Evb2

Hjælpe en elsket en med koronararteriesygdom

Hvordan kan jeg hjælpe en elsket en, der har koronararteriesygdom?

Hvis du har et familiemedlem eller en anden elsket en, der har koronararteriesygdom (CAD) eller er netop vendt hjem fra hospitalet på grund af en komplikation af CAD, kan du ønsker at vide, hvad du kan gøre for at hjælpe. Din elskede kan være i stand til at udføre færre normale aktiviteter og kan også kræve en stor opmuntring og følelsesmæssig støtte. Denne artikel indeholder nogle retningslinjer for at hjælpe med daglige aktiviteter og tilbyde følelsesmæssig støtte til kære, som er ved at komme fra CAD-relaterede indlæggelser.

Hvad hvis CAD bliver til slutstadiet hjertesvigt?

Din elskede kan have brug for særlig hjælp, hvis CAD fører til hjertesvigt. Hjertesvigt resulterer typisk i en svækket hjerte, en, der kan pumpe blod i tilstrækkelige mængder til kroppen. Ofte folk med slutstadiet hjertesvigt er ikke i stand til at udføre alle de opgaver og aktiviteter, som de engang udført med lethed, og de kan stole på dig for både følelsesmæssig støtte og fysisk hjælp. Når du læser denne artikel, kan du overveje, hvordan du kan hjælpe med en elsket i begge situationer: nyttiggørelse fra en CAD-relaterede hospitalsophold eller de senere stadier af hjertesvigt.

Hvordan kan jeg hjælpe med daglige aktiviteter?

Folk, der har CAD kan opleve betydelige fysiske begrænsninger på grund af brystsmerter eller åndenød ved anstrengelse eller på grund af alvorlig svaghed. Disse mennesker kan derfor stole på andre for at få hjælp med relativt simple, men vigtige opgaver. Hvis din elskede erfaringer problemer med daglige aktiviteter, kan du og din familie vælger at påtage sig en stor rolle i forvaltningen af ​​hans eller hendes dag-til-dag liv. Nogle af de måder, hvorpå du kan hjælpe er listet nedenfor.

 • Shopping for og forberede mad. De fleste mennesker komme sig efter operationen kan ikke forlade deres hus på egen hånd til at shoppe for mad og er derfor afhængige af andre for hvad de spiser. Hvis du kan, så spørg naboer og venner til at hjælpe med dagligvarer. Desuden kan du være tæt involveret i udarbejdelsen af ​​alle lavt fedtindhold, lavt kolesterol mad til din elskede under restitution derhjemme.
 • Forudsat et rent miljø. Rengøring af hus kan være for svært under opsving. Dog kan et rent miljø være vigtig for både humør og helbred (at forebygge infektioner). Pårørende bør overveje rengøring af huset regelmæssigt eller leje en rengøring. Desuden bør temperaturen og fugtigheden i hjemmet styres så præcist som muligt. De fysiske gener for inddrivelse fra kirurgi ofte forværres under varme, fugtige dage, og klimaanlæg bør anvendes i løbet af sommeren, hvis det er muligt.
 • Kørsel. For de første 3 til 6 uger efter operationen, eller hvis din elskede kan ikke længere køre på grund af brystsmerter, uregelmæssig hjerterytme, besvimelsesanfald eller andre komplikationer af CAD-relaterede hjertesvigt, kan du blive nødt til at køre ham eller hende at hyppige læge aftaler.
 • Medicin. De fleste mennesker med alvorlig hjertesygdom kræver flere medicin for at kontrollere deres symptomer. Under et familiemedlem organisere medikamenter i en speciel bunker med et eller flere rum til hver dag i ugen kan forhindre personen i at glemme at tage nogen medicin eller tager dem forkert.

Hvordan kan jeg give følelsesmæssig støtte?

At være en fuld tid pårørende kan være en uvant rolle for dig og en, hvor du aldrig forestillet dig selv. Der er flere ting, du kan gøre for at bidrage til at give følelsesmæssig støtte, at din elskede behov på dette tidspunkt:

 • Tilbyd opmuntring. Vedtagelsen livsstilsændringer anbefales til mennesker med hjertesygdomme kan være svært. Hvis den person, du er omsorgen for ikke kan overholde en streng diæt eller motion regime, opmuntre ham eller hende til at starte langsomt og bygge op til det ultimative mål over tid. Du kan også tilbyde at ændre din egen kost eller livsstil for at fremme sunde vaner. Dette gælder især for rygning, da det kan være næsten umuligt for en person at ryge, hvis der er en anden ryger i hjemmet.
 • Hjælp. Tilbyde hjælp, men opmuntre din elskede til at forblive aktive. Selv om folk, der lige har været indlagt har fysiske begrænsninger, bør de stadig forsøger at forblive aktive så længe dette ikke medfører unødig belastning. Kom moderat motion og fuldføre opgaver omkring huset kan ofte gøres sikkert og vil hjælpe den person, du er på udkig efter det bedre både fysisk og mentalt. Hvis du er bekymret for, hvilket niveau af aktivitet er relevant, tale med den læge, der har været den mest involveret i din elskede ens pleje.
 • Spørg, hvis du kan deltage i lægebesøg. Tilbyde støtte ved at sidde i på lægebesøg og tage notater. Din elskede vil være bedre i stand til at huske vigtige instruktioner, hvis du hjælpe med at holde en rekord.
 • Vær realistisk om fremtiden. Din elskede kan være over for en alvorlig situation. Du kan hjælpe forberede sig på fremtiden ved at hjælpe anmeldelse forsikringer, testamenter, og økonomi.
 • Respektere ønskerne fra den person, du er omsorgen for. Diskuter livstestamenter og andre forhånd direktiver, og være klar over ønsker om kunstigt liv support, hvis du bør opfordres senere at gøre denne vigtige beslutning.

Hvorfor er det vigtigt også at se efter mig selv?

Leder efter en elsket en, der har CAD kan være mentalt og fysisk udfordrende, især i slutstadiet af sygdommen. Der er trin, du kan tage for at hjælpe med at gøre situationen mere overskuelig for dig selv. Husk, at du vil være en effektiv og kærlig omsorgsperson kun, hvis din egen fysiske helbred og mentale udsigter er fortsat gode.

 • Hverve hjælp, når du har brug for det. Hvis det er muligt, inddrage andre familiemedlemmer eller trække på hjælp fra en hjemmesygeplejerske. Du kan også leje en fødevare levering eller rengøring til at hjælpe med madlavning og rengøring.
 • Tag dig tid til dig selv. Tilbyder pleje kan være stressende og tidskrævende. For at sikre at du ikke brænder ud, og at du kan fortsætte med at yde kærlighed og omsorg, er det meget vigtigt at få tid til aktiviteter, du nyder.
 • Søg følelsesmæssig støtte, hvis du har brug for. Omsorg for en elsket en, der er ved at komme fra en større procedure, og som har en kronisk sygdom kan være følelsesmæssigt svært.

Hvis du har svært ved at håndtere dine følelser, bør du ikke skammer eller flov over at søge råd og vejledning fra relevante kilder, såsom andre familiemedlemmer, uddannet mental sundhed fagfolk, eller religiøse rådgivere. Kig efter peer-grupper. Du kan være i stand til at finde støttegrupper for mennesker med forældreadfærd ansvar. Taler til andre mennesker, der er i lignende situationer, kan være en værdifuld måde for dig at dele dine bekymringer, og også at indsamle oplysninger.

Hvornår skal jeg søge hjælp udefra?

Desværre kan nogle familier ikke påtage omsorg for en elsket en med svær hjerteinsufficiens uden mobilisere hjælp udefra. Økonomiske belastninger kan være overvældende, og hvis alle familiemedlemmer er på arbejde, passende at-home tilsyn og pleje til patienten kan ikke være mulig. Derudover nogle mennesker med hjertesvigt kræver mere pleje end deres familie med rimelighed kan forventes at give. I disse tilfælde kan du overveje at placere din elskede i en langvarig pleje facilitet.

De tilgængelige langvarig pleje indstillinger afhænger af den enkeltes grad af uafhængighed og behov for sygepleje tilsyn. Nogle mennesker vil stadig være i stand til at udføre basale aktiviteter på egen hånd, men kan have brug for bistand tilberede måltider og sortering medicin. Sådanne personer kan være velplejet i en overvåget levende facilitet, hvor maden leveres, og personale er til rådighed til at hjælpe dem, hvis nødvendigt, men rutinemæssig sygepleje er ikke givet.

Andre mennesker med slutstadiet hjertesvigt kan have svært ved at udføre basale aktiviteter og kan være bedre tjent på et plejehjem, hvor personalet kan hjælpe dem med at spise og badning. I disse mere nøje overvåget indstillinger, kan sygeplejerskerne spore din elskede ens hjertesvigt symptomer, og sikre, at han eller hun tager medicin korrekt.

Det er vigtigt for folk i disse faciliteter til at føle, at de er stadig en del af deres familie. Hyppige besøg af familiemedlemmer eller dagsture til familiens hjem gå langt i at forbedre deres følelsesmæssige sundhed. I første omgang kan du tror, ​​at betale for ældreplejen vil være uoverkommeligt dyre. Dog kan der være muligheder for at gøre det mere overskueligt.