Evb2

Dads får postpartum blues, også

Ligesom mødre, kan nybagte fædre opleve irritabilitet, vrede og sorg efter fødslen af ​​et barn. Nu forskning viser, at triste fædre kan være endnu mere udbredt end engang troede.

Når de fleste mennesker tænker på fødselsdepression, deres tanker går til nye mødre - og med god grund: Så mange som 15 procent af kvinderne bliver deprimerede eller oplever angst efter at have en baby. Men forskere har afsløret en ny fund: Guys kan få baby blues, også.

En undersøgelse offentliggjort i april s nummer af Pediatrics sætter antallet af nybagte fædre med fødselsdepression ved 7 procent. Efter at have kigget på mere end 1.700 dads med én-årige, som også fandt forskerne, at depression havde en negativ effekt på forældrerollen - deprimerede fædre var mere tilbøjelige til endefuld deres børn, og mindre tilbøjelige til at læse dem.

Daddy depression: en mands konto

Rob Sandler og hans kone udtrykte tilfredshed med deres længe ventede dreng til verden med spænding og alle de traditioner i deres jødiske arv. Men når deres familie og venner vendte hjem efter et par uger, Sandler oplevede de tidligste tegn på fødselsdepression - og det gik ud over de typiske baby blues.

"Jeg følte, at jeg var fanget," fortæller Sandler - og han var overrasket over at føle denne måde. Han havde været begejstret med sin kones graviditet, deltage hvert lægebesøg og ivrigt foregribe ankomsten af ​​sin søn. Han var 35 på det tidspunkt, og hans kone var lidt ældre. Skønt at have en baby var teknisk høj risiko på grund af hendes alder, gik alt godt med både graviditet og C-sektionen levering.

Sandler blev dedikeret til at være et nyttigt far, men efter et par uger derhjemme med sin kone og nyfødte, han også begyndte at føle sig frustreret. "Jeg sad fast i det øjeblik, og jeg kunne ikke se frem til noget," husker han. "Det virkede som vores liv blev kontrolleret fuldstændigt ved denne baby, og han kunne ikke engang fortælle os, hvad han ønskede eller behov."

Sandler vidste, at hans tanker og følelser var at gøre det svært for ham at være far og ægtemand han ønskede at være, og han vidste, at han havde brug for hjælp til at klare. Hans kone var allerede i behandling for voksne ADD, så Sandler havde en terapeut, som han kunne slå, da han søgte hjælp. Denne terapeut, til gengæld henviste ham til en psykiater. Mellem et år med antidepressiva og intensiv terapi, siger Sandler han var i stand til at overvinde sin fødselsdepression.

Hvem får baby blues?

Antallet af fyrene ramt af fødselsdepression varierer i den begrænsede forskning, der er blevet gjort, og emnet er ikke talt om meget, så mange nye fædre er i stand til at identificere deres følelser som signalerer, at de har brug for hjælp.

Den seneste Pediatrics undersøgelse viste, at omkring 7 procent af nybagte fædre erfaring fødselsdepression, men mere bekymrende er konstateringen af, at fædre 'depression udvider til deres nyfødte. Fædre, der blev trykket var mere end tre gange mere tilbøjelige end ikke-deprimerede fædre har smæk deres barn i den seneste måned, og var mindre tilbøjelige til at læse for deres barn tre eller flere dage om ugen.

Men terapeut og forfatter Will Courtenay, ph.d., LCSW, hvis Oakland, Californien privat praksis omfatter fædre med fødselsdepression, mener, at det er endnu mere udbredt. "Fjorten procent af nye fædre i Europa oplever postpartum depression. Det svarer til næsten 1.700 fædre hver dag, der bliver nyligt deprimeret, "siger han.

Dr. Courtenay påpeger en anden undersøgelse, der fandt, at risikoen for mænd stiger, når moderen har fødselsdepression, hoppe til næsten 50 procent. New dads 'pludselig ændring i humør kan være udløst af en række faktorer er specifikke for postpartum periode, herunder reguleringer hele familien har at gøre for en ny baby - mangel på søvn, og endda i nogle mænd, svarende hormon ændringer. En historie af affektive lidelser er også en af ​​de risikofaktorer for fødselsdepression i fædre.

10 advarselstegn på fødselsdepression i dads

Bare at kende de tegn og symptomer på depression kan hjælpe, siger Courtenay. Depression kan være forskellige for mænd end kvinder. Hvor kvinder kan være mere tilbøjelige til at være tårevædet eller trist, depression hos mænd kan fremstå som vrede eller irritabilitet. Andre tegn og symptomer for fødselsdepression hos mænd omfatter:

  • Ændringer i søvnmønster
  • Lavt humør eller vedvarende tristhed
  • Ændringer i appetit
  • Tab af interesse i aktiviteter og hobbyer, du engang havde
  • Manglende motivation
  • Følelse værdiløs eller som om din familie eller barn ville bedre tjent uden dig
  • Øget brug af alkohol eller ulovlige stoffer
  • Tilbagetrækning fra venner og familie
  • Fysiske smerter uden åbenbar årsag
  • Tanker om at skade sig selv eller begå selvmord

Sådan får behandling for fødselsdepression

Desværre mænd står over for en hindring for at søge behandling, der er i vid udstrækning forankret i samfundets overbevisninger om manddom. "Den kulturelle myte er, at mænd ikke bliver deprimerede og fortæller mænd, at de ikke skulle blive deprimeret - så de bør ikke vise det, at de skulle bare 'mand op.' Og så de ikke bliver behandlet, "forklarer Courtenay. "Faktisk er mænd mere tilbøjelige end kvinder til at forsøge at skjule deres depression."

Og i modsætning til kvinder, mænd ikke typisk se deres læge efter babys ankomst, så der er én mindre punkt i kontakt med nogen, der kunne stille de rigtige spørgsmål.

Interessant, forskerne i Pediatrics undersøgelse viste, at tre ud af fire deprimerede fædre havde talt med deres barns børnelæge i året efter deres barns fødsel, tyder på, at børnelæger kunne have en rolle i at hjælpe til at identificere deprimerede fædre, samt give dem redskaber at relatere bedre til deres børn.


Related: kan du blive deprimeret? tage quizzen


"Hvis en mand ikke kan søge hjælp for sig selv, bør han i det mindste gøre det for sine børn. Undersøgelser viser konsekvent, at en fars fødselsdepression har en langsigtet effekt på psykologiske, sociale og adfærdsmæssige udvikling af sine børn, «advarer Courtenay og tilføjer, at effekten af ​​en fars ubehandlet depression kan forekomme så tidligt som børnehaven år.

Behandling for depression omfatter samtaleterapi eller kognitiv adfærdsterapi samt antidepressiva for en periode af tid og forbedringer i kost og motion.