Evb2

Alternativ medicin og psoriasisgigt

Nogle supplerende og alternativ medicin tilgange kan bidrage symptomerne på psoriasisgigt.

Psoriasisgigt er en kronisk inflammatorisk tilstand, der påvirker 10 til 30 procent af folk med psoriasis. Symptomer på psoriasisgigt svarer til dem af andre typer af arthritis, herunder ledsmerter og stivhed. I 85 procent af patienter med psoriasis arthritis, udvikler psoriasis i huden, før de fælles symptomer gør. Men i modsætning til psoriasis i huden, kan psoriasisgigt føre til permanente skader, der typisk kræver streng behandling.

Korrekt behandling for psoriasisgigt er et must

"Psoriasisgigt ødelægger leddene," siger Valori Treloar, MD, en bestyrelse certificeret hudlæge og grundlægger af Integrativ Dermatology i Newton, Massachusetts "Det skal hurtigt behandles og aggressivt for at minimere permanent invaliditet."

Generelt, traditionelle medicin til psoriasisgigt fokus på non-steroide anti-inflammatorisk medicin ( NSAID ) og sygdomsmodificerende antireumatiske lægemidler ( DMARD ). "Hurtig, kraftig behandling er kritisk, når det kommer til at stoppe en destruktiv proces i dens spor for at bevare væv og funktion," bemærker Dr. Treloar.

Derudover er der flere komplementær og alternativ medicin tilgange, der kan arbejde synergistisk med traditionel medicin, og nogle patienter har rapporteret fordele fra disse alternativer. Det er vigtigt at bemærke, at relativt få undersøgelser af enhver art er blevet udført på psoriasisgigt, og de fleste studier af komplementære og alternative behandlingsformer er blevet udført for tilknyttede betingelser som slidgigt, og selv da beviser for mange er svag. Meget af det vi ved om disse behandlinger og psoriasisgigt er baseret på anekdotiske beviser - personlige erfaringer psoriasis arthritis patienter, der har prøvet de mere populære alternative behandlingsformer.

Eksempler på alternative og supplerende behandlinger

Flere alternative medicin tilgange er blevet forsøgt på psoriasisgigt, herunder:

  • Massage. Patienter med psoriasisgigt kan finde massage terapi nyttige. Der er en række former for massage, herunder dyb tissue, akupressur, zoneterapi, svensk og shiatsu, så patienterne skal lade deres massage terapeut ved, at de har psoriasisgigt første til at afgøre, hvilken form, vil være mest hensigtsmæssigt for dem.
  • Yoga og tai chi. Disse former for sind-krop medicin koordinere bevægelser med dyb vejrtrækning. Blandt andet er disse gamle praksis menes at modvirke virkningerne af stress ved at øge kropsbevidsthed og afslapning. Ifølge National Psoriasis Foundation (NPF), nogle mennesker med psoriasisgigt Bemærk, at yoga hjælper lindre smerter og forbedre fælles mobilitet. Det Nationale Center for Komplementær og Alternativ Medicin (NCCAM) er pt sponsorerer undersøgelser for at finde ud af mere om de sundhedsmæssige virkninger af tai chi.
  • . Akupunktur En anden form for behandling, der kan hjælpe med psoriasis arthritis symptomer er akupunktur, en gammel kinesisk healing praksis, der bruger meget fine nåle til at hjælpe med at fremme den frie strøm af energi - eller chi - i kroppen. Ingen undersøgelser er blevet udført specifikt på psoriasis artrit patienter, men akupunktur har vist sig at være gavnligt i behandling slidgigt. National Institutes of Health har fastslået, at akupunktur og akupressur (en form for massage, der koncentrerer sig om punkter i hele kroppen, hvor en akupunktør ville placere nåle) er nyttige behandlinger for smerter. Tyder på, at akupunktur kan have anti-inflammatoriske virkninger ligner dem af NSAID.
  • Glucosamin og chondroitin. Disse to stoffer er blevet kigget på mere end nogen andre for deres effekt på gigt. I en undersøgelse kaldet GAIT, som står for Glucosamin / chondroitin Arthritis Intervention Trial, fandt forskerne, at glucosamin hydrochlorid og natriumchondroitinsulfat anvendes i kombination kan forbedre ledfunktion og mindske knæet smerter forbundet med slidgigt. Ingen undersøgelser er blevet udført specifikt på kosttilskud 'effekter på psoriasisgigt, men beviser til fordel for deres fordel om fælles sundhed i almindelighed kan anvendes til degenerative tilstande.
  • MSM. Methylsulfonylmethan (MSM) er et naturligt svovlforbindelse findes i grøntsager, frugt og korn. Vi ved, at kroppen har brug for svovl til at fremme fælles funktion, så MSM kosttilskud kan være gavnligt for patienter med psoriasisartrit, og de kan også hjælpe med at lindre smerter. Ikke meget er kendt om de langsigtede fordele eller bivirkninger af MSM, men folk, der har sulfa allergi bør undgå det.
  • Samme (s-adenosylmethionin). Dette er et naturligt forekommende stof i kroppen, der hjælper med at regulere humør. SAMe kan også hjælpe patienter med psoriasis arthritis, da det har vist sig at forbedre ledsmerter og hævelse. De langsigtede konsekvenser af at tage SAMe er ikke blevet undersøgt, så det anbefales, at patienter med psoriasis arthritis tale med deres læge, før du bruger dette tillæg.
  • Magnet terapi. Magnet terapi, ligesom andre alternative behandlingsformer, omhandler kilde til smerte end opfattelsen af smerte. I tilfælde af arthritis, er smerte forårsaget af inflammation. En måde magneter kan være nyttige, er ved at tilskynde til dræning af overskydende væske forårsaget af betændelse. Det letter presset på nerveender, som bør teoretisk set bidrage til at afhjælpe smerter. Selv om mange virksomheder gør og sælge magneter for en række behandlinger, der er ikke nogen videnskabelige undersøgelser, der beviser deres effektivitet. Ifølge NPF omfatter bivirkninger nævnt af patienterne søvnløshed, hovedpine og andre organ brokken.

Som med psoriasisgigt behandling i almindelighed vil hver patient reagerer forskelligt på forskellige alternative behandlinger. Du kan finde en vis forbedring med én supplerende tilgang, men ikke en anden. Fordi der er lidt videnskabelig dokumentation til at bakke op på nogle af disse behandlinger, er det fornuftigt at tale med din medicinske team, før du prøver dem, for at undgå mulige negative interaktioner med de traditionelle medicinske behandlinger, du får.