Evb2

Den " stroke bælte ': hvorfor er slagtilfælde risikoen højere i sydøst?

Et kig på, hvorfor folk i det sydøstlige Europa, er på en større risiko for at få slagtilfælde - og hvad der kan gøres for at vende tendensen.

Tag et kig på et kort, der viser forekomsten af slagtilfælde i hele Europa, og du vil se en overraskende tæt klynge i et bestemt område, det sydøstlige Europa. Europæere, der lever i denne region har en 15 procent højere slagtilfælde risiko, og dødeligheden af ​​slagtilfælde i disse "slagtilfælde bælte" stater er 30 til 40 procent højere end i resten af ​​landet.

Betyder dette, at hvis du bor i dette område, er du nødt til at flytte for at undslippe din slagtilfælde risikoen? Nej, men det betyder, at du skal være sikker på at undslippe den kulturelle fælde usunde adfærd, ligesom en dårlig kost og rygning, der kan drastisk øge din slagtilfælde risiko.

Slagtilfælde bælte: stater berørt

Den slagtilfælde bælte koncept er "denne store skår af sydlige og sydøstlige stater, hvor slagtilfælde bare synes at være mere almindelige," siger Stephen Side, ph.d., rehabilitering forsker og adjunkt ved fysisk medicin og rehabilitering afdeling på University of Cincinnati Akademisk Medical Center i Ohio.

De specifikke slagtilfælde bælte stater North Carolina, South Carolina, Georgia, Tennessee, Alabama, Mississippi, Arkansas og Louisiana.

Slagtilfælde bælte: livsstil risici

At forsøge at forstå, hvorfor slagtilfælde risiko er større i slaget-belt stater end i andre områder af landet, er forskerne ser på de livsstilsfaktorer, der spiller en rolle for at se, hvor udbredt de er i disse stater.

Smoking. Dr. Side påpeger "Rygning og at hele klassen af ​​usunde adfærd kan være mere almindelige i disse områder. De er tobak [producerer] stater, og der er steder i syd, hvor rygning er mere almindelig, og højt blodtryk og diabetes er højere. "

. Kost og genetik "Kost og genetik kan helt sikkert spille en rolle;. Genetik kan interagere med ernæring Ernæring kan faktisk ændre den måde, dine gener er udtrykt," Side Forklarer "sydlige" kost af stegt kylling, stegte grøntsager, stegte kartofler,. og stegt alt andet kan bidrage til problemet. "Også livsstil - i mange af disse stater er motion og sund adfærd ikke så almindeligt," tilføjer Side.

Adgang til pleje. Dette kan også være et problem, ifølge side. Mennesker, der bor i landdistrikterne, kan ikke være i stand til nemt at komme til en læge for behandling, eller lægerne måske ikke har den erfaring, medicin og prøver, der kræves til korrekt diagnosticere og behandle et slagtilfælde. Disse faktorer kan muligvis bidrage til den øgede dødelighed af slag i slagtilfælde bælte stater.

"Den 'slagtilfælde bælte' har varet, og det fortsætter med at vise en øget dødelighed. Noget af det kan være etniske forskelle, men ikke det hele," siger Ralph L. Sacco, MD, neurolog-in-chief på Jackson Memorial Hospital i Miami, Florida, og talsmand for den europæiske Stroke Association. "Det har været lidt af et puslespil."

For at hjælpe med at løse gåden, der har eksisteret i mere end 60 år, forskerne udviklet en stor landsdækkende undersøgelse kaldet HENSYN (Årsager til geografiske og racemæssige forskelle i Stroke).

"The HENSYN Undersøgelsen involverer afrikansk-europæere og hvide, og det er at forsøge at hjælpe med at forklare årsagerne til slagtilfælde bælte og forskellene [blandt mennesker blive undersøgt]. Er det højt blodtryk, er det forskelle i kost, forskelle i kapløbet? "Siger Dr. Sacco.

Slagtilfælde bælte: bevidstgørelse

Ud over undersøgelser for at hjælpe regne ud, hvorfor slagtilfælde bælte eksisterer, kaldet en gruppe Streg Belt Consortium, med medlemmer fra sundheds-industrien, offentlige og den akademiske sektor, arbejder på at forbedre slagtilfælde bevidsthed blandt folk, der bor i regionen og anspore dem til at foretage sunde livsstilsændringer.

Bor i slaget bæltet betyder bestemt ikke, at du vil lide et slagtilfælde, men det betyder du skal være meget opmærksom på din livsstil. Og selv om årsagerne bag en større slagtilfælde risiko i denne del af landet er ikke forstået, risikofaktorer for slagtilfælde er. Det betyder, passerer op nogle traditionelle sydlige fødevarer favoritter der er stegt og stærkt saltet, og undgå tobak. Det betyder også kontrollerer risikofaktorer for slagtilfælde som fedme, forhøjet blodtryk og diabetes.

Du kan stadig nyde det sydlige kultur og smukke sydøst uden bukker under for statistikkerne fra slagtilfælde bælte, ved at være opmærksom på dine personlige risici og opholder foran dem.