Evb2

Retsmidler for søvnproblemer som følge af aldring

At få en god nats søvn er en vigtig del af sund aldring, men søvnmønstre ændres som folk bliver ældre, interfererer med kvaliteten af ​​vores resten.

Som folk bliver ældre, deres søvnmønster tendens til at ændre. Mange ældre voksne rapporterer at være mindre tilfredse med deres søvn, end de var, da de var yngre. Men søvnløshed og andre søvnproblemer ikke et ikke omsætteligt del af aldring, og der er ting, du kan tage for at sove bedre godt ind i din senere år.

Din søvn mønstre delvist styres af kroppens indre ur. Dette ur hjælper med at afgøre, når du føler vågen, og når du føler dig søvnig. Fra barndom til alderdom, forskydes hormonelle forandringer og naturlige ændringer i din krop ur årsag i din søvn mønstre.


Lær om de forskellige stadier af søvn.


Disse skift menes at være grunden til ældre voksne har en tendens til at sove tidligere og vågne op tidligere end yngre mennesker. De kan også være årsagen til, at ældre voksne nap mere i løbet af dagen og vække oftere i løbet af natten, siger Phil Gehrman, ph.d., CBSM, klinisk direktør for Penn Medicine Behavioral Sleep Medicine Program på Penn Sleep Center i Philadelphia.

Aldersrelaterede søvnproblemer

Livsstilsændringer, der ofte opstår med aldring kan også oprette søvnproblemer hos ældre voksne:

  • Sundhedsproblemer. Visse medicinske tilstande relateret til aldring kan forstyrre søvn, siger Dr. Gehrman. Ældre mennesker har en øget risiko for obstruktiv søvnapnø, periodiske benbevægelser, sure opstød, gigt, kroniske smerter og andre lidelser, som alle kan ændre søvnmønster.
  • Ændringer i din tidsplan. Efter pensioneringen, du har tendens til at have færre ansvarsområder og kan nyde en mere afslappet daglige tidsplan. Selv om det ikke skulle holde en stiv rutine er en af ​​de frynsegoder af at blive ældre, kan det også forstyrre din søvn mønstre og sætte dig på risikoen for søvnløshed.
  • Mindre motion. Mens nogle voksne forblive aktive hele livet, mange af os har en tendens til at blive mindre aktiv som vi alder. En mangel på regelmæssig motion kan gøre det sværere for dig at falde i søvn og ophold i søvn hele natten.
  • Nighttime vågne. Naturlige ændringer i din krop ur få dig til at sove "lettere", som du alder. "Sleep afgjort bliver opsplittet som funktion af alder," siger Gehrman. Ofte vågner op om natten kan føre til træthed om dagen og problemer med søvn.
  • Stress og bekymring. Life begivenheder, der er udbredt blandt ældre mennesker, såsom tabet af en elsket en eller økonomiske vanskeligheder, kan føre til en racing sind og overdreven bekymring, der kan forårsage søvnproblemer.

Fortsæt læsning side 2 i denne artikel.