinsons sygdom symptomer

Bevægelsesforstyrrelser er neurologiske betingelser, der fører til overskydende bevægelse eller et fald i bevægelse. Følgende er blandt de bevægelsesforstyrrelser undertiden forbundet med symptomer på Parkinsons sygdom:

 • Progressive supranuclear parese (PSP). PSP er en hjernesygdom, der påvirker gang og balance, hvilket ofte resulterer i fald. Betingelsen kan også give problemer med syn og øjenbevægelser. PSP normalt ikke reagerer på medicinen.
 • Multiple-system atrofi (MSA). MSA er en sjælden, progressiv sygdom i nervesystemet, som kan dele nogle af de samme symptomer som Parkinsons sygdom. Andre symptomer på MSA kan omfatte dårlig koordinering, utydelig tale, problemer med at trække vejret og synke, og forstoppelse. Medicin for Parkinsons sygdom kan give en vis lettelse.
 • Viral parkinsonisme Nogle virale sygdomme, såsom hjernebetændelse lethargica (sovesyge), Western hesteencephalitis, Eastern hesteencephalitis og japansk B encephalitis -. Alle infektioner i hjernen - er blevet kendt for at forårsage Parkinson-lignende symptomer.
 • Drug-og toksin-induceret parkinsonisme. At blive udsat for visse former for medicin, som Thorazine (chlorpromazin), Haldol (haloperidol), reglan (metoclopramid), reserpin og Depacon (valproat) eller toksiner, såsom mangan støv, carbondisulfid, og kulstof kulilte, kan bringe på symptomer på Parkinsons sygdom. Men disse symptomer normalt stilne af, når du stopper med at tage medicin eller holde sig væk fra toksin.
 • Arteriosklerotisk parkinsonisme. Sommetider hjerneskade afholdt af små streger kan føre til Parkinson-lignende symptomer. Når dette er tilfældet, vil Parkinsons sygdom medicin ikke lindre symptomerne.
 • Parkinsonisme-demens kompleks af Guam. Denne sygdom påvirker de oprindelige folk i Guam og Mariana Islands. I modsætning til mennesker med Parkinsons sygdom, der normalt ikke dø af sygdommen, typisk folk med parkinsonisme-demens kompleks af Guam dør inden for fem år.
 • Post-traumatisk parkinsonisme. Symptomer på Parkinsons sygdom som følge af alvorlige eller hyppige hovedskader betegnes som post-traumatisk parkinsonisme. Denne betingelse kan også være forbundet med demens. Boksere, andre atleter og mennesker, hvis erhverv sætte dem i øget risiko for slag mod hovedet kan være modtagelige for denne betingelse.
 • Kortikal basal gangliøs degeneration (CBGD). CBGD opstår, når de områder af din hjerne kaldet hjernebarken og basalganglierne affaldet væk. Som med Parkinsons sygdom, kan stivhed og nedsat balance begynde på den ene side af kroppen og til sidst spredes til den anden side. Men i modsætning til Parkinsons, ikke CBGD normalt ikke reagerer på behandling med medicin.
 • Lewy-body sygdom. Lewy organer er unormale proteiner, der forstyrrer neurologisk funktion og nedbryder dopamin-niveauet i hjernen. De kan føre til symptomer som dem af Parkinsons og Alzheimers sygdom, såvel som hallucinationer, vrangforestillinger, og undertiden depression. Parkinsons sygdom medicin kan lette nogle Lewy body sygdomssymptomer, men disse medikamenter tendens til at gøre hallucinationer og vrangforestillinger mere alvorlig.
 • Essentiel tremor. En essentiel tremor producerer rystelser, eller ukontrolleret rysten, i hænder og undertiden hoved, at fremskridt over tid. Tremor er ikke forbundet med andre symptomer på Parkinsons sygdom. Visse medikamenter kan være nyttige i forvaltningen af ​​en essentiel tremor, men Parkinsons sygdom medicin er ikke effektiv.
 • Normalt tryk hydrocephalus (NPH). En ophobning af væske i hjernen kan forårsage problemer med walking og balance, som kan forveksles med Parkinsons sygdom. Normalt vil der også være tegn på demens og tab af blærekontrol med denne lidelse, selv om. Når diagnosticeret, kan NPH blive helbredt med placeringen af ​​en shunt at dræne overskydende væske.

Hvilken bevægelseslidelse kunne jeg have?

Når du foretager en Parkinsons diagnose, vil lægen gennemgå din sygehistorie og symptomer, skal du udføre en omhyggelig neurologisk undersøgelse, og om nødvendigt foretage yderligere prøver for at udelukke andre bevægelsesforstyrrelser.

Deres symptomer kan være forårsaget af en bevægelse lidelse end Parkinsons sygdom, hvis:

 • Du viser symptomer på Parkinsons sygdom og funktioner, der er karakteristiske for en ekstra bevægelse lidelse.
 • Resultaterne af en hjernescanning undersøgelse eller laboratorietest, såsom en blodprøve, bekræfter tilstedeværelsen af ​​en anden bevægelse lidelse.
 • Dine symptomer ikke reagerer på Parkinsons sygdom medicin.

Fordi bevægelsesforstyrrelser ikke alle behandles på samme måde, er det vigtigt at få en korrekt diagnose så tidligt som muligt, så du kan formulere den rigtige behandling plan med din læge.